Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Πανοπτικόν: Τράπεζες και Δημόσιο εναντίον Πολιτών, του Ηλία Καραβόλια

Ηλίας Καραβόλιας
Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας

 

Ηλίας Καραβόλιας
[email protected]

 

 

 

 

to_trito_mati.jpg

 

 


Έχει αρχίσει από τις τράπεζες η δεύτερη αποστολή σημειωμάτων στους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια. Ο περίφημος Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος γίνεται ο πολιορκητικός κριός των Ελλήνων. Αν δεν δηλώσει κάποιος όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, οι τράπεζες νομιμοποιούνται να τα βρουν από τις δημόσιες υπηρεσίες (εφορία, κτηματολόγιο,  κ.α). …

Ο Μεγάλος Αδελφός υπάρχει παντού. Καμία συναλλαγή δεν μένει στο σκοτάδι, καμία περιουσία δεν παραμένει αφανής. Όλα στο φώς, συνεχώς, ακολουθώντας πρότυπα ξένων χωρών που δεν βρίσκονται σε ύφεση πάντως. Και εδώ είναι η διαφορά:

Η ελληνική οικονομία εισέρχεται βίαια στην νέα εποχή της μόνιμης υπερχρέωσης των πολιτών της. Οι τράπεζες εποφθαλμιούν τα πάντα. Ιδρώτα, ακίνητα, έσοδα. Τα κόκκινα δάνεια γίνονται θηλιά στο λαιμό των νεόπτωχων Ελλήνων.

Συμπαιγνία κράτους και τραπεζών στεγνώνει την οικονομία, ρημάζει την κοινωνική συνοχή, αυξάνει τις ανισότητες, γεννά παθογένειες, απόγνωση, απελπισία. Η Ελλάδα μάτωσε για να μην κλείσουν οι τράπεζες και αυτές δεν ανταλλάσσουν τα πανωτόκια των δανείων με άτοκα δάνεια ή γενναίο κούρεμα. Η Ελλάδα μάτωσε να μην πέσει έξω το Δημόσιο και αυτό μας κυνηγάει με τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους, τα χαράτσια.

 

Οι θυσίες συνεχίζονται. Το Πανοπτικόν ελέγχει τις ζωές μας και τροφοδοτεί συνεχώς τους ισολογισμούς των τραπεζών και το δημόσιο χρέος. Η ελληνική κοινωνία ζει πρωτοφανείς συνθήκες διαβίωσης. Ο εγχώριος τουρισμός σχεδόν εξαφανίσθηκε (τα εξοχικά και οι συγγενείς να είναι καλά). Ο δε ξένος τουρισμός, μοιάζει με ανέκδοτο. Αυξημένες αφίξεις, πολύ μειωμένοι τζίροι παντού. Το Ζ στις ταμειακές μηχανές- που φυσικά και αυτό ελέγχεται από το Πανοπτικόν- είναι ο ακριβέστερος μάρτυρας της πραγματικότητας…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Τι θα ψηφίσω, του Κωστή Α. Μακρή
Greek* καμάκι, του Χρήστου Χωμενίδη
Οι ακρότητες σε δυο ματιές

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.