Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μεγάλη επιτυχία είχε η αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα από την Ομάδα Χορού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου

Spread the love

 

Μεγάλη επιτυχία είχε η αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα από την Ομάδα Χορού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου. Πολίτες και επισκέπτες του νησιού, κάθε ηλικίας, που παραβρέθηκαν την Κυριακή 23 Ιουνίου στην εκκλησία της Παναγίας του Μπούργκου απόλαυσαν το λαϊκό δρώμενο δρόμου και την εκπληκτική μουσική των Περικλή Λαζαρίδη (κρουστά), Δημήτρη Μανούσο (βιολί) και Ραφαήλ Μανούσο (λαούτο). Το παραδοσιακό γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το παρόν έδωσε ο κ. Γεώργιος Τριάντος, ιατρός και νεοεκλεγέντας δημοτικός σύμβουλος. Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η  κα. Σοφία Κουφομανώλη, υπεύθυνη της Ομάδας χορού. Στον κόσμο μοιράστηκε μελεκούνι από την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και αναψυκτικά από την Βιομελ Ρόδου. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν επίσης ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), το εστιατόριο θαλασσινών «Pescadoro» και το τυπογραφείο «Νίκος Χατζηκαλημέρης».

Η εκδήλωση εντάσσεται ευρύτερα στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που εορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε 21η Ιουνίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, και που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του εορτασμού της στην Ελλάδα. Για τη Ρόδο, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συντονίζει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.

SHARE
RELATED POSTS
Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: «Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά, σίγουρος για το έργο μου», της Μαρίας Χονδρογιάννη
Τώνια Μοροπούλου: “Απέσυρα την υποψηφιότητά μου για λόγους ευθιξίας. Κανείς δεν θα σπιλώσει το όνομά μου”
Η κατάσταση είναι κρίσιμη: Άστε τις φιέστες και τα πάρτι και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.