Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Σολομός στο πλυντήριο πιάτων, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 

Μην μου πείτε πως δεν είμαστε λεβέντες και παλληκάρια, ε. Λεβέντικια κυβέρνηση που επέλεξε να δείξει όλη την σκληρότητα και την απονιά της πάνω στις καθαρίστριες. Παλληκαράς και το όργανο του νόμου που χωμένος στην πανοπλία του, κρυμμένος πίσω απο έναν τοίχο απο ασπίδες, κατέβασε το τριχωτό και οπλισμένο χέρι του στο κεφάλι μιας μεσήλικης γυναίκας -από πίσω παρακαλώ. Τόσο παλληκαράς και λεβέντης o μπασκίνας. Έχουμε όμως και τις τραγοκωμωδιές μας: ο Άδωνις έγινε λέει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, περιλουσμένος μάλιστα με επαίνους από τον Αντώνη Σαμαρά. Γελάμε εδώ ή κλαίμε;

 

Μπόλικο υλικό εδώ για έναν γελοιογράφο/σκιτσογράφο (ακόμα δεν ξέρω τι είμαι) σαν κι εμένα. Όμως, σας διαβεβαιώ, και οι σκιτσογράφοι ακόμα μπουχτίζουμε καμιά φορά με την βαρβαρότητα. Έτσι λοιπόν, για να ξεδώσουμε όλοι και να περάσει η ώρα, να μια συνταγή από τις κουζίνες του Θα. Μπορεί να γελάτε μα εγώ την έχω δοκιμάσει και είναι θαυμάσια. Πάμε λοιπόν:

 

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

ΥΛΙΚΑ

Φιλέτα φρέσκου σολομού, τόσα όσα τα άτομα που θα ταΐσουμε

Φρέσκο λεμόνι

Λάδι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλουμινόχαρτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτο, αρκετά μεγάλα για να τυλίξουμε τα φιλέτα δύο δύο. Λαδώνουμε ελαφρά τη μια πλευρά του αλουμινόχαρτου και τοποθετούμε επάνω δυο φιλέτα, πλάι πλάι. Περιχύνουμε το κάθε φιλέτο με μια κουταλιά λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Διπλώνουμε καλά το αλουμινόχαρτο σαν φάκελλο και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες γύρω γύρω να μη μπαίνει νερό. Τοποθετούμε τα πακετάκια στο πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων.
Ξεκινάμε το πιο ζεστό πρόγραμμα ολόκληρο, μαζί με το στέγνωμα. Στο τέλος του κύκλου (περίπου 50′) ο σολομός θα είναι τέλεια ψημένος και ζουμερός! Βγάζουμε, φυσικά, τα φιλέτα από το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε όπως είναι ή με μια γενναία δόση από τη σάλτσα που περιγράφεται παρακάτω.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Λειώνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοψιλοκομμένα, μια μικρή καυτερή πιπεριά σε λεπτές φετούλες, δυο σκελίδες σκόρδο λειωμένες. Σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζωμό κότας. Σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 3 κουταλιές της σούπας λεμόνι, αλάτι, πιπέρι. Το δουλεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τρεις τέσσερις κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε λίγο ακόμα… e presto!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε βάζουμε απορρυπαντικό στο πλυντήριο! Εαν όμως θέλει κάποιος να το δοκιμάσει θα συνιστούσα να έχει άρωμα λεμόνι.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν θέλουμε να κάνουμε φιγούρα προσκαλούμε τους καλεσμένους μας να γίνουν μάρτυρες της τοποθέτησης του σολομού στο πλυντήριο ενώ η ταυτόχρονη υπόκρουση κατάλληλης μουσικής βοηθάει σημαντικά στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Προσωπικά προτιμώ την “Μουσική των Νερών” του Händel ή την “Πέστροφα” του Schubert.

 

 

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

η ιστοσελίδα του

SHARE
RELATED POSTS
Ένα παλιό σκαρί, του Βαγγέλη Παυλίδη
-ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ.jpg
Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Εκκλησία, του Βαγγέλη Παυλίδη
Τα σκόρδα του Μουσολίνι – Mussolini’s garlic, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.