Υγεία

Γιατί «πετάει» το μάτι μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Όχι βεβαίως επειδή θα δείτε κάποιον! Αν και δεν γνωρίζουμε επακριβώς τα αίτια, σημαντικό ρόλο παίζουν άγχος, κόπωση, έλλειψη ύπνου, ανεπάρκεια μαγνησίου, πολλές ώρες σε τηλεόραση ή υπολογιστή αλλά και ο καπνός, το αλκοόλ ή η καφεΐνη.

Οι ακούσιες συσπάσεις των βλεφάρων σχετίζονται με βλεφαρίτιδα, ξηροφθαλμία και επιπεφυκίτιδα ή σπανιότερα -και μαζί με άλλα συμπτώματα- με παθήσεις εγκεφάλου και νευρικού συστήματος (παράλυση του Bell, δυστονία, σκλήρυνση κατά πλάκας, Parkinson).

Προκαλούνται επίσης από φάρμακα για τη ψύχωση και την επιληψία.

Σε απλές περιπτώσεις:

 Ξεκουράσετε τα μάτια σας. Απομακρύνετε το βλέμμα από την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης και κλείστε τα μάτια για λίγα λεπτά.

 Κάντε ελαφρύ μασάζ στα βλέφαρά με τους δείκτες των χεριών. Αν δεν σταματήσει, βάλτε μία κρύα κομπρέσα στα μάτια για λίγα λεπτά.

 Περιορίστε κάπνισμα, και κατανάλωση αλκοόλ και καφέ.

 Αντιμετωπίστε άγχος και στρες με ανάπαυση και ύπνο.

 Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο (ηλιόσπορους, καρύδια, αμύγδαλα, ρεβίθια, µμπανάνες, σύκα, μήλα, δημητριακά, καλαμπόκι και όσπρια)

Επισκεφθείτε το γιατρό αν οι συσπάσεις διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα, αν είναι ισχυρές και προκαλούν το κλείσιμο του ματιού ή αν συνοδεύονται από συμπτώματα, όπως κόκκινα μάτια, εκκρίσεις στα μάτια, διαταραχές στους υπόλοιπους μύες του προσώπου.

SHARE
RELATED POSTS
Μπρόκολο: το super λαχανικό, της Ειρήνης Χαρτερού
Σκέψεις για μια καλύτερη ζωή, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Είναι επικίνδυνα τα ινομυώματα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.