Ο εκλεκτότερος μεζές για τους Αθηναίους ήταν τα χέλια! Τα έφερναν στην αγορά ζωντανά, από τη λίμνη Κωπαΐδα και πουλούσαν το κάθε ένα όσο ένα αγριογούρουνο! Οι φτωχότεροι βολεύονταν με φτηνότερα ψάρια δηλαδή αθερίνα γόπες και σαρδέλες Φαλήρου…. Εβδομήντα πέντε γενιές απόσταση… η Κωπαΐδα αποξηράνθηκε, τα χέλια δεν είναι ο καλύτερος μεζές, και οι Αθηναίοι απολαμβάνουν τα ίδια ψαράκια .
Από το βιβλίο:”Η Φανή μαθαίνει αρχαία Ελληνικά” Κείμενο Φωτεινή Τσομάκου Εικόνες Άντα Γανώση
Ή Άντα Γανώση είναι σκιτσογράφος-εικονογράφος