Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Ποιον να πιστέψεις;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Έχει καταντήσει γελοίος ο πόλεμος τόσο των εντυπώσεων όσο και της διάψευσης κάποιων φωτογραφιών από τις ομιλίες των πρωτοκλασάτων των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας. Το φωτογραφικό θέμα από την παραλία του παλαιού λιμανιού των Χανίων έπαιξε στα Μέσα σε δύο βερσιόν. Ένα αμοντάριστο και δεύτερο με κόσμο που είχε πλημμυρίσει τις ταράτσες! Εννοείται πως το μοντάζ ήταν τόσο χοντροκομμένο, που παρέπεμπε στα φιλμ των αρχών του περασμένου αιώνα, του διάσημου και ηρωικού «πεχλιβάνη» της 7ης Τέχνης Αχιλλέα Μαδρά!

Η… ισορροπία προέκυψε ένα 24ωρο αργότερα, με την εικόνα που δημοσίευσαν σάιτ προσκείμενα στη ΝΔ και που έδειχναν την (κεντρική) πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου λιγότερο από «μισοάδεια». Το πόση ώρα πριν εμφανιστεί στη ράμπα για την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας τραβήχτηκε το πλάνο δεν διευκρινίστηκε στη λεζάντα…

Με όλες αυτές τις αλχημείες εντυπωσιασμού που μας πολιορκούν αυτές τις μέρες, θυμήθηκα τον μάγο της κάμερας Τάσο Μπιρσίμ, σκηνοθέτη των συγκεντρώσεων του Ανδρέα, τότε που το ΠαΣοΚ έχτιζε τη μεγάλη του έλξη προς τον ελληνικό λαό. Ήταν τόσο καλοφτιαγμένο το ρεπορτάζ και σωστές οι γωνίες που εστίαζαν στις εικόνες, σε σημείο που δεν επιδέχονταν διάψευση αλλά μόνο θαυμασμό.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πληθοπορισμός και Μικρο-Εργασία, του Ηλία Καραβόλια
Νίτσα Φωταρά-Παγκά, σέ δικαίωσε η ζωή. Πολύφωτη και γονιμοποιός η παρουσία σου, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
Η καλλιτέχνης Lise Chevalier, μαθήτρια του Κώστα Νεοφύτου, στην τέχνη ΙΚΑΡΟΣ-20.02.2019 στο Γαλλικό Κατάλυμα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.