ΕΥ ΖΗΝ

“Τι θα πει ο κόσμος;”. Ό,τι και να πει, κακό θα κάνει, (θέατρο που αξίζει να δεις), της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

“Τι θα πει ο κόσμος;”. Ό,τι και να πει για καλό δεν είναι. Ολόκληρες κοινωνίες και ανθρώπινες ζωές καταστράφηκαν για χατήρι των άλλων, των ξένων, για τον κόσμο που κρίνει, χαρακτηρίζει, κουτσομπολεύει. Είναι ο κόσμος, όπως τον διαμόρφωσαν τα κλειστά, εγωκεντρικά μυαλά. Γιατί ο άνθρωπος εκπαιδεύεται, η νοοτροπία του όχι.

Η θεατρική κωμωδία με υποδόρια στοιχεία τραγικότητας σε κείμενο και σκηνοθεσία του Σταμάτη Πακάκη παρουσιάζεται από τις 9 Οκτωβρίου 2024 και κάθε Τετάρτη στις 8:00 μμ στο Θέατρο Faust επί των οδών Αθηναϊδος και Καλαμιώτου στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Είναι μια απολαυστική παράσταση που θυμίζει σε όσους την ζήσαμε την τρελή εποχή των ’80ς με τον πράσινο ήλιο, το λατρεμένο ζιβάγκο, τις φουσκωμένες βάτες, τα γουοκμαν, τους φιόγκους στα μαλλιά, τις περμανάντ, τα τεράστια σκουλαρίκια, την Μαντόνα και τις γκέτες στα πόδια. Την Μανίνα, την Κατερίνα και την Γυναίκα, τα περιοδικά. Και όλη την ψευτιά για τα μάτια του κόσμου, τις κλειστές πόρτες και τα σκληρά μυστικά. Αφεθείτε στο χιούμορ και την ευαίσθητη, την διεισδυτική γραφή του Σταμάτη Πακάκη και ζήστε ή ξαναζήστε το τότε. Και γελάστε πολύ, πολύ και ποιοτικά. Η παράσταση είναι κωμική και η δουλειά των ηθοποιών σκληρή. Γελάστε και κλάψτε. Διότι εμείς που γνωριζόμαστε, κατανοούμε ότι το γέλιο και ο λυγμός πάνε παρέα.

Μέχρι και το τέλος του χρόνου κάθε Τετάρτη . Μετά το Θέατρο-Μπαρ Faust θα γίνει παρελθόν. Γιατί όλα τα καταπίνει το σήμερα.

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

9 Οκτωβρίου 2024

Στοιχεία Παράστασης:

Συντελεστές, ο ένας καλύτερος από τον άλλο: Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Σταμάτης Πακάκης, Αλεξία Παπαθανασίου, Αγγελική Παρδαλίδου, Κατερίνα Πεφτίτση, Μαρία Σωτηριάδου

Συγγραφέας: Σταμάτης Πακάκης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πακάκης

Διάρκεια:90′ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:Γενική Είσοδος: 15€, Μειωμένο (φοιτητές-άνεργοι-ατέλειες-αμέα-ομαδικό άνω των 8 ατόμων): 12€

Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 Οκτωβρίου έως 25 Δεκεμβρίου 2024

Πληροφορίες:Προπώληση στο more.com

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 20:00

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Το αστείο μήνυμα της ημέρας!
Η εποχή μας σε σκίτσα, της Άντας Γανώση
Kostis A. Makris
Ας ευθυμήσουμε: η γλώσσα, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.