Πόρτα στην Πολιτική

Ντ. Τραμπ: Προσβολή κατά της ανθρωπότητας η επίθεση με χημικά στην Συρία

05-20045617584850s.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05-20045617584850s.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

«Φρικτή» και «αποκρουστική» αποκάλεσε την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στην Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για «μια φοβερή προσβολή κατά της ανθρωπότητας».

 

Σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο Οβάλ Γραφείο, κατά πόσον χαράζει μια νέα πολιτική αναφορικά με την Συρία, ο Τραμπ απάντησε λακωνικά: «Θα δείτε».

 

Η Ρωσία προβάλλει «ψευδείς» ισχυρισμούς για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, κρίνει αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

 

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε σήμερα την εκτίμηση της Ρωσίας ότι το πολύνεκρη συμβάν κατά το οποίο εκλύθηκαν τοξικά αέρια στη Χαν Σεϊχούν της Συρίας χθες πιθανόν οφείλεται στο ότι επλήγη αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών.

 

«Η Ρωσία προβάλλει (…) ψευδή γεγονότα τα οποία υποστηρίζουν μόνο η ίδια και το καθεστώς του Άσαντ», ανέφερε ο αξιωματούχος. «Η Ρωσία επιμένει σε αυτόν τον δρόμο, να προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση, σαν ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος να μην έχει μάτια, αυτιά ή τη δυνατότητα να καταλήγει σε συμπεράσματα μπροστά σε προφανή γεγονότα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

 

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα εξακριβώσει εάν η χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι το νευροτοξικό αέριο σαρίν, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

 

ΑΠΕΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Δημο-πρατία;, του Γιώργου Σαράφογλου
Π.Γερουλάνος: “Να μπουν κανόνες στο Airbnb -Ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας”
Η Αβέρωφ Νεοφύτου της Κύπρου ευχαριστεί τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και αποκαλύπτει…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.