Ανοιχτή πόρτα

Γιατί με τον Παύλο, του Βασίλη Μαστρογιάννη

Spread the love

Ο κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης είναι Διδάκτωρ Δημοσίου- Διοικητικού Δικαίου. Επίσης, ήταν υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

Συνήθως σε μια εσωκομματική διαδικασία και μάλιστα εκλογής αρχηγού, ασχολούνται άνθρωποι που ενδιαφέρονται ή υποστηρίζουν τον χώρο, ανησυχούν ή έχουν αγωνία για το ποιος θα ηγηθεί, αλλά και για την πολιτική  φυσιογνωμία του κόμματος.

Η παρούσα διαδικασία όμως για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δεν έχει μόνο εσωκομματικά και κλειστού πλαισίου χαρακτηριστικά, όπως συνηθίζονταν παλαιότερα.

Αυτή η διαδικασία ενδιαφέρει το σύνολο του κόσμου, το σύνολο των πολιτών που νοιάζονται για το μέλλον της χώρας, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος είναι αρνητική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

Είναι πλέον εμφανές και αδιαμφισβήτητο ότι οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ, είτε θα αναδείξουν την επόμενη ηγεσία της χώρας, είτε θα αναπαράξουν μία μίζερη κατάσταση, μία ανώφελη πολυδιάσπαση του χώρου και μια διαιώνιση των αδιεξόδων που βολεύει το σημερινό καθεστώς.

Κατά συνέπεια είναι μείζονος σημασίας η εκλογή του επόμενου προέδρου, πέραν των προσωπικών σχέσεων , συμπαθειών, φιλοδοξιών, πρόσκαιρης ωφέλειας κλπ 

Είναι μείζονος σημασίας όχι για τα στενά όρια ενός κομματικού και ελεγχόμενου μηχανισμού, αλλά για το σύνολο της χώρας.

Σε αυτή τη διαδικασία θα μετρηθούμε όλοι και όλες με τον εαυτό μας. Θα μετρηθούμε για την ορθή κρίση και τον ορθό μας λόγο και για το νοιάξιμό μας για την πατρίδα και το μέλλον της, που εκφράζεται στον ύψιστο βαθμό μέσα από τη νεολαία μας.

Γι αυτό η επιλογή μας πρέπει να στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Στην καρδιά αφενός και αφετέρου στη νόηση και συνακόλουθα στην εξαγωγή  λογικών συμπερασμάτων και αποφάσεων που προκύπτουν από τα δεδομένα.

Η χώρα ( αλλά και η παράταξη) έχει υποστεί πολλά δεινά τα τελευταία είκοσι χρόνια και δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.

Θέλει αξιοπιστία, φερεγγυότητα, συνέχεια, καθαρό λόγο, εμπειρία.

 Σε αυτό το πλαίσιο καταθέτω δέκα, συν έναν, λόγους για τους οποίους πιστεύω, ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι ο πλέον κατάλληλος να εκφράσει την νέα ελπίδα και να προβάλει, αλλά και να υλοποιήσει το σύγχρονο όραμα για ένα καλύτερο αύριο της Πατρίδας:

Έχει σχέδιο για τη χώρα και την κοινωνία που εδράζεται όχι σε ένα ΄΄περί μέλλοντος και αβεβαίου΄΄, αφήγημα, αλλά σε συγκεκριμένες μετρήσιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις, οι οποίες απαντούν στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη πατρίδα.

Οι θέσεις του βρίσκουν απόλυτο έρεισμα στην εναλλακτική πρόταση εξουσίας με σοσιαλιστικό πρόσημο, χωρίς μεν -αλλά, και χωρίς συμβιβασμούς που οδηγούν σε λογικές μετανεοτερικότητας και μεταπολιτικής.

Οι προτάσεις της Αναγέννησης δεν αποτελούν μία ακόμα θολή πρόταση εξουσίας που διακηρύττει γενικώς και υπόσχεται ανεφάρμοστες και λαϊκίστικες νόρμες για ένα αόριστο καλύτερο αύριο, αλλά περιλαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα

Δεν καταγράφει απλώς τη θέση ότι θα γίνουμε καλύτεροι διαχειριστές ενός δεδομένου συστήματος, ( στα πλαίσια του ΤΙΝΑ /There is no alternative ) αλλά ότι υπάρχουν ριζικές εναλλακτικές λύσεις, για την λειτουργία της αγοράς με κανόνες, την διάκριση των εξουσιών, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την ανάπτυξη της συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας, την ισχύ του κράτους δικαίου, την ανεξαρτησία της εθνικής και εξωτερικής πολιτικής και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και της πατρίδας, τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, την κοινωνική προστασία, τη διαλειτουργικότητα χωρίς αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, την αποσυγκέντρωση των δομών της εξουσίας και την επίτευξη τελικά της αληθούς δημοκρατίας.

Δεν είναι υπέρ ενός κλειστού- ελεγχόμενου κόμματος, αλλά υπέρ ενός πολιτικού οργανισμού, ανοιχτού στην κοινωνία που θα συνδεθεί βαθιά με τις ρίζες της και μαζί της θα συνδιαμορφώνει τις πολιτικές του. Γιατί, υπέρ αυτής άλλωστε υφίστανται τα κόμματα κι όχι για την ΄΄αφ εαυτόν΄΄ εξυπηρέτηση

Έχει μία σταθερή και αταλάντευτη πολιτική πορεία, χωρίς μπρος -πίσω και υπόγειες διαδρομές και ευκαιριακές συνεργασίες, ούτε με αντιλαϊκές δυνάμεις, ούτε με ιδεοληπτικές και αδιέξοδες πολιτικές  πλατφόρμες  

Είναι δοκιμασμένος επαγγελματίας και επιστήμονας και δεν προσμένει επαγγελματική αποκατάσταση δια της πολιτικής, την οποία υπηρετεί, ούτε είναι παιδί του κομματικού σωλήνα 

Δοκιμάστηκε για χρόνια στις γειτονιές της πρωτεύουσας και δημιούργησε σταθερούς δεσμούς με τους ανθρώπους της, σε κάθε περιοχή. Παράλληλα διαχρονικά κήρυξε το μήνυμα και την πολιτική της συσπείρωσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό

Δεν χρησιμοποίησε κανένα δημόσιο αξίωμα για την επίτευξη κάποιου ΄΄ανώτερου ΄΄ προσωπικού του στόχου 

Έχει με σοβαρότητα, εμπειρία και σωφροσύνη καταθέσει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στην υποστήριξη σημαντικού αριθμού δημοκρατικών πολιτών και δεν αποτελεί μέρος κάποιου σχεδίου ή μιας απλής καταγραφής δυνάμεων.

Έχει, τέλος,  κατακτήσει, κάτι σπάνιο για την εποχή. Την εμπιστοσύνη και την αποδοχή ενός μεγάλου μέρους του λαού με την ευγενική του παρουσία και τον ήπιο και συναινετικό του λόγο, που αποτελεί τούτη την ώρα βασικό στοιχείο ενότητας και συμπόρευσης όλων των πλευρών του χώρου, αλλά και όλων των δημοκρατικών πολιτών που έχουν βαρεθεί τις αδιέξοδες κραυγές και τη τοξικότητα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο λαός ελάχιστα ενδιαφέρεται για διαξιφισμούς και προσωπικά παιχνίδια εξουσίας.

Θέλει απαντήσεις και λύσεις στα πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του και στη ζωή του. Κατά συνέπεια δε ωφελούν ούτε την παράταξη, ούτε τη χώρα οι προσωπικές στάσεις και στρατηγικές.  Ωσαύτως και οι απλές καταγραφές, που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στον ευτελισμό της διαδικασίας, καθώς και οι μικροεξυπηρετήσεις ή οι κοντόφθαλμες και ευκαιριακές συμμαχίες.

Ο λαός θέλει αξιοπιστία, προτάσεις, λύσεις και ηγεσίες που αφουγκράζονται. Ηγεσίες που δεν στέκονται μακριά του, αποκλεισμένες και περιχαρακωμένες, αλλά βρίσκονται καθημερινά δίπλα του και τον κάνουν, κατ ελάχιστο, συμμέτοχο στην διαμόρφωση και στην άσκηση πολιτικών που τον αφορούν κι όχι απλά δέκτη και εφαρμοστή εντολών, τις οποίες έχουν συνομολογήσει ερήμην του κάποιοι, ομού με  άγνωστα πολυπλόκαμα κέντρα.

Το πρόγραμμα, το όραμα αλλά και ο ίδιος ο Παύλος Γερουλάνος, ως προσωπικότητα, έχω την πεποίθηση ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτό το καλύτερο αύριο που όλοι ονειρευόμαστε και να ξαναδώσει ελπίδα σε αυτή την δύσκολη από κάθε άποψη περίοδο για την Ελλάδα.

SHARE
RELATED POSTS
1544350_10152803217035410_8313908654781010389_n.jpg
Η αλήθεια για το Γήπεδο Μπάσκετ του Δωριέα, του Σέργιου Αϊβάζη
Σέντραλ Παρκ και Πάρνηθος γωνία, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Θεοφάνεια: Το Φως εντός και εκτός μας, του Δημήτρη Ι. Μπρούχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.