ΕΥ ΖΗΝ

Άγιος Γεράσιμος, ο Άγιος της ψυχικής μας ισορροπίας, του Δρ Θάνου Ασκητή

Spread the love

O Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής είναι γιατρός Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (E.U.C) στον τομέα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. 

Μια μέρα γιορτινή και σημαντική για τη ψυχική μας υγεία, είναι η σημερινή που γιορτάζουμε στη Κεφαλονιά, του Αγίου Γερασίμου. Ένας Άγιος που εστιάζει στη ψυχική μας ισορροπία, αφού η εποχή μας, σηματοδοτεί την έντονη ψυχική αστάθεια και φόρτιση του τρόπου ζωής μας! Μάλιστα ο Άγιος Γεράσιμος μεριμνά ιδιαίτερα, εμάς τους Κεφαλλονίτες, που συχνά τον αναφέρουμε στις μεταξύ μας επαφές, οταν «με ζωηρό» τρόπο εκφράζουμε τις απόψεις μας! Στη Κεφαλονιά μας, τα έντονα και θορυβώδη συναισθήματα μας, « τα ακούει» ο Άγιος Γεράσιμος, για αυτό είναι και ο θεραπευτής μας. Πριν πολλά χρόνια, ένας γνωστός επώνυμος γιατρός Κεφαλλονίτης ήταν υπουργός Υγείας, ο νομάρχης εκείνης της εποχής, τον ξεναγούσε με ένα πλοιάριο, γύρω από τον κόλπο Αργοστολίου- Ληξουρίου, όπου του εξέφρασε τη ανάγκη ενός ψυχιατρείου στο νησί μας. Ο υπουργός Κεφαλλονίτης,του είπε ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει, γιατί πρέπει να μαντρώσει όλο το νησί γύρω- γύρω !!

Δεν ξέρω εάν αυτό το γεγονός είναι αληθινό, αλλά σίγουρα γνωρίζω για τη ευφυΐα των κατοίκων στο νησί μας, τη δυναμική των Κεφαλλονιτών, απανταχού της γης, το δαιμόνιο της ενεργητικότητας τους, αλλά και την ερωτική διαμάχη των δυο όμορφων πόλεων μας Αργοστολίου- Ληξουρίου, μεταξύ τους, ενώ μαθαίνω ότι θα εκδοθούν διαβατήρια (!) από τη μια πόλη στη άλλη! Η Κεφαλονιά γιορτάζει και εάν στο δρόμο φωνάξεις «Γεράσιμε» ή «Μάκη», οι μισοί θα γυρίσουν το κεφάλι τους!! Έτσι σήμερα όλοι γιορτάζουμε τον Άγιο μας, που προσκυνάμε το σκήνωμα του, ζητώντας την βοήθεια του, αλλά και τους όμορφους και δυνατούς Κεφαλλονίτες μας…

SHARE
RELATED POSTS
H ΑΚΟΣ στον Ιπποκράτειο Βοτανικό Κήπο της Symbeeosis!
Δήμητρα Παπαναστασοπούλου: Ας ξανασυστηθούμε πριν συναντηθούμε!
Ζωή, αγάπη, αρμονία…, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.