Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη και το χαστούκι που έριξε στην Λιάνα Κανέλλη στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ακόμη ένας βουλευτής της Xρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λαγός, επιχείρησε να επιτεθεί στη Λιάνα Κανέλλη μέσα στη Βουλή.
Το περιστατικό ξεκίνησε στην επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος όταν ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός είπε ότι θέλει να μιλήσει ως υπόδικος. Η Λιάνα Κανέλλη λίγο αργότερα απάντησε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ’ αυτή την επιτροπή» και βγήκε έξω. Ομως αμέσως την ακολούθησε ο Γιάννης Λαγός.
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας και ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη Νέα Δημοκρατία τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, αλλά ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, στην οποία ο Γ. Λαγός της είπε: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός.
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη.
Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου. «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε, δηλώνοντας ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», προσέθεσε.
Κωνσταντοπούλου-Νικολόπουλος αρνήθηκαν να γίνει πολιτική καταγγελία
Λίγη ώρα αργότερα η κα Κατριβάνου πήγε στη Διάσκεψη των Προέδρων και κατήγγειλε το περιστατικό.
Αμέσως οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποταμιού ζήτησαν να υπάρξει πολιτική καταγγελία για το συμβάν, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Νικολόπουλος αρνήθηκαν, κάτι που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.
Η Πρόεδρος της Βουλής και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ πρότειναν το θέμα να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ωστόσο τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν ψηφοφορία.
Τελικά, το περιστατικό μετά την άρνηση Κωνσταντοπούλου-Νικολόπουλου παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Το χρονικό της έντασης
Μόλις η Βασιλική Κατριβάνου πήγε στη διάσκεψη των προέδρων να καταγγείλει το περιστατικό η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Εκείνη τη στιγμή αντέδρασαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ακολούθησαν καυτοί διάλογοι.
Κουτσούκος: Εσείς δεν θα το καταδικάσετε; Δεν θα πάρετε θέση;
Κωνσταντοπούλου: Πήρα θέση
Κουτσούκος: Ποια θέση πήρατε; Τι κάνετε τώρα, καλύπτετε τη Χρυσή Αυγή;
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Να γίνει ψηφοφορία (υπενθύμισε την υπόθεση Στύλιου, την οποία είχε καταδικάσει ο Μεϊμαράκης.
Κωνσταντοπούλου: Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι δικαστήριο. Αν θέλει να κάνει μήνυση η Κανέλλη, δεν είναι κανένας από τους πρωταγωνιστές εδώ
Καραθανασόπουλος: Αυτά που κάνεις είναι απαράδεκτα. Πρέπει να κάνουμε ψηφοφορία για πολιτική καταδίκη
Κωνσταντοπούλου: Η συμπεριφορά σας είναι αντικοινοβουλευτική
Καραθανασόπουλος: Αν θέλεις τιμώρησέ με (αποχώρησε από τη Διάσκεψη)
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού επέμειναν να γίνει ψηφοφορία, στην οποία τα εν λόγω κόμματα ψήφισαν υπέρ της πολιτικής καταδίκης, ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν κατά.
Λαγός: Στο λόγο της αντρικής μου τιμής δεν την απείλησα
Σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή και ερωτηθείς για το περιστατικό με την Λιάνα Κανέλλη και για το αν υπήρξαν απειλές, ο Γιάννης Λαγός απάντησε «Σαν δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο».
«Είναι ψέματα, αυτό που της είπα για το δικαστήριο είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς. Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα».
Μάλιστα, τόνισε ότι «πέφτει από τα σύννεφα» για τις καταγγελίες της κυρίας Κανέλλη, ενώ, ερωτηθείς αν τον κράτησαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρώτη φορά τα ακούει αυτά.