Editorial

Ψεύτρα Ζωή Σ’Αγαπώ-Σ’Αγαπώ, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Ο ολάνθιστος μυρωδάτος Απρίλιος ήρθε. Φέρνει δώρα και χαρές; Δεν ξέρω, μα μυρωδιές φέρνει σίγουρα. Και ανθισμένες λεμονιές, πορτοκαλιές, τριανταφυλλιές, παπαρούνες, μαργαρίτες, κρίνα και χαμομήλια. Η ανθισμένη άνοιξη φέρνει και εφηβική κακοποίηση, εκφοβισμό, δικαστικές πλάνες, μια μάνα που έχει πάρει πάνω της το έγκλημα των Τεμπών, τα στιγμιαία λάθη και τα πολιτικά πάθη της κουστωδίας των ελεεινών που καλύπτουν τις λεκτικές μπούρδες της εδραιωμένης περί μπαγιάτικου θέματος. Ακατανόητη εποχή; Ε, ναι, μα πολλά έρχονται… Το επόμενο στοιχηματίζω ότι θα είναι το θέμα της ευθανασίας στους ανθρώπους. Μην αντιδράσετε όσοι έχετε αντιρρήσεις, θα περάσει. Τελεία και παύλα.

Γιατί οι έφηβοι αλληλοεκφοβίζονται και οι παρόντες φιλμογραφούν την επίθεση στο θύμα; Μήπως είναι η νέα Φίνος Φιλμ; Ποιος μεγαλώνει παιδιά και εφήβους που γίνονται εκφοβιστές και τραμπούκοι; Ποιος μεγαλώνει παιδιά και εφήβους που βιντεοσκοπούν τον ξυλοδαρμό του θύματος ή των θυμάτων αντί να σταματήσουν τους θύτες ή να βοηθήσουν με οποίο μέσο έχουν το θύμα; Ποιες κοινωνίες θάλπουν τέτοιες φυσιογνωμίες; Θυμάτων και θυτών; Τι κάνουν οι γονείς, ο εκπαιδευτικός σύλλογος, ο σύλλογος γονέων, οι φύλακες των σχολικών κτηρίων; Ποιοι είναι ενεργά παρόντες και ποιοι ολιστικά απόντες; Ποιοι τελικά έχουν ταυτότητα; Ή μήπως όλο αυτό που ζούμε, το μπούλινγκ, συμβαίνει ελλείψει ταυτότητος; Διότι όποιος δεν έχει προσωπικότητα, θα την διαμορφώσει από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ζούμε στην εποχή της μόδας. Μόδα τα κινητά, τα ίσταγκραμ, οι ινφλουένσερ (… και ο κάθε κατακαημένος που τελείωσε το Γυμνάσιο, δίνει συμβουλές ζωής !!! ), οι τικτόκερς, η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι ομοφυλόφιλοι, οι γυναικοκτονίες, οι κακοποιητές, οι βασανιστές, οι ναζιστές.

Επειδή το μέλλον κάθε εποχής είναι τα παιδιά,

επειδή οι 300 της βουλής είναι αμφίβολης ηθικής υπόστασης και νοημοσύνης (ο έχων υψηλή νοημοσύνη φροντίζει για το κοινό καλό και η πλειοψηφία των 300 πράττουν το αντίθετο),

επειδή τα σχολεία γέμισαν κουρασμένους και εξαντλημένους ψυχικά εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν καθημερινά και που ελάχιστα εξ αυτών μαθαίνονται από τα ΜΜΕ,

επειδή ο κόσμος δείχνει να είναι και είναι χαμένος και αποπροσανατολισμένος,

επειδή το ωραίο και αγγλικό χιούμορ σώζει,

να επαναπροσδιοριστούμε. Τι παιδιά θέλουμε, τι εφήβους θέλουμε. Όταν η μιμητική τάση του εφήβου και των παιδιών περνάει μέσα από τα σόσιαλ μίντια όπου δίνουν στάτους και κύρος, όταν η έλλειψη ισχυρών δεσμών με αλλά παιδιά ή με σημαντικούς ενήλικες, άρα οι επιφανειακοί δεσμοί όπου τα παιδιά δεν βλέπουν καμία προοπτική για το μέλλον κάνουν τους εφήβους μα και τα παιδιά να δρουν επιπόλαια και δήθεν επαναστατικά, όταν η αναζήτηση των παιδιών και των εφήβων μιας υγιούς κάποιας ταυτότητας ώστε να βρουν τα πατήματά τους στην οικογένεια και την κοινωνία είναι ανύπαρκτα, η εφηβεία θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε κοινωνικό θρίλερ με θύματα όλους μας ως αποδέκτες, είτε δεχόμαστε επίθεση, είτε όχι. Δεν είναι μόνο τα παιδιά και οι έφηβοι σε σύγχυση, μα και οι ίδιοι οι γονείς που βιώνουν τον ρόλο τους με θολότητα και μπερδεμένη προοπτική.

Σήμερα, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τα πάντα, υλικά εννοώ, ψυχικά στην πλειοψηφία τους είναι μόνοι. Δώστε τους ένα κινητό ή ένα τάμπλετ και θα δείτε πώς όλα τα παιδάκια  θα συσπειρωθούν γύρω από το αντικείμενο παρακολουθώντας το παιχνίδι που ένα ρομποτάκι πηδάει, προσπερνάει, σκοτώνει, επιβιώνει. Οι Κινέζοι για να έχουν τον νεαρό κόσμο υπνωτισμένο, παρέχουν σε τεράστια κτηριακά συγκροτήματα δωμάτια σε γιουτιούμπερ και οι ινφλουένσερ που κερδίζουν χρήματα και ελέγχονται ως προς το προϊόν που βγαίνει προς τα έξω. Δεν έχουν Δημοκρατία. Στην Δύση της δήθεν Δημοκρατίας τα δημοτικάκια θέλουν να γίνουν γιουτιούμπερ και τα εφηβάκια ή αστυνομικοί ή ψυχολόγοι. Μόδα και αυτό μα με μία μικρή ρωγμή αισιοδοξίας: επιθυμία ή διακαής πόθος να διορθωθεί ό,τι άρρωστο ζουν. Γιατί η κοινωνία μας πάσχει βαριά από νοσηρότητα πνευματική, ηθική, ψυχική.

Ολάνθιστο, μυρωδάτο και αναζωογονητικό Απρίλιο, αγαπημένες/αγαπημένοι!

Η ζωή μοιάζει με ψέμα, μα είναι μια θαυμάσια αλήθεια!

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά,

1η Απριλίου 2024,

 

SHARE
RELATED POSTS
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, αρκεί να μην μπερδέψουμε το όμορφο με το κιτς, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Η Αριστεία και οι άλλοι, της Τζίνας Δαβιλά
Εχεμύθεια, το κλειδί του Ιουνίου, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.