Ανοιχτή πόρτα

Η Παραίτησή μου από την θέση του προέδρου Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τα άρθρα του Μάνου Στεφανίδη ΕΔΩ

Κυρίες και κύριοι

Με λύπη είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ από την θέση του προέδρου της καλλιτεχνικής επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου γιατί παρά την επιθυμία μου και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλα ώστε να υπάρξει ένα μίνιμουμ δράσεων για την ανάκαμψη του ιδρύματος, δεν βρήκα κανένα πνεύμα συνεργασίας, δεν απαντήθηκαν οι προτάσεις μου και τα τηλεφωνήματα μου ενώ η καλλιτεχνική επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά (!) από τη σύσταση της εδώ και τρεις μήνες. Αντίθετα, στην Λάρισα που ανέλαβα την ίδια περίοδο, την ίδια θέση ήδη έχουμε πραγματοποιήσει, σε άψογη συνεργασία με το Δ. Σ, δύο εκθέσεις, μιαν έκδοση, προγραμματίσαμε άλλες δύο ενώ οργανώσαμε περί τις πέντε ξεναγήσεις και ανάλογες συνεδριάσεις της καλλιτεχνικής επιτροπής. Παράλληλα επιτύχαμε την δωρεά και πανηγυρική έκθεση – με την παρουσία του υφυπουργού πολιτισμού – εικοσιπέντε (25) πινάκων και γλυπτών για την ενίσχυση των συλλογών της Πινακοθήκης.

Σεβόμενος λοιπόν και την προσωπική ιστορία μου αλλά και την ιστορία της Πινακοθήκης σας και επειδή δεν θέλω η παρουσία μου στη Ρόδο να είναι διακοσμητική ή προσχηματική, δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου.

ΥΓ. Είναι ενδεικτικό πως ένα από τα πρώτα πράγματα που ζήτησα από την κ. Καρδούλια, ήταν να αποσταλεί δεοντολογικά μια ευχαριστήρια επιστολή προς την πρόεδρο και τα μέλη της προηγούμενης καλλιτεχνικής επιτροπής για την συνεργασία τους. Κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Για αυτό και σας απαλλάσσω από την υποχρέωση να μού στείλετε ανάλογο κείμενο. Θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθείτε ουσιαστικότερα με τον θεσμό που νοσεί.

Μάνος Στεφανίδης

Ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ

SHARE
RELATED POSTS
Je suis Πόντιος (1914-2021), του Γιώργου Σαράφογλου
Προσευχή, της Αναστασίας Ζέππου
Τσέρνομπιλ, 37 χρόνια μετά, του Δρ Πάνου Καπώνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.