Ανοιχτή πόρτα

«Αναμένετε την έμπνευση πίνοντας;», του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Οκτώβριος 1974, ακριβή ημερομηνία δεν ενθυμούμαι. Ενθυμούμαι πάντως ότι την είχαμε κάνει κοπάνα κατά τις 11 η ώρα το πρωί μαζί με έναν φίλο/δημοσιογράφο/ποιητή/συγγραφέα για μισή ώρα περίπου από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ του Συγκροτήματος Hellenews («ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», «TURISM IN GREECE», «TRAVEL IN GREECE», «BUSINESS BOOK» κλπ», ιδιοκτησίας Δημητρίου Καλοφωλιά και Αντώνη Κρεούζη με έδρα την Αθήνα, Χρήστου Λαδά 4 Πλατεία Καρύτση, όπου εργαζόμασταν, προκειμένου να πεταγόμασταν έως την οδό Παπαρρηγοπούλου (απέχουσα από τα γραφεία των εκδόσεων περί τα 200 έως 250 μέτρα) για να αγοράζαμε έναν καφέ διότι κυλικείο δεν υπήρξε στο εν λόγω Συγκρότημα και εάν παραγγέλναμε από έξω, υπήρξε περίπτωση να μην έφθανε ποτέ διότι τόσον η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» ακριβώς δίπλα στον αριθμό 2 της οδού Χρήστου Λαδά όσον και η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» επί της οδού Ανθίμου Γαζή (100 μέτρα απέναντί μας), απασχολούσαν εις το έπακρον το μοναδικό καφενείο που υπήρξε επί της οδού Κολοκοτρώνη, ευρισκόμενο όπισθεν της Παλαιάς Βουλής.

Κι ενώ είχαμε δώσει την παραγγελία μας για δυο καφέδες και ένα κουλούρι το οποίο θα μοιραζόμασταν με τον φίλο/δημοσιογράφο/ποιητή/συγγραφέα και αναμέναμε την παραλαβή τους, βλέπουμε τον Αρχισυντάκτη μας Κώστα Σκούρα, εκ Φθιώτιδος στην καταγωγή, λαχανιασμένο και βρίζοντας μερικά «καντήλια» να κατηφορίζει την οδό Παπαρρηγοπούλου, αναζητώντας μας. Απορημένοι αλλά και έντρομοι μη τυχόν έπαθε κάτι, πεταγόμαστε έξω, ανοίγουμε τα χέρια μας εν είδει STOP, ερωτώντας τον: Τι τρέχει, γιατί αυτή η υπερένταση και η φόρα κύριε Αρχισυντάκτα; Συνέβη κάτι στο «στρατηγείο»; εννοώντας φυσικά το Συγκρότημα HELLENEWS. Η απάντησή του: «Έχετε δυο μέρες να γράψετε και ο Μιχαλόπουλος που έχει αναλάβει την ύλη για το Περιοδικό «ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» θα αναμένει εσάς πότε θα σας έρθει η έμπνευση για να γράψετε; Βάλτε τα πόδια σας στην πλάτη, πάρτε την ανηφόρα (εννοώντας της οδού Παπαρρηγοπούλου) και τσακίδια στα γραφεία σας. Σκύβετε και γράφετε. Έως το απόγευμα εσύ μικρέ (απευθυνόμενος προς εμένα) θα έχεις παραδώσει στην κα Τιτίνα το κείμενό σου, ειδάλλως αύριο το πρωί έχεις να απολογηθείς τόσο στον κ. Καλοφωλιά όσον και στον συμπράττοντα Αντώνη Κρεούζη. Θέτω θέμα ως αρχισυντάκτης και απαιτώ για εκείνο το Περιοδικό «ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (περί τις 180 σελίδες, εκδιδόταν 2 φορές το χρόνο) τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα θα καταθέτετε κείμενο, ξέχωρα από τις διαφημίσεις που θα πρέπει να λαμβάνετε από την αγορά προσκομίζοντάς τες στον κ. Βυθούλκα προς ενίσχυση των Οικονομικών του Ομίλου».

Τα θυμήθηκα αυτά λόγω του μηνός που διανύουμε συγκρίνοντας τα ταυτόχρονα με τα σημερινά ισχύοντα ειδικά σε site, διότι οι εφημερίδες πνέουν τα λοίσθια, ζητώντας την Κρατική επιχορήγηση.

SHARE
RELATED POSTS
Χάθηκαν οι καλλονές;, του Γιώργου Αρκουλή
Will Smith to the rescue…, του Γιώργου Σαράφογλου
«Στενές επαφές 3ου τύπου»! – “Close encounters of the 3rd kind”!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.