Υγεία

Τροφές σύμμαχοι των καπνιστών, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

Οι καπνιστές, πρέπει να προστατεύουν τους πνεύμονές τους γιατί η νικοτίνη παραμένει στο σώμα τουλάχιστον για τρεις ημέρες προκαλώντας τεράστιες βλάβες. Αν και η διακοπή του καπνίσματος είναι η μόνη λύση για να προστατεύσουμε την υγεία μας, ωστόσο οι καπνιστές έχουν για σύμμαχό τους κάποιες τροφές…

Μπρόκολο. Η νικοτίνη μειώνει δραστικά τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5 και αναπληρώνει τις ποσότητες που χάνει ο οργανισμός.

Ακτινίδιο. Πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Δύο ακτινίδια καθημερινά είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Πορτοκάλι. Όχι μόνο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C αλλά ενισχύει και τον μεταβολισμό.

Χυμός καρότου. Πλούσιος σε βιταμίνες Α, Β, C και Κ, οι οποίες απομακρύνουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό.

Σπανάκι. Πλούσιο σε βιταμίνες και φυλλικό οξύ, το οποίο καταπολεμά τη νικοτίνη.

Νερό. Ο ενυδατωμένος οργανισμός απαλλάσσεται ευκολότερα από τη συσσωρευμένη νικοτίνη. Μην ξεχνάμε ότι το κάπνισμα, πέρα των υπόλοιπων τραγικών βλαβών που προκαλεί, αφυδατώνει τον οργανισμό.

 

SHARE
RELATED POSTS
Παντζάρια: αντιοξειδωτικά και θαυματουργά!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ανατριχίλα, χασμουρητό και άλλα συμπτώματα: Τί θέλει να μάς πει το σώμα μας;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Φθινοπωρινά λαχανικά: ένας γευστικός διατροφικός θησαυρός, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.