Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γιατί δεν είναι πιστευτή η επίσημη εκδοχή της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 1963, στις 12:30 το μεσημέρι στο Ντάλας του Τέξας δολοφονήθηκε ο Τζον Φ. Κένεντι (John F. Kennedy), ο 35ος πρόεδρος  της Αμερικής ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο της προεδρικής πομπής. Κοντά του ήταν η σύζυγός του Τζάκι και ο κυβερνήτης του Τέξας.
Ο δολοφόνος ήταν ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ (Lee Harvey Oswald), που τον πυροβόλησε από ένα διπλανό κτίριο.
Στα 58 χρόνια που πέρασαν από τότε η μια δημοσκόπηση μετά την άλλη αποκαλύπτουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης που δεν δέχεται την επίσημη εκδοχή, ότι δηλαδή ο δολοφόνος είναι ένας και ότι ενήργησε μόνος του.

Οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν. Αλλοι την απέδιδαν στην μαφία, ενάντια της οποίας είχε κηρύξει πόλεμο ο αδερφός του προέδρου και υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ, άλλοι στον Φιντέλ Κάστρο ως αντίποινα για την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων και για τις επανειλημμένες προσπάθειες της CIA να τον δολοφονήσουν, και άλλοι την απέδιδαν στην τότε Σοβιετική Ενωση. Καμιά από αυτές όμως τις θεωρίες δεν έχει αποδειχθεί. Πρόκειται για εικασίες που ξεκινούν από κάποια ψήγματα αλήθειας και στα οποία προσδίδουν τη μορφή της συνωμοσίας.
Ωστόσο, δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι ένα σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης δεν πιστεύει στην επίσημη εκδοχή του κράτους.
Και, δυστυχώς, οι κυβερνήσεις ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» με τον τρόπο που διαχρονικά αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό.
Προχθές, η Υπηρεσία Εθνικών Αρχείων έδωσε στη δημοσιότητα 1491 έγγραφα, 958 εκ των οποίων προέρχονται από την CIA.
Κανένα από αυτά δεν αποκαλύπτει κάτι το συνταρακτικό.
Ομως τα έγγραφα αυτά αποτελούν ένα μικρό ποσοστό, σχεδόν 10% από τα 15.834 έγγραφα που παραμένουν μυστικά.

Μεταξύ των άλλων, δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα μερικοί από τους πιο  σημαντικούς φακέλους, όπως κασέτες με συνεντεύξεις του ιστορικού Γουίλιαμ Μάντσεστερ (William Manchester) με την Τζάκι Κένεντι και τον αδερφό του προέδρου, Ρόμπερτ. Οι συνεντεύξεις δόθηκαν το 1964 και 1965.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέδωσε την παρακράτηση των εγγράφων στα προβλήματα του κορωνοϊού και επίσης στο ότι προχωρούν στην ηλεκτρονική μετατροπή των εγγράφων κάτι που θα διευκολύνει πολύ τους ερευνητές.
Σύμφωνα με τον Μόρλεϊ (Μorley) έναν πρώην δημοσιογράφο της «Washington Post» που ασχολείται με το θέμα της δολοφονίας του Κένεντι, «ούτε η Τζάκι, αλλά ούτε και ο Ρόμπερτ πίστευαν την επίσημη θεωρία, ότι δηλαδή  δολοφονήθηκε από ένα άτομο χωρίς κάποιον λόγο. Ιδιωτικά έλεγαν ότι ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε από τους εσωτερικούς εχθρούς του. Αυτό περιέχεται σε αυτές τις κασέτες που τις κάνει τόσο ευαίσθητες».

Είναι βέβαιο ότι οι θεωρίες συνωμοσίας για το θέμα της δολοφονίας του Κένεντι δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να ικανοποιηθεί πλήρως η περιέργεια του κοινού.

Μια όχι και τόσο παράλογη απαίτηση.

SHARE
RELATED POSTS
Το μήνυμα της σοφίας από τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο
Για βότανα και συνταγές το ημερολόγιό μου για το 2019, της Κικής Τσακίρη
Ανακήρυξη έτους Μελίνας Μερκούρη -100 χρόνια από τη γέννησή της

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.