Ανοιχτή πόρτα

Γιώργος Κερτσόπουλος: Έλληνες εφευρέτες ψάχνουν χρηματοδότες-Εφαρμογές Μαγνητισμού

7fec2a7d-a3fa-43c6-b80c-e13d8552c571.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7fec2a7d-a3fa-43c6-b80c-e13d8552c571.jpg

 

 

ΝΕΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΕΡΤΣΟΠΟΥΛΟ

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ ΤΟΥ

 

Μαγνητικό σύστημα με νέες πολικές και πεδιακές ιδιότητες με διεθνή κατοχύρωση: WO2013136097(A4)

“Magnetic system of three interactions”

Ελληνική μαγνητική εκστρατεία crowd funding στο INDIEGOGO από τώρα έως 8 Μαϊου, 2016.

 

https://igg.me/at/16magnetic/x

 

Ο εφευρέτης Γιώργος Κ. Κερτσόπουλος, ο υιός του Γιώργος Γ. Κερτσόπουλος και οι δικαιούχοι της ευρεσιτεχνίας προβαίνουν σε κοινοτικό κάλεσμα σε εκστρατεία στο INDIEGOGO ανακοινώνοντας την εφεύρεση τους και ταυτόχρονα προσφέροντας στη κοινότητα χρήσιμα προϊόντα για να γνωρίσει η/ο κάθε ενδιαφερόμενη/ο τις 16 νέες αλληλεπιδράσεις του μαγνητισμού.

 

– Κ. Κερτσόπουλε, για να αρχίσουμε θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιός είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος της εκστρατείας;

 

Ο τίτλος της εκστρατείας είναι: Διεθνής Πατέντα – 16 μαγνητικές αλληλεπιδράσεις αντί των γνωστών δυο.

Ο υπότιτλος είναι: Μόνο 1/8 του μαγνητισμού είναι γνωστό. Σας αποκαλύπτουμε τα άγνωστα 7/8. Αποκτήστε τη μαγνητική συσκευή και το βιβλίο για να γνωρίζετε.

 

– Σε τι αποσκοπεί και σε ποιους απευθύνεται αυτή η εκστρατεία;

 

Η παρούσα πρόταση ως εκστρατεία στο INDIEGOGO αποσκοπεί στο να κάνει στη/ο κάθε ενδιαφερόμενη/ο γνωστή με πληρότητα την τεχνολογία αλλά και τις νέες δυνατότητες του μαγνητισμού που αυτή εισάγει. Απευθυνόμαστε σε όλους και καθεμιά και καθένα που μελετάνε, χρησιμοποιούν και δημιουργούν προϊόντα με το μαγνητισμό/ηλεκρομαγνητισμό και περιλαμβάνουμε όλη τη κλίμακα ασχολιών από τον μαθητή, φοιτητή, δάσκαλο, καθηγητή, επιστήμονα, μηχανικό, όλους ανεξαιρέτως τους ειδικούς και μη-ειδικούς στο μαγνητισμό.

 

– Ποιες προσφορές δίνετε ως προϊόντα στους ενδιαφερόμενους;

 

Προσφέρουμε τρία συνολικά προϊόντα στους ενδιαφερόμενους για το σκοπό της πλήρους ενημέρωσης:

 

Α) Πρώτο προϊόν είναι οι δυο μαγνητικές συσκευές που παράγουν τις συνολικά 16 μαγνητικές αλληλεπιδράσεις και η/ο χρήστης μπορεί να εκτελεί όλα τα πολυπληθή πειράματα, ως εξής:

 

1) Η πρώτη μαγνητική συσκευή παράγει τρεις αλληλεπιδράσεις και τις αντίθετες από αυτές τρεις, στο σύνολο 6 αφού: 3+3=6 συνολικές αλληλεπιδράσεις

2) Η δεύτερη μαγνητική συσκευή παράγει πέντε αλληλεπιδράσεις και τις αντίθετες από αυτές πέντε, στο σύνολο 10 αφού: 5+5=10 συνολικές αλληλεπιδράσεις

Έτσι, στο σύνολο έχουμε 16 μαγνητικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε δυο αληλλεπιδρώντα μαγνητικά σώματα σε αντίθεση με τις δυο αλληλεπιδράσεις που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.

 

Β) Δεύτερο προϊόν είναι τρία βιβλία που εξηγούν με λεπτομέρεια όλες τις κατασκευαστικές πτυχές της τεχνολογίας και ταυτόχρονα όλο το νέο επιστημονικό βασικό οικοδόμημα του μαγνητισμού που αποκαλύπτεται μέσω της ίδιας της τεχνολογίας.

 

Γ) Τρίτο προϊόν είναι η προσφορά στη κοινότητα κατασκευής μιας διαδραστικής ανοιχτής πρόσβασης ιντερνετικής πλατφόρμας. Εμείς θα προσφέρουμε όλη την επιστήμη που πηγάζει από την τεχνολογία της εφεύρεσης, ώστε να είναι προσβάσιμη από την καθεμιά και τον καθένα που ενδιαφέρονται να πάρουν όλη τη γνώση μόνο με μια εγγραφή στη πλατφόρμα, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα σεντ. Έτσι, η μόρφωση και η εκπαίδευση στις νέες δυνατότητες του μαγνητισμού θα είναι προσβάσιμες στον καθένα χωρίς κόστος καθόλου και χωρίς να είναι αυτή η μόρφωση μόνο για τους λίγους.

 

– Θα μπορούσατε να μας πείτε συνοπτικά ποια είναι τα επιτεύγματα της εφεύρεσης και ποια η συμβολή της στη στάθμη της τεχνικής;

 

Αρχικά ας μιλήσουμε για τη στάθμη της τεχνικής όπου αυτή εκφράζει ό,τι είναι γνωστό μέχρι σήμερα σε όλη τη βιβλιογραφία του μαγνητισμού και ειδικότερα δηλώνει τα εξής:

 

Οι όμοιοι πόλοι δύο μαγνητών απωθούνται και οι ανόμοιοι έλκονται. Ως εκ τούτου, όλα τα μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά προϊόντα προκύπτουν από μία μόνο μαγνητική αλληλεπίδραση, κυρίως την ελκτική και σπανίως την απωστική, η οποία υφίσταται ανάμεσα σε δυο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές. Για παράδειγμα, όλοι οι τύποι των μοτέρ και όλες οι γεννήτριες κάνουν χρήση του επαγωγικού μαγνητικού πεδίου που δημιουργείται από την ελκτική αλληλεπίδραση που υφίσταται μεταξύ δύο ανόμοιων σε πολικότητα αντιμέτωπων μαγνητικών σωμάτων.

 

Τα επιτεύγματα της εφεύρεσης περιλαμβάνουν: ιδιότητες – συμπεριφορές – χαρακτηριστικά και με λίγα απλά λόγια συνοψίζονται παρακάτω.

 

Η εφεύρεση επιτυγχάνει πολλαπλές μαγνητικές αλληλεπιδράσεις και πολικότητες ανάμεσα σε δύο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές εμπλουτίζοντας τη στάθμη της τεχνικής με νέα δεδομένα, βιομηχανικά και επιστημονικά:

 

1ο Η απόσταση ανάμεσα σε δύο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές αλλάζει την πολικότητα τους με αποτέλεσμα: • οι όμοιοι πόλοι να μετατρέπονται σε ανόμοιους και να έλκονται και • οι ανόμοιοι πόλοι να μετατρέπονται σε όμοιους και να απωθούνται.

2ο Ανάμεσα σε δύο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές δημιουργείται μαγνητική αλληλεπίδραση ασταθούς ή ευσταθούς ισορροπίας, με ταυτόχρονη ισοδύναμη ύπαρξη όμοιων-ανόμοιων ή ανόμοιων-όμοιων πόλων ανάλογα με την εφαρμογή.

3ο Δύο μαγνητικές κατασκευές, βαθμονομημένες με αντιμέτωπο προσανατολισμό, δημιουργούν, αναλόγως της μεταξύ τους απόστασης, τρεις μαγνητικές αλληλεπιδράσεις: ελκτική – ασταθής ισορροπία – απωστική και σε διαφορετική εφαρμογή: απωστική – ευσταθής ισορροπία – ελκτική. Οι μαγνητικές αλληλεπιδράσεις αυξάνονται από τρεις σε πέντε (ελκτική – ασταθής ισορροπία – απωθητική – ευσταθής ισορροπία – ελκτική και το αντίθετο για κάθε περίπτωση). Η ένταση της εκάστοτε μαγνητικής αλληλεπίδρασης ρυθμίζεται ανάλογα με τον επιλεγμένο σχεδιασμό.

4ο Η ένωση των μαγνητικών σωμάτων από έλξη – αντιμέτωπων όμοιων πόλων – συγκροτεί νέους πόλους στις ουδέτερες ζώνες των σωμάτων.
5ο Δισδιάστατοι μαγνητικοί πόλοι δημιουργούν φυσικά μαγνητικά πεδία μονής ή διπλής μαγνητικής ροής με απουσία της τρίτης χωρικής διάστασης.
6ο Οι μαγνητικές γραμμές των επαγωγικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων γίνονται πλήρως εποπτεύσιμες και επιτυγχάνεται 100% ομογενές πεδίο.
7ο Ενότητες τρισδιάστατων και δισδιάστατων μαγνητικών πόλων παρέχουν πολλαπλές λειτουργικές κατασκευαστικές δυνατότητες και σχεδιαστικούς προσανατολισμούς.

 

– Ποιά είναι τα στοιχεία κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας;

 

• Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) με αρ. 1008053 και τίτλο «Μαγνητικό σύστημα συγκροτημένων κατασκευών μαγνητικής συσκευής με πρωτοεμφανιζόμενες πολικές και πεδιακές ιδιότητες και μέθοδος παραγωγής του».

• Διεθνής κατοχύρωση δημοσιευμένη από το διεθνές γραφείο πατεντών WIPO-PCT με αρ. WO/2013/136097 και τίτλο “Magnetic system of three interactions” (όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στο δικτυακό τόπο του WIPO: PATENTSCOPE.

• Διπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο πατεντών της Αυστραλίας: AU2013234102(A1).

• Έγκριση να εκδοθεί Ευρωπαϊκή πατέντα από το Ευρωπαϊκό γραφείο πατεντών: EP2842140

• Έγκριση να εκδοθεί Καναδική πατέντα από το Καναδικό γραφείο πατεντών: CA2869680(A1).

• Βρίσκεται σε στάδιο PATENT PENDING στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Αφρική, στο Ισραήλ και στην Ινδία.

 

Η τεχνολογία έχει κατοχυρωθεί ως βιομηχανικό αντικείμενο, ως μέθοδος κατασκευής και ως διαδικασία λειτουργίας (process of operation).

 

– Έχουν γίνει επιστημονικές παρουσιάσεις;

 

Βεβαίως και έχουν γίνει, ειδικότερα, στους κορυφαίους επιστήμονες της μαγνητικής επιστημονικής κοινότητας:

• Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», 16 Ιαν. 2013 σε ομάδα πυρηνικών φυσικών με συντονιστή τον Dr. Michele Barone.

• Στον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών» CERN, 18 Φεβ. 2013.

• Παρουσίαση: Στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην ημερίδα CERN-Greece Industry day, στις 31 Μαρτίου 2014.

 

– Ποια θα λέγατε είναι η συμβολή της εφεύρεσης σας στον ευρύτερο τομέα των προϊόντων και ποιοι τομείς θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν στην τεχνολογία τους;

 

Οι εφαρμογές των τεχνολογικών επιτευγμάτων της εφεύρεσης συμβάλλουν: α) στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της συνέπειας των προδιαγραφών στα υπάρχοντα προϊόντα και β) στην υλοποίηση και στην υιοθέτηση νέων μεθόδων παραγωγής του σχεδιασμού νέων εξελιγμένων προϊόντων διότι είναι εφεύρεση πυρήνα, δηλαδή αμέτρητα προϊόντα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως το πυρήνα της τεχνολογίας τους αντί να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα γνώση και αφορούν τους τομείς:

 

Μαγνητικά και Υπέρ-αγώγιμα Υλικά/Συσκευές, Μικρο-μηχανολογία, Μικρο-μηχανική, Νανοτεχνολογία σχετιζόμενη με Ηλεκτρονικά και Μικρο-ηλεκτρονικά, Σιδηρά και Μέταλλα, Μεταλλικές Κατασκευές, Αερομεταφορές, Σιδηροδρομικές Μεταφορές και Κατασκευές, Οδικές Μεταφορές, Συστήματα Εποπτείας Κυκλοφοριακής Μηχανικής, Αεροναυτική Τεχνολογία, Αεροπλάνα, Ελικόπτερα, Δορυφορικά συστήματα Πλοήγησης, Διαστημική εξερεύνηση και Τεχνολογία, Ηλεκτρική Μηχανική και Τεχνολογία/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Αστροφυσική/Κοσμολογία, Τεχνολογία Λέιζερ, Πυρηνική Φυσική, Φυσική των Υγρών, Αισθητήρες/Τεχνολογία πολυ-αισθητήρων, Τεχνολογία Οργάνων Μέτρησης και Εποπτείας, Τεχνολογίες Στενού Εύρους, Τεχνολογία Δικτύων, Ασφάλεια Δικτύων, Δικτυακή Έρευνα Ραντάρ, GRID, Δορυφορική Τεχνολογία/Συστήματα/Εντοπισμός Θέσης/Επικοινωνία με GPS, Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού, Επεξεργασία Σημάτων, Μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, Θερμαντική Τεχνολογία, Λέβητες Θέρμανσης, Φωτοβολταϊκή Τεχνολογία, Γεννήτριες, Ηλεκτρικές Μηχανές και Ενεργειακοί Μετασχηματιστές, Εναλλάκτες Θερμότητας, Αντλίες Θέρμανσης, Τεχνολογίες Ψύξης, Θέρμανση, Εξαερισμός, Τουρμπίνες, Μηχανική Υγρών, Παλινδρομικές Μηχανές, Συνδυασμένη Θέρμανση και Ενέργεια, Δοκιμές Χημικών Υλικών, Ηλεκτρική Τεχνολογία Μετρήσεων, Μηχανική Τεχνολογία Μετρήσεων, Δοκιμές Οπτικών Υλικών, Οπτική Τεχνολογία Μετρήσεων, Τεχνολογία Μέτρησης Αισθητήρων, Δοκιμές Θερμικών Υλικών, Ανυψώσεις και Αιωρήσεις, Ισορροπήσεις, Πρότυπα Ποιότητας και άλλα.

 

– Άρα, μας λέτε ότι έχουμε δυνατότητες να βελτιωθούν και να τροποποιηθούν προϊόντα και γιατί όχι να συμβάλλει και η καινοτομία σας στην ανάπτυξη;

 

• Ασφαλώς. Η καινοτομία τροποποιεί και βελτιώνει τη μαγνητική τεχνολογία και τη μέθοδο παραγωγής της διαμορφώνοντας μια νέα εποχή στα μαγνητικά προϊόντα.

• Η εφαρμογή, η ανάπτυξη και η πρακτική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της μεθόδου της εφεύρεσης στη βιομηχανία μπορεί να βελτιώσει τεχνικά και οικονομικά ένα ευρύ φάσμα των σημερινών αλλά και των μελλοντικών τεχνολογικών σχεδιασμών των προϊόντων που χρησιμοποιούν μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

 

– Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

 

Και εμείς σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στο δικό σας έργο.

 

https://igg.me/at/16magnetic/x  Ο σύνδεσμος για να μπείτε στην εκστρατεία στο INDIEGOGO.

 

SHARE
RELATED POSTS
Η χαρτορίχτρα, του Γιώργου Σαράφογλου
Λογικές απορίες για λογικούς ανθρώπους, του Γιάννη Πανούση
Στρεβλό αφήγημα, του Αλέξανδρου Κανταρτζή (Μπέμπης)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.