Συνεντεύξεις

Ιωάννης Ρουμπέτης: σχεδιαστής μόδας ετών 16, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τη συνέντευξη χορηγούν τα Pane di capo Kalithea Springs & delivery (2241003600) 

Ο Ιωάννης Ρουμπέτης είναι μόλις 16 χρόνων. Το βλέμμα του είναι εκπαιδευμένο στην καλαισθησία, καθώς η οικογενειακή τους επιχείρηση έχει σχέση με το φινετσάτο ένδυμα. Είναι χαμογελαστός, έξυπνος, ψηλός για την ηλικία του, επικοινωνιακός, ευγενής και με δροσερή ματιά. Συμμετέχει με ενδυματολογικές προτάσεις του στις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”. 

Ελάτε να τον γνωρίσουμε. Πού ξέρετε… ίσως μετά από χρόνια να είναι ιδιοκτήτης του “Roubetis Desing” και να θυμάται πως την πρώτη του συνέντευξη την παραχώρησε στην Πόρτα.  

 

Πού και πότε γεννήθηκες;

Στη Ρόδο το 1998.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι;

Κυρίως έπαιζα με Lego αν και διάβαζα βιβλία περισσότερο από ότι έπαιζα.

Πώς ήταν ο Ιωάννης ως παιδί;

Ήμουν πολύ κοινωνικό παιδί και πολύ απαιτητικό. Λάτρευα τις ταινίες της Disney καθώς λάτρευα και τις κακές μάγισσες στα παραμύθια.

Όταν σκέπτεσαι τον εαυτό σου 20 χρονιά μετά, πώς τον βλέπεις;

Δεν ξέρω ακόμα αν θα ακολουθήσω το design ως σταδιοδρομία αλλά αν το ακολουθήσω με βλέπω να ηγούμαι του δικού μου οίκου. Αν όχι, θα ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο των εκδόσεων και ειδικότερα των περιοδικών. Μια θέση που θα ήθελα να έχω σε 20 χρόνια είναι αυτή του fashion ή art editor σε ένα περιοδικό, όπως η VOGUE ή το W.

Σήμερα, πού φοιτείς και ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου;

Φέτος τελείωσα την ‘Α Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. Τα ενδιαφέροντά μου περιλαμβάνουν τα βιβλία και από συγγραφείς ξεχωρίζω τον Κάφκα και από ταινίες ξεχωρίζω αυτές του Lars Von Trier.

Σου αρέσει να σχεδιάζεις ενδύματα. Υπήρχε κάποιο κίνητρο σε οικογενειακό ή φιλικό επίπεδο;

Σίγουρα υπήρχε ένα ισχυρό κίνητρο σε οικογενειακό επίπεδο, καθώς όλη μου η οικογένεια ασχολείται με την μόδα ως επάγγελμα, αλλά ο έρωτας μου με την μόδα δεν προήρθε από εκεί, αλλά από προσωπικές μου αναζητήσεις.

Προτιμάς να σχεδιάζεις ανδρικά, γυναικεία ή παιδικά ρούχα;

Δεν έχω πειραματιστεί με παιδικά ρούχα και έχω πειραματιστεί ελάχιστα με ανδρικά. Συνήθως σχεδιάζω γυναικεία.

Ποια υφάσματα θέλεις να χρησιμοποιήσεις για να υλοποιήσεις τα πατρόν σου;

Λατρεύω τα υφάσματα και τα υλικά με παράξενες υφές, όπως το δέρμα και η γούνα, καθώς και το λινό και το Jersey για την ιδιαίτερη απλότητα τους.

Τα χρώματα που αγαπάς.

Άσπρο, γκρι και σωμόν.

Πώς θα ντύσεις την Αντζελίνα Τζολί – τον Τζωρτ Κλούνεΐ – τον Ρίταρντ Γκηρ – την Σάρον Στόουν- την Μαντόνα – τη Ρένα Δούρου  – τον Γιάννη Μπουτάρη- τη Μισέλ Ομπάμα – την μητέρα σου.

Την Αντζελίνα Τζολί θα την έβαζα σε μια τουαλέτα στυλ Old Hollywood Glamour, είναι τόσο εντυπωσιακή στο πρόσωπο που κάτι εκκεντρικό θα ήταν too much.

Τον Τζωρτ Κλούνεΐ σε ένα κουστούμι ιταλικής ραφής, παραδείγματος χάρη, κάτι κλασσικό Armani και αντίστοιχα έτσι θα έντυνα και τον Ρίταρντ Γκηρ.

Έπειτα την Σάρον Στόουν και την Μαντόνα θα τις έντυνα με κάτι αρκετά fashion forward, αλλά όχι και τελείως αφαιρετικό – βλέπε Versace ’93.

Τον Γιάννη Μπουτάρη με μία λινή παντελόνα και δερμάτινα σανδάλια μαζί με λινή πουκαμίσα.

Τη Μισέλ Ομπάμα σε μια chic δημιουργία Carolina Herrera ή Calvin Klein –κάτι μοντέρνο αλλά όχι υπερβολικά sexy.

Τη Ρένα Δούρου με κάτι αρκετά casual, καθώς φαίνεται ότι δεν αγαπάει και πολύ τα επίσημα ενδύματα.

Τέλος, η μητέρα μου δεν χρειάζεται την δική μου καθοδήγηση για να ντυθεί, τα καταφέρνει τέλεια και μόνη της.

Τι θεωρείς απαράδεκτο στην ένδυση και στην υπόδηση.

Δεν θεωρώ κάτι συγκεκριμένα απαράδεκτο εκτός από το να φοράει κάποιος ένα ένδυμα μέσα στο οποίο δεν αισθάνεται άνετα. Όσο ωραίο και να είναι το κουστούμι/τουαλέτα/φούστα, άμα δεν νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό φαίνεται αμέσως και χαλάει το όλο σύνολο.

Τα σχέδιά σου για το εγγύς μέλλον.

Μόλις τελείωσα την Ά Λυκείου και τον Αύγουστο σκοπεύω να μετακομίσω στο Surrey για να τελειώσω το λύκειο.

Η Ελλάδα προσφέρεται για το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει επαγγελματικά;

Φυσικά και υπάρχει ένας μικρόκοσμος που ασχολείται με την μόδα και γενικότερα με το design στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ περιορισμένος. Γενικά στην Ελλάδα το design και η δημιουργικότητα αντιμετωπίζονται πολύ αρνητικά, αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να γίνουν η τέχνη και η δημιουργία πιο προσιτές.

Τι σε ενοχλεί γύρω σου σε κοινωνικό επίπεδο.

Η έλλειψη χιούμορ. Ο κόσμος αντιμετωπίζει τα πάντα γύρω του τόσο σοβαρά και επηρεάζεται από τα πιο ασήμαντα πράγματα. Στην πραγματικότητα πολύ λίγες από τις καταστάσεις που θεωρούμε δεινές, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή μας. Άμα δεν μπορείς να βρεις χιούμορ σε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζεις, θα νιώθεις καταβεβλημμένος και απογοητευμένος κάθε στιγμή της ζωής σου.

Τι απεχθάνεσαι – τι θαυμάζεις.

Απεχθάνομαι την υποκρισία. Δεν μιλάω για μόνο για μεγάλα ψέματα και σοβαρές καταστάσειςμ αλλά και για καθημερινές στιγμές. Νομίζω πως ο καθένας το οφείλει αρχικά στον εαυτό του να είναι αληθινός. Αν και ανεπαίσθητα, ο κόσμος εκτιμάειμ όταν κάποιος είναι αληθινός και ανοιχτός. Και αντίστοιχα θαυμάζω τον κόσμο που είναι αληθινός και ακολουθεί τον δρόμο του, παρ’όλη την αρνητικότητα που μπορεί να δεχτεί.

Τι θα ήθελες να μας πεις και δεν μας το είπες.

Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να πω, απλά θεωρώ πως το να συμπεριλαμβάνετε στο site σας άτομα όπως εμένα, την Νάσια Στουραΐτη, την Φαίδρα Τζεδάκη και γενικά άτομα της τέχνης και της κουλτούρας βοηθάει στο να αντιμετωπίσει ο κόσμος τον κόσμο αυτό λίγο πιο δημιουργικά, λίγο πιο ανάλαφρα.

 

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

SHARE
RELATED POSTS
PLAYGROUND: Ιντερμέτζο Συνύπαρξης και Θεατρικής Δημιουργίας, της Ντόρας Αρκουλή
Αυγουστίνος Γιακάϊ: ποιος είναι ο άνθρωπος που “ταΐζει” τη μισή Ρόδο, της Τζίνας Δαβιλά
Ο Χάρος και η καρπουζοχαρά, του Χάρου Χάρου
1 Comment
  • Amalia Roumpeti
    26 Ιουνίου 2014 at 19:54

    Ενα αστερι γεννιεται!!!!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.