Ανοιχτή πόρτα

Προσχέδιο ψηφίσματος και δράσης…, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Spread the love

 

Αλέξανδρος Μπέμπης

 

 

 

 

people_white_background_blurred_motion_80416_2048x1152.jpg

 

 

…που κοινοποιείται για διάλογο, επεξεργασία, οριστική διαμόρφωση και υλοποίηση.

 

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης  καλούμε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει στην αλυσίδα μας, να δηλώσει τη συμμετοχή του με email στο iporta ([email protected]) ή και με σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι οργανώθηκε ήδη συνάντηση σχολιαστών και δημοσιογράφων στην Αθήνα το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 σε χώρο και ώρα που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

 

Το προσχέδιο:

Εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας, που συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε στα κοινά με σχόλιά μας σε δημοσιογραφικά sites, κοινοποιούμε την πρόθεσή μας για συνάντηση με κοινή επιθυμία όλων να γνωριστούμε και εκτός οθόνης.

Αυτά που μας ένωσαν και μας καθοδηγούν είναι η σοβαρότητα, η καλοπιστία, ο πολιτισμός και το χιούμορ.

Σκοπός αυτής της συνάντησης – και όλων των μελλοντικών – εκτός από τη γνωριμία είναι να δηλώσουμε την αντίθεσή μας και να στηλιτεύσουμε την χυδαιότητα και την απρέπεια που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο και να δηλώσουμε την κοινή μας πεποίθηση ότι αυτή η χυδαιότητα απαξιώνει παιδεία και αρχές και προσφέρει ένα πρώτης τάξης ”υγιές” περιβάλλον για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.

Καλούμε όσους συμπολίτες μας συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση, να έρθουν σε επαφή μαζί μας ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή και να προχωρήσουμε, γιατί όχι, σε μια μαζική εκδήλωση.

Καλούμε όποιο δημοσιογραφικό ή ειδησεογραφικό site επιθυμεί, να καλύψει και να στηρίξει την συνάντηση όποτε και όπου γίνει.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν συμμετέχουμε και δεν μας πτοούν οι όποιες ιδεολογικές, πολιτικές ή κομματικές μας προτιμήσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στα σχόλιά μας, ούτε οι αντίθετες απόψεις σε κοινωνικά ζητήματα που καλοπροαίρετα ανταλλάσσουμε, σύμφωνα με τις αρχές του παραγωγικού διαλόγου μεταξύ πολιτισμένων πολιτών.

Ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα όσο το δυνατόν περισσότεροι ευαίσθητοι και ενεργοί συμπολίτες μας, προτείνουμε με την επίδοση του ψηφίσματος:

 

1. Να εκδηλώσουν την δυσαρέσκειά τους για την χυδαιότητα και την απρέπεια που κατακλύζουν το διαδίκτυο, επίσημο τρόπο:

 

* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας   

* Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση

 

* Η Βουλή των Ελλήνων και τα πολιτικά κόμματα

 

* Κοινωνικοί φορείς

 

2. Στο Υπουργείο Παιδείας, να εντάξει στο μάθημα της πληροφορικής, τους κανόνες ευπρεπούς συμπεριφοράς και διαλόγου στο διαδίκτυο.

 

3. Στο Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει τον αντιπρόσωπο της Χώρας μας στον Ο.Η.Ε, ώστε να εισηγηθεί την καθιέρωση ημέρας παγκόσμιας καταγγελίας κατά της χυδαιότητας στο internet ή να ενταχθεί η καταγγελία στις δύο σχετικές με το internet ημερομηνίες (5 Φεβρουαρίου ή 12 Μαρτίου)

 

Ακολουθούν οι υπογραφές…

SHARE
RELATED POSTS
Τα ΔΕΝ που ΔΕΝ του καλοκαιριού μου, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Άλλος ένας τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές!, του Σταύρου Θεοδωράκη
Περί Ομοσπονδίας…! (Μέρος 3) – About The Federation…! (Part 3), του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
1 Comment
  • Mελίνα Λ.
    3 Νοεμβρίου 2015 at 18:29

    Όλο το σκεπτικό είναι πολύ σωστό και μπορεί να γίνει μια καλή αρχή πρώτα από καλοπροαίρετους πολίτες. Νομίζω ότι ο ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός και γενικότερα οι πολιτικοί δεν θα συγκινηθούν και δεν θα ασχοληθούν, αλλά μπορούμε να τους ενημερώσουμε και να προσπαθήσουμε να τους ευαισθητοποιήσουμε. Η πιο σημαντική πρόταση, κατά τη γνώμη μου, είναι:

    “Tο Υπουργείο Παιδείας, να εντάξει στο μάθημα της πληροφορικής, τους κανόνες ευπρεπούς συμπεριφοράς και διαλόγου στο διαδίκτυο”, γιατί μόνο στην Παιδεία μπορούμε να ελπίζουμε.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.