Ανοιχτή πόρτα

«Κουτσοί, στραβοί κι ατάλαντοι» στην Ευρωβουλή, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 – Και από πού ορμώμενος κύριε Φειδία, το αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Είχατε προετοιμαστεί καταλλήλως γι αυτή σας την επιλογή; Πώς σας προέκυψε αυτό κύριε Παναγιώτου; Μιλήστε μας λίγο για την καινούργια σας θέση στις Βρυξέλλες και για τα νέα σας καθήκοντα που αναλαμβάνετε. Έχετε συνειδητοποιήσει τον  ρόλο και τις δράσεις που καλείστε να αναπτύξετε και να φέρετε εις πέρας από τούδε και στο εξής, ως τρίτο κόμμα μεταξύ των 720 συναδέλφων σας;  

 – Η δική μου δουλειά και το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνομαι είναι το κανάλι μου που έχω στο YouTube πέρα από το ότι ενδιαφέρον βρίσκω και την ενασχόλησή μου με το TikTok εδώ στην Κύπρο που διαμένω. Όσον αφορά στα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθόλου δύσκολο δεν τα βρίσκω, θα ρωτήσω και θα μάθω. Και ποιος σας είπε εσάς ότι όσοι εκλέγονται είναι και προετοιμασμένοι για έναν τέτοιο σοβαρό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν; Ιδιαίτερες σπουδές δεν έχω ούτε πτυχία και μελέτες να καταθέσω. Μια μεγάλη μερίδα των Ευρωβουλευτών από μεράκι και περιέργεια προσέρχονται. Όταν κατέθετα την υποψηφιότητά μου, από κανέναν δεν ρωτήθηκα ποιο το μορφωτικό μου επίπεδο, οι σπουδές και τα τοιαύτα μου, φίλοι με παρότρυναν να θέσω υποψηφιότητα και ο λαός με εξέλεξε. Οι περισσότεροι των Ευρωβουλευτών νομίζω έτσι καταφθάνουν στα έδρανα της Ευρωβουλής, τι το περισσότερο διαθέτουν από εμένα οι καλλιτέχνες, οι παρουσιαστές, οι δημοσιογράφοι, οι αγρότες, οι καλλιεργητές γης, ασχέτως εάν μεταλλάσσονται στην πορεία σε οικολόγοι οι τελευταίοι. Πού βρίσκετε το μεμπτόν κύριε, αναρωτιέμαι.

 – Δυστυχώς νεαρέ μου, οι περισσότεροι εκλαμβάνουν στα αστεία μια τόσο σοβαρή αποστολή όπως είναι αυτή των εκλογών γενικώς, μη αντιλαμβανόμενοι το βάρος που καλούνται να φέρουν εις πέρας και το βαρύ έργο για το οποίο εκλέγονται να υποστηρίξουν. Θα το αντιληφθούν όμως όταν κάποια στιγμή – και πολύ σύντομα πιστεύω – όταν θα εκλέγονται είτε ως κυβέρνηση είτε ως Αντιπολίτευση τοιούτοι της αφεντιάς σου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ξεπηδούν μέσα από την κάλπη οι πάσης φύσεως Φειδίες, YouTubeριστές και TikTokες, αγαπητέ μου.

Βάλε μουσικό χαλί αγαπητέ μου ηχολήπτα και κατ’ ευθείαν τραγούδι για ν’ ανασάνουμε:   

 

  

SHARE
RELATED POSTS
Η αποικία του συστήματος στο ψυχικό μας λογισμικό, του Ηλία Καραβόλια
Περί τοξικότητας, του Αλέξανδρου Κανταρτζή (Μπέμπης)
Η διαφορά, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.