Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος στο ΣΚΑΙ: “Προτεραιότητα το περιβάλλον & η υγεία των πολιτών”- Αμετακίνητος ο στόχος του Δημάρχου για συλλογική περιβαλλοντική συνείδηση

22045765_2020979951471635_621036788365615579_n.jpg
Spread the love

22008056_2020980001471630_8604986898155393629_n.jpg

22045732_2020979848138312_1984343887070452720_n.jpg

 

22045901_2020979858138311_2092359795923819762_n.jpg

 

Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Κάν’ το τρόπο ζωής!

O ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο και το Δήμο Ρόδου, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού της Ρόδου για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους» με στόχο να κινητοποιηθούμε, να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση για πάντα στη ζωή μας.

H δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δήλωνε την επανασύνδεση του Ανθρώπου με τη Φύση, πριν από ένα χρόνο είχε εκφρασει δημόσια την απόφασή του να καλλιεργήσει οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση στους πολίτες της Ρόδου, ενώ δημιούργησε ένα νέο μοντέλο αποκομιδής, διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτωνμε νέου τύπου απορριμματοφόρα, με κάδους ανακύκλωσης, με Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών [ΚΔΑΥ].

Δήμαρχος: «Η Προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα του δήμου μας. Πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη- Ανακυκλώσιμη οικονομία του Δήμου Ρόδου».

Στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ, ο κος Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα και τα οφέλη της Ανακύκλωσης , αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλει ξεχωριστά ο Δήμος Ρόδου για να καλλιεργήσει οικολογική συνείδηση. Συγκεκριμένα είπε:

« Η υγεία των ανθρώπων και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα. Η αντικατάσταση των φυσικών υλικών με την χρήση χιλιάδων πλαστικών στην καθημερινότητά μας και η ευκολία με την οποία εκμεταλλευόμαστε εξαντλητικά τους πόρους της γης μη έχοντας το παραμικρό ενδιαφέρον ή τη λογική σκέψη ότι δεν είναι ανεξάντλητοι οι πόροι της Γης είναι μια αδικαιολόγητη πραγματικότητα.

Οικολογική καθημερινότητα σημαίνει αλλαγή τρόπου σκέψης, που σταδιακά θα επιφέρει και αλλαγές στη συμπεριφορά και στις συνήθειές μας. Η προστασία των δασών από επιβλαβείς πράξεις και ενέργειες, από πυρκαγιές, που αποψιλώνουν τα δάση, τα οποία είναι οι πνεύμονες οξυγόνου και οι εστίες ζωής της βιοποικιλότητας, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα και ευθύνη όλων μας . Βιοποικιλότητα είναι το φυτικό και ζωϊκό βασίλειο-κεφάλαιο στο οποίο ανήκει και ο άνθρωπος, αυτό που ονομάζουμε «αλυσίδα της ζωής». Η γνώση και η τεχνογνωσία προς μια οικολογική κατεύθυνση στην επιλογή των ειδών και η εναλλακτική πρόταση σε συνήθειες και επιλογές είναι ανάγκη και μοναδική επιλογή. Είναι απολύτως αναγκαίο να στραφούμε σε μια πιο οικολογική καθημερινότητα για την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και του πλανήτη. Κάθε δράση ενημέρωσης για τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν συμμετέχουν τα παιδιά, τα οποία μάλιστα υποχρεώνουν και τους γονείς τους να κάνουν το ίδιο. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, δράση για περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και φορέων με σκοπό τη συντήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Ρόδου για πρώτη φορά συμμετέχει δυναμικά στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης για τον σεβασμό προς το περιβάλλον με την πρωτοβουλία εγκατάστασης μονάδων ανακύκλωσης, την λειτουργία του ΚΔΑΥ, την ανανέωση του γηρασμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας με καινούργια απορριμματοφόρα, που σηματοδοτούν τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προσπάθειας για την ενίσχυση της καθαριότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός της αναβάθμισης της διαδικασίας αποκομιδής καθώς επίσης, ότι όλα τα απορριμματοφόρα διαθέτουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, κάτι που αποτελούσε πρωταρχικό μέλημα του Δήμου μας. Επίσης πετυχαίνουμε τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους δημότες και τη σημαντική οικονομία κλίμακας, καθώς τα νέα οχήματα καταναλώνουν λιγότερο καύσιμα και έχουν μικρότερα έξοδα συντήρησης. Για να γίνει κατανοητή η όλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για την επεξεργασία του ανακυκλώσιμου υλικού που καταλήγει στους μπλε κάδους θα ακολουθήσουν συνεχείς ενημερώσεις προς τους πολίτες, αλλά κυρίως στους νέους και στα παιδιά. Μαζί. Δήμος και Πολίτες συμμετέχουμε στην «πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη, στην ανακυκλώσιμη- κυκλική οικονομία».

300 περίπου μαθητές από πολλά σχολεία της Ρόδου, ενημερώθηκαν για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους» ενώ παράλληλα ειδικά για τις γυάλινες συσκευασίες, όπως και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε
κώδωνα.

Στον χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και όσοι απάντησαν σωστά σε απλές ερωτήσεις, μπήκαν στην κλήρωση για ένα ποδήλατο. Οι τυχεροί της κλήρωσης είναι οι : Εμμανουέλλα Πευθερουδάκη, Ευσταθία Πανιέρα με αναπληρωματικούς τους: Εμμανουέλλα Ανθούλα, Δημήτρη Μπίκα.

SHARE
RELATED POSTS
Η «ανάσταση» του ΠΡΟΤΟΥΡ, του τ.Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου
Ένωση Αξ/κων Αστυνομίας Ν.Αιγαίου για «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις»
Σωτήρης Σόρογκας: εγκαίνια έκθεσης στη Ρόδο Σάββατο 8 Ιουνίου-Ένας ξεχωριστός εικαστικός καλλιτέχνης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.