Ανοιχτή πόρτα

Μαρίνα Μπράβου-Μπιτσαξή. Η Μαρίνα μας.

Spread the love

Μαρίνα Μπράβου-Μπιτσαξή, Δικηγόρος, το πλήρες βιογραφικό της, το επαγγελματικό ακολουθεί. Μα η Μαρίνα δεν ήταν μόνο αυτά. ήταν μια σπουδαία, σπάνια Γυναίκα, μια αληθινή Κυρία του σύγχρονου, σκληρού, αδιάφορου, αποπροσανατολισμένου, ασφυκτικά αποστεωμένου και απανθρωποποιημένου κόσμου. Η Μαρίνα μας είναι/ήταν ο ορισμός της αρχοντιάς, της καλοσύνης, της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς. Μια Αρχόντισσα  από την σπάνια στόφα των ανθρώπων που συναντά κάποιος κάπου- κάπου. Αν σταθεί καλότυχος και ευλογημένος της ζωής. Πόνος, πόνος βαθύς, αυτός ο Αύγουστος…Ακολουθούν το ελάχιστο: το σύντομο βιογραφικό της και τα σύντομα μηνύματα, αντιστρόφως πλούσια της προσωπικότητάς της  λόγω του βαρέως πένθους του συζύγου και γιού της, του Πάνου Μπιτσαξή και του Ευάγγελου Π.Μπιτσαξή, δικηγόρων επίσης.  Εδώ διαβάζετε και τα άρθρα της για την συνεπιμέλεια στην Πόρτα.

(iporta.gr)

Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του Αρσακείου Αθηνών. Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και αποφοίτησε με άριστα από το CERCOL του Πανεπιστημίου Paris II (PANTHEON). Εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Απρίλιο του 1981 έως τον Μάρτιο του 2016.

Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών καθηκόντων της παρέδωσε ανελλιπώς μαθήματα και φροντιστήρια στο Οικογενειακό και το Ενοχικό Δίκαιο, στο πρόγραμμα του μεταπτυχιακού του Αστικού Δικαίου και στο πρόγραμμα ERASMUS. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία με ειδίκευση στο Οικογενειακό και στο Εμπράγματο Δίκαιο.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά νομικά περιοδικά και έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Πάνος Μπιτσαξής είναι ποινικολόγος και συγγραφέας του αυτοβιογραφικού-ιστορικού βιβλίου “΄Οταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό..”

 

 

Μαρίνα, μου αγάπη μου, καρδούλα της καρδιάς μου!



Συντρόφισσα αληθινή, ο πλοηγός μου και σύζυγος μου 45 χρόνια από τα 23 μας χρόνια. Ο μεγάλος μου έρωτας. Υπεροχη μάνα των παιδιών μας, που σε λατρεύουν σαν θεά, υπέροχη γιαγιά των εγγονιών μας που μου λένε πως ήσουν η καλύτερη γιαγιά του κόσμου και θρηνούν.Τ ο αριστούργημα σου αυτή η ανυπόκριτη βαθειά αγάπη όλων μας.Το ότι θα σ αγαπώ με όλη τη δυναμη της ψυχής μου μέχρι τη τελευταία μου ανάσα το ξέρεις και το νοιώθαμε μαζί μέχρι τη τελευταία ώρα . Κι εγώ σ αγαπώ αγοράκι μου μου έλεγες. Αγοράκι σου εγώ και κοριτσάκι μου εσύ και άντεξε 45 χρόνια χωρίς να σβήσει. Πρόλαβα να σου πω πόσο εκτός από την αγάπη μου σε θαυμάζω για το θάρρος σου την απαράμιλλη υπομονή στα πάντα και στο άδικο φρικτό βασανιστήριο που σου επιφύλαξε η μοίρα. Σε ποιαν; Σε σένα που σε τόσους στάθηκες. Ανάλγητη μοίρα.Θα γράψω για σένα γιατί αξίζεις καρδιά μου μόλις λίγο ηρεμήσω από τον ανυπόφορο πόνο που μου προκαλεί ο θάνατος σου.Μου λείπεις αγάπη μου.Μου λείπεις πολύ.
Γαλήνεψε γλυκιά μου, γαλήνεψε αστεράκι μου. Όχι αλλά τρυπήματα, όχι στις παρενέργειες της φρίκης, όχι στο τρομαγμένο χάδι μου τις άγριες νύχτες της αγωνίας.Ο αγώνας σου ήταν η έμπνευση μου. Ένας γολγοθάς που δεν τον εύχομαι στο χειρότερο εχθρό μου.Με μένα και τ αγόρια μας να παλεύουμε να ελαφρύνουμε το σταυρό. Όχι άλλη καθήλωση που πολεμούσες με μια θέληση που μ έκανε κουρέλι και σε γέμιζα φιλιά και λογάκια και μετά δάκρυζα… Ειμαι υπερήφανος για σένα και την οικογένεια που μου χάρισες. Παράσημο στο στήθος μου για όσο ζω


Ο Ευάγγελος Μπιτσαξής είναι Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού γραφείου epmb.gr. με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και  σε Διεθνείς υποθέσεις, καθώς έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάδικους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Να αγαπάτε και να σας αγαπούν όπως η μανούλα μου. Έζησε με αγάπη, έφυγε με αγάπη και θα την θυμόμαστε με αγάπη. Αρχόντισσα και ανιδιοτελής μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

SHARE
RELATED POSTS
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει Μπιενάλε (Αιωρήσεις με…stijl), του Μάνου Στεφανίδη
Ο Πορτοκαλής κατάσκοπος! – “Agent Orange”!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Για μια στάλα ομορφιάς, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.