Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Άμεσες παρεμβάσεις στον καμένο λόφο του Μόντε Σμιθ αποφάσισε ο Δήμαρχος Ρόδου

paremvaseis_montesmith.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 paremvaseis_montesmith.jpg

 

 

Άμεσες παρεμβάσεις στο Μόντε Σμιθ από Δευτέρα. Προτεραιότητα η ασφάλεια και η αισθητική αποκατάσταση. Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος

 

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα τις άμεσες παρεμβάσεις στο λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά, έχοντας στόχο τόσο την αισθητική αποκατάσταση του τοπίου αυτού που αποτελεί βιτρίνα της Ρόδου, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών από πιθανές κατολισθήσεις.

 

Οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες ξεκινώντας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής τους τα μέσα Οκτώβρη ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνολική ανάπλαση της περιοχής με την υλοποίηση μελετών και τη συνεργασία Υπηρεσιών του Δήμου, της Διεύθυνσης Δασών, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαιου.

 

Παρόντες στη σύσκεψη παρουσία των αντιδημάρχων: Πολιτικής Προστασίας Αγαπητού Πάλλα, Περιβάλλοντος Λίτσας Κρεμαστινού- Ροδίτη, Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου, Πρωτογενούς Τομέα Γιώργου Πόκκια, του προέδρου πόλεως Ρόδου Μίλτου Παγκά και του τοπικού συμβούλου Κώστα Στυλιανού, ήταν: ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Στέργος Στάγκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλίας Τσιάπουρας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Κατερίνα Μπαλατσούκα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μάνια Μηχαηλίδου και η αρχαιολόγος Ελένη Φαρμακίδου, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Αντώνης Γιαννικουρής, ενώ παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ευγένιος Κορναρόπουλος και ο σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Θαρρενός.

 

Μετά τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι τη Δευτέρα η Αρχαιολογική Υπηρεσία θα ξεκινήσει τον καθαρισμό του τμήματος που αποτελεί αρχαιολογικό χώρο με εμφανή μνημεία (το πλάτωμα γύρω από τις κεραίες). Παράλληλα η Διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα προχωρήσουν σε καθαρισμούς της πλαγιάς με την απομάκρυνση της καμένης βλάστησης.

 

Ταυτόχρονα το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Ρόδου (γεωλόγοι και τεχνικές υπηρεσίες) θα εξετάσει την κατάσταση του εδάφους προκειμένου να υποδειχθούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις οι οποίες θα αποτρέψουν πιθανές κατολισθήσεις.

Με την ολοκλήρωση των ενεργειών αυτών θα ξεκινήσει ανάπλαση της περιοχής με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και την τεχνογνωσία που θα παρέχει το ΤΕΕ.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Τον κο Ράπτη ενημέρωσε ο κος Χατζηδιάκος για τις 11 σχολικές μονάδες που προώθησε ο Δήμος Ρόδου μέσω ΣΔΙΤ
12800182_1060802930651834_5208374109783330911_n.jpg
Η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα-7η Μαρτίου 1948- Επετειακό αφιέρωμα
Διευκρινίσεις από το Γ.Ν.Ρόδου: Αξιόπιστες πληροφορίες δίδονται ΜΟΝΟ από τα έγγραφα του Δκτη κ. Ρουμάνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.