Eλάτε να σας πάω μιά βόλτα στο σαλεμένο μου μυαλό.
Κερνάω και σάμαλι!
Βάλτε παντοφλίτσες και μπουγιουρούμ…
Σήμερα σκεφτόμουν (δηλαδή κάθε μέρα σκέφτομαι, αλλά για σήμερα είχα προβληματισμό βαρύ επί του θέματος!), σκεφτόμουν λοιπόν πως κάθε χρόνο βγαίνει κι από ένα από αυτά τα αϊφόνια τα πανέξυπνα, τα πανέμορφα, τα σατανικά (με την καλή έννοια πάντα). Αυτά που σου βάζουν αυτάκια, ουρίτσες, σε κάνουν ουρί του παραδείσου, ή εξωγήινο και μένουν από μπαταρία μόνο τις στιγμές που πραγματικά τα χρειάζεσαι!
Δεν ξέρω γιατί τέτοια συνέπεια με το κάθε χρόνο! Μην με ρωτάτε. Αυτό με την τεχνολογία με ξετίναξε τελευταία φορά όταν βγήκαν οι οθόνες αφής, από τότε τα περιμένω όλα από δαύτους!
Η τιμή του αγγίζει ή και ξεπερνάει μερικές φορές (καλή ώρα), το ένα χιλιάρικο (ευρώ πάντα) Έκαστο καλέ! Τί νομίζατε, η δωδεκάδα;!
Αχαχα, σε καλό μας, λέμε και κανένα αστείο για τα καλορίζικα.
Εσύ λοιπόν, μικρό τρελό αγόρι ή κορίτσι, το θέλεις το ποθείς , το ονειρεύεσαι και τελικά το αποκτάς! Πετάς στα σύννεφα, σε ύψος μάλιστα που να έχεις οπτική επαφή με την πιστωτική κάρτα που φόρτωσες με 48 υπέροχες άτοκες (αυτό παίζει) δόσεις.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξαιρέσω από τον προβληματισμό μου μιά μικρή μερίδα φανατικών αϊφονατζήδων οι οποίοι και μπορούν να το αποκτήσουν τοις μετρητοίς, cash, ντάνγκα ντάνγκα, που λέν΄και στο πανέμορφο Ροβανιέμι!
(Εντωμεταξύ, όλο μου λες πως θα με πας για Χριστούγεννα και ποτέ δεν με πας, γιατί, λέει, τότε δεν θα είναι κανείς στο σπίτι, ούτε ο ίδιος ο Αϊ Βασίλης, επειδή, λέει, εργάζεται εκείνες τις μέρες και δεν θέλει μουσαφιραίους! Μα είναι δικιολογία τώρα αυτή;! Άντεεεε)
Αυτοί οι ¨εξαιρεμένοι¨ των δόσεων που σας έλεγα πριν θυμηθώ το Ροβανιέμι, ανήκουν σε πολλές και διαφορετικές φυλές, όπως, που χου, των γόνων μεγάλων οικογενειών (και δεν εννοώ να έχουν 63 θείους και 723 ξαδέρφια), των μετόχων της μητέρας εταιρίας του συγκεκριμένου γκάτζετ, των νικητών του τζόκερ, των κερδισμένων υπουργών Λονδρέζικων Καζίνο, και του Σκρουτζ Μακ Ντακ, στο τεύχος που είχε πάθει αμνησία και δεν θυμόταν ποιός είναι!
Α, να μην ξεχάσω το γνωστό-άγνωστο κανάλι που αν του αγοράσεις την καινούρια αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με πατέ αλανιάρη γυμνοσάλιαγκα και χαβιάρι μαύρης θάλασσας (τύπου Σαρωνικός), σε βάζει στην κλήρωση για να πάρεις δωρεάν ένα τέτοιο τηλέφωνο!
Τί κρίμα να μην έχω ρυτίδες!
Όλοι οι υπόλοιποι, πολύ φοβάμαι πως θα μπουν στην «ρύθμιση» των 48 δόσεων για το συγκεκριμένο γκάτζετ, που σημαίνει πως μέχρι να φτάσει η ώρα να το εξοφλήσουν θα έχουν βγεί άλλα τρία ίδια (το ένα ομορφότερο απ’ τ’ άλλο, φτου να μην τα ματιάξω!)
Γενοβολάνε ασύστολα τα άτιμα και δεν τα προλαβαίνεις!
Εσύ λοιπόν, εσένα λέω, εσύ που δεν είσαι από το σόι του Μίδα, την επόμενη χρονιά αγοράζεις το επόμενο και αυτό με 48 δόσεις…(Επενδύση στο μέλλον! Άσε που εντωμεταξύ μπορεί να έχει έρθει και η ανάπτυξη! Το γελάς;)
Και την επόμενη χρονιά το ίδιο και την επόμενη και την επόμενη της επόμενης…και εφόσον αυτοί θα βγάζουν ένα τον χρόνο, σαν τα παιδιά του Πειραιά, εσύ θα θες το καινούργιο και δεν θα τα ξωφλάς ποτέ!
Διότι, ας πούμε πως αυτό είναι το πρώτο σου (που δεν είναι, αλλά για να κάνουμε λογαρισμό ας το υποθέσουμε).
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Το 2017 αγοράζεις το 8, το 2018 το 9, το 2019 το 10, το 2020 το 11 and so on!
Οπότε, το 2018 θα χρωστάς και το 8 και το 9.
Το 2019 θα χρωστάς το 8, το 9 και το 10.
Το 2020 θα χρωστάς το 8 το 9 το 10 ΚΑΙ το 11!
Που πα’ να πεί πως το 2021 που θα έχεις (με το καλό) αποπληρώσει αυτό που πήρες σήμερα (με γειά παιδί μου), εσύ θα χρωστάς ακόμα το 9 το 10 το 11 ΚΑΙ φυσικά, το ολοκαίνουργιο 12 (που σίγουρα θα φτιάχνει εξαιρετικό καφέ μέχρι τότε, τί στα κομμάτια, μη σου πω πως τον πίνετε και παρεούλα!) Καλά κρασά!
Αυτό είναι που λένε «αενάως». Αν έχεις ακουστά.
Επίσης σκέφτομαι πως αυτά τα τηλέφωνα, λογικά πάντα, δεν θα χαλάνε έτσι εύκολα! Γιατί εδώ υπάρχει ένα παράδοξο αγαπητέ αγοραστή αυτού του τεχνολογικού θαύματος. Όταν δίνεις 1000 ευρώ για ένα θαύμα της τεχνολογίας, δεν είναι λογικό πάνω στον χρόνο να σου τινάζει τα πέταλα…
Αλλιώς πάρε ένα των 100 ευρώ και κράτα τα άλλα 900 για το Ροβανιέμι (Με νιώθεις;)
Κι όμως, θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, εσένα κοιτάω τώρα αγαπητέ κατασκευαστή, να βγάζεις το επόμενο μοντέλο (ευτυχώς που βάζεις και αριθμούς για να κρατάμε λογαριασμό, πολύ σε ευχαριστούμε για αυτό)και να λες στον ταλαίπωρο που έκανε το σκατό του παξιμάδι να πάρει με χαρά το προηγούμενο,
πως τώρα πια έχει μιά μπακατέλα και μισή…που εσύ του πούλησες πέρσι!
Τελικά, πείτε μας, είναι καλά αυτά ή δεν είναι! Να ξέρουμε και μεις τι να κάνουμε, να κλείσουμε εισιτήρια για Χριστούγεννα ή να μην κλείσουμε; Ε, μα!
Εν πάση περιπτώσει κι επειδή τα διαφημίζουν για γερά, τα βασανίζουν αλύπητα σαν την υπολοχαγό Νατάσα κι αυτά δεν ομολογούν, λογικά πάντα, στον χρόνο πάνω που θα βγεί το …επόμενο νούμερο, το προηγούμενο μιά χαρά τζόβενο θα στέκεται.
Και τότε, τί το κάνεις το απολυμένο;! Γιά πε!
Ω, ναι, μπορεί να πρόκειται για ένα πρόβλημα που εκ πρώτης φαίνεται αξεπέραστο και απίστευτα βασανιστικό για όσους θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν αρκετές φορές στην ζωή τους (πιστέψτε με, συμπάσχω, το έπαθα με ένα ατμοσίδερο, που ήθελα σαν κολασμένη το καινούργιο ενώ το παλιό ακόμα άτμιζε υπέροχα), όμως έχει κι αυτό τη λύση του…
Και η λύση λέγεται…ανακύκλωση!
Το 4 στο κλέψανε στην Μύκονο (εντελώς τυχαία) δύο μέρες πριν βγει το 5 το οποίο και έδωσες στη μαμά σου μόλις βγήκε το 6. Το 6 το έδωσες στον μικρό σου αδερφό ακριβώς μόλις βγήκε το 7. Τότε χάρηκε και η μαμά και ο μπαμπάς που μαθαίνεις να μοιράζεσαι και γι΄αυτό και πήρες το ολοκαίνουργιο (τότε) 7, το οποίο και δεν έχεις αποφασίσει ακόμα που θα το δώσεις αλλά μάλλον στον παππού σου που άνοιξε facebook πρόσφατα και θέλει να ρουμπώσει το ΚΑΠΗ με τα φίλτρα στις φωτό και να το παίζει τζόβενος στη γιαγιά …
Και όλα αυτά θα τα πληρώνει, συνήθως… ο μπαμπάς! Μερικές φορές είπα. Μερικές, αλλά πάντα αενάως…(για πάντα ντε).
Καλύτερα να μην σκέφτομαι τόσο πολύ γιατί ζαλίζομαι…και πεινάω κιόλας!
Σκέφτομαι, ξέρετε, αργά τη νύχτα και ότι τρώω αργά τη νύχτα, πάει και μου κάθεται στα ψωμάκια.
Α! Και κάτι ακόμα… αυτό το άϊ φόνι το 8 που βγήκε, είπε τί ώρα θα γυρίσει…γιατί μετά τις 12 κλειδώνουμε εμείς…
Ειδοποιάω!
* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author
iPorta.gr