Πόρτα στην Πολιτική

Ανεπιθύμητοι…, του Ηλία Καραβόλια

Ηλίας Καραβόλιας
Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας 

 

  Ηλίας Καραβόλιας  

[email protected]

 

10297582_658532920898711_7394277353455912826_n.jpg

 

 

Ανατομικά υποδήματα Lumberjack, Stonefly, Ecco,

Προσφορές έως και 50%,

Γρ. Λαμπράκη 46, Ρόδος [Κέντρο, Περιοχή 100 Μαγαζιά, έναντι Everest] 

 

 

 

 

doga3.jpg

Η ζωή μας περιγράφεται για 7ο χρόνο σε εκθέσεις του ΔΝΤ, του Eurogroup, των οίκων αξιολόγησης και των επενδυτικών κολοσσών του καπιταλισμού. Βιώσιμο (ή μη )χρέος, ανάπτυξη, δημοσιονομικά πλεονάσματα και ελλείμματα. Έννοιες απόμακρες από την καθημερινότητα του ταλαιπωρημένου Έλληνα. Με μεγέθη ακατανόητα, με ποσά τεράστια μπροστά στα νούμερα της βιοπάλης. Έννοιες που δεν μπορούν να αποκωδικοποιηθούν όσο οι αριθμοί της μακροοικονομίας δεν ταιριάζουν με την καθημερινή λογιστική του νοικοκυριού, της επιχείρησης, της μικροοικονομίας. Ο βίος μας απεικονίζεται σε παραγράφους από αναφορές τεχνοκρατών που μας υπενθυμίζουν την προτεσταντική ηθική της εργασίας, της θυσίας, της λιτότητας. Ουσιαστικά μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πλέον ανεπιθύμητοι μεταξύ τους.

 

Η χώρα παλινδρομεί 7 χρόνια μεταξύ μιζέριας και υπομονής. Η ελπίδα που φυτεύτηκε από τον Τσίπρα μετετράπη σε ταφόπλακα προσδοκιών. Και η πραγματικότητα ωμή, μπροστά μας .Δεν κυβερνά πλέον η Ελλάδα τους πολίτες της. Είτε ο Σόιμπλε με τις υποδείξεις του, είτε ο Τόμσεν και η Λαγκαρντ με τις μόνιμες αντιρρήσεις και ανακολουθίες του Ταμείου μας αφαιρούν κυριαρχία. Ζωτική κυριαρχία. Επαίτες και παρίες ταυτόχρονα. Μεταξύ των Ροθτσιλντ και των προσφύγων, χάθηκε ο σκοπός, το νόημα. Ο πρωθυπουργός που καταρρέει εκπροσωπεί αυτό ακριβώς το κενό,το χάσμα μεταξύ θολού στόχου και εφικτού αποτελέσματος. Και μαζί του καταρρέει μια ολόκληρη χώρα.

 

Δεν θα απομακρυνθούμε σύντομα από το δίλημμα της ρήξης. Είμαστε -ξαναλέω- ανεπιθύμητοι και μαζί με τις ανεύθυνες και ερασιτεχνικές καιροσκοπικές πρακτικές της τελευταίας διετίας( βασική αφορμή,όχι η μόνη φυσικά,της κατάρρευσης) θα συνεχίζουμε το βάδισμα στο τεντωμένο σχοινί. Ας μην αναμένουμε το Τέλος. Ας μην αναμένουμε και την Αρχή. Ποτέ δεν θα εμφανισθούν.To restart φαίνεται ότι δεν λειτουργεί χωρίς delete και format. Εθισμένοι στον αργό θάνατο,προσποιούμαστε ότι αντέχουμε και ξορκίζουμε τους φόβους για το ακραίο, το οποίο ταυτόχρονα θέλουμε να εμφανιστεί, ως αθέατο υπερεγώ, ώστε να βρούμε και να υποδείξουμε τους ενόχους. Γιατί αυτό ψάχνουμε. Ενόχους έξω από εμάς. Ξεχνάμε ότι εξαπατηθήκαμε. Αγνοούμε προκλητικά τον άγραφο νόμο περί ευθύνης πολιτών. Γι’ αυτό ας μην μένουμε άλλο στην αρένα του θεάματος. Δεν θα έλθουν οι μονομάχοι, δεν θα χυθεί αίμα.

 

Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να ζει στο εκκρεμές μεταξύ καταστροφής και ανάκαμψης. Είναι αυτό το εκκρεμές που πηγάζει από τα βάθη της Ιστορίας. Λίγο Δύση, λίγο Ανατολή. Λίγο Ευρώπη, λίγο Βαλκάνια. Προσωρινά πειθαρχεί και μονίμως υποτροπιάζει. Κανένας Σόιμπλε δεν μπορεί να μας υποδείξει την λογιστική τακτοποίηση στα του οίκου μας. Δεν μας αρέσει η λογιστική. Έχουμε αλλεργία. Και όταν βλέπουμε ότι επί 7 χρόνια επιμένουν να μας μετατρέψουν σε αριθμούς που χρειάζονται να τοποθετηθούν καλά στον εθνικό ισολογισμό της ευρωπαϊκής συνθήκης ισορροπίας, εμείς θυμόμαστε ότι μάθαμε αλλιώς. Δεν δίναμε αναφορά σε κανένα κέντρο αποφάσεων. Οι Βρυξέλλες δεν υπήρχαν και ξαφνικά μας προέκυψε Βερολίνο.Δύσκολο να μην έχουμε φανταστεί σαν λαός ότι μπορεί κάποιος, κάποτε, να μας ζητήσει λογαριασμό. Ειδικά όταν μας υποδεικνύει ότι είμαστε πλέον ανεπιθύμητοι…

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
17-65957TsiprasMerkelBrykselles1200.jpg
Αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης για το χρέος στο Eurogroup
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Με την ελπίδα και τη ζωή, απέναντι στον φόβο και την προκατάληψη, του Κώστα Αρβανίτη
Διαπλοκή. Είναι το αυγό που έκανε τη κότα, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.