Ανοιχτή πόρτα

Στο δρόμο που χάραξε ο Χάρης Θεοχάρης…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Με αφορμή κάποια νέα εισπρακτικά κόλπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε βάρος της τσέπης μας, θυμήθηκα τον βουλευτή σήμερα (και πρώτη υπουργό) Θεο-χάρη Θεοχάρη, δηλαδή έναν άνθρωπο ο οποίος ξαφνικά εμφανίστηκε ως γκουρού στον τομέα γνώσης της αγοράς και φυσικά έκτισε καριέρα πολιτικού με διαδρομή σε διάφορα κομματικά σχήματα («Ποτάμι», ΝΔ…). Ο Θεοχάρης, λοιπόν, ως γραμματέας δημοσίων εσόδων το 2013-14 έβαλε το μυαλό του να δουλέψει με στόχο να εξοικονομηθούν χρήματα που τότε δεν υπήρχαν. Πρώτη του επιτυχία ήταν να…καταργήσει τα αυτοκόλλητα σήματα που βάζαμε στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων, ταμ οποία βεβαίωναν  ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει καταβάλει τα (ετήσια) τέλη κυκλοφορίας. Βέβαια, με αυτή τη νέα μέθοδο το οικονομικό επιτελείο γλύτωνε κάποια αρκετά εκατομμύρια που ξόδευε για την προμήθεια των ειδικών σημάτων κλπ. Οι ειδικοί -τότε- χειροκρότησαν και είπαν «ο Θεοχάρης ξέρει την αγορά» και είναι χρήσιμος…

Από τότε, οι Έλληνες φορολογούμενοι πέρασαν από «σαράντα κύματα» με τις κυβερνήσεις να σκαρφίζονται πλήθος κόλπων προκειμένου να τους αφήσουν στις τσέπες μόνο τη φόδρα, αλλά δεν έχει νόημα να το ζυμώνουμε, οπότε καλά να πάθουμε!

Θα αναρωτηθείτε πως και σήμερα ασχολούμαι με αυτό το θεματάκι.

Την αφορμή μου έδωσε πληροφορία (που σαφέστατα θα ολοκληρωθεί σε είδηση…), βάσει της οποίας, όποιος εποχούμενος πατήσει την κόρνα οδηγώντας, θα πληρώνει πρόστιμο -κάθε φορά- είκοσι ευρώ. Δηλαδή σχεδόν μεροκάματο…

Και να ήταν μόνο αυτό; Υπάρχει σκέψη, λέει, να ενεργοποιηθεί διάταξη, η οποία θα απαγορεύει στον πολίτη να οδηγεί το αυτοκίνητό του φορώντας μπουφάν!!

Αν προσθέσουμε όλες μαζί τις ντιρεκτίβες, δηλαδή αν οδηγείς με το μπουφάν σου, πατάς κόρνα και ταυτόχρονα μιλάς στο κινητό σου τηλέφωνο, σε σταματήσει το «λαγωνικό» της δίωξης και αδυνατείς να πληρώσεις τα πρόστιμα, τότε ίσως  δεν γλιτώνεις τη σύλληψη και την μεταγωγή σου στο «φρέσκο». 

Άντε και καλό Μουντιάλ (που λέει ο λόγος)!

20/22/2022

SHARE
RELATED POSTS
Δίκαιες Μνήμες και Κρυμμένοι Κίνδυνοι, του Ηλία Καραβόλια 
“Trash”….* – (Στα σκουπίδια)*του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
05.05.2010, του Λουκά Βελιδάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.