Πόρτα στη Ψυχολογία

Η ΠΟΥ αναρωτιέται για τη σεξουαλική σου ζωή, του Θάνου Ασκητή

Spread the love

 

Θάνος Ασκητής

επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο www .askitis.gr

 

 

 

posoaparaititoeinaitopathos1100.jpg

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με τις τελευταίες του ανακοινώσεις που χαρακτηρίζει όσους δεν έχουν σεξουαλική ζωή ή δεν έχουν συντροφική ζωή, ως άτομα με ειδικές ανάγκες, φαίνεται να απαντά σε αυτό που διαχρονικά εμείς οι ειδικοί φωνάζουμε, ότι η σεξουαλική ζωή συνδυάζεται τόσο με την υγεία, όσο και με την συντροφικότητα. Βέβαια, η συγκεκριμένη ανακοίνωση του ΠΟΥ εστιάζει στην σεξουαλική ζωή και στην υπογονιμότητα, καταγράφοντας ως αναπηρία την αδυναμία κάποιου ή κάποιας να αποκτήσει παιδί, μη μπορώντας να έχει έναν σύντροφο ή επιθυμητή γονιμοποίηση σε δώδεκα μήνες ελεύθερης σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού, αλλά νομίζω ότι επαληθεύει την ανάγκη του ανθρώπου να ωριμάσει σεξουαλικά και να διαχειριστεί συντροφικά την ύπαρξή του.

 

Δικαιώνομαι προσωπικά στην διαχρονική ιατρική μου πορεία με το μότο μου: “Το σεξ είναι ζωή και ο έρωτας δικαίωμα…”, όχι για να αυτό-παινευτώ αλλά για να αρπάξω την ευκαιρία με αφορμή τον πιο έγκυρο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και να γράψω αυτές τις λίγες σκέψεις μου, στα τόσα χρόνια που φωνάζω για την ανάγκη μιας ώριμης σεξουαλικότητας και υπεύθυνης σεξουαλικής και συντροφικής ζωής.

 

Οι χιλιάδες άνθρωποι που με έχουν επισκεφτεί με αιτήματα της ψυχικής και της σεξουαλικής τους ζωής, γεφυρώνουν αυτή την αλήθεια μεταξύ αυτών που κρύβονται πίσω από το φόβο τους για να μην εκφράσουν την ανάγκη της σεξουαλικής τους ζωής αλλά και εκείνων που εγκλωβίζονται μέσα στη σεξουαλική δυσλειτουργία και στη ψυχική τους απομόνωση.

 

Η ανακοίνωση του ΠΟΥ, ουσιαστικά, δεν λέει τίποτα περισσότερο από αυτά που έχουμε χιλιάδες φορές εκφράσει, ότι δηλαδή, το σεξ είναι κυρίαρχος παράγοντας της ψυχικής και της σωματικής υγείας και κάνει τον άνθρωπο να ζει περισσότερο και καλύτερα, όταν το διεκδικεί, το εκφράζει και το συνδέει μέσα στην καθημερινή του ζωή.

 

Δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα περισσότερο για το αυτονόητο που όλοι σκεφτόμαστε, θεωρούμε ότι η ηδονή και ο οργασμός είναι ταυτισμένες λειτουργίες της υγείας και της μακροζωίας.

 

Όσο για τους επικριτές του σεξ, τους ηθικολόγους και τους διώκτες της ίδιας της ζωής, ας διαβάσουν καλύτερα και ας μάθουν περισσότερο την αλήθεια που όσο την κρύβεις ή την αρνείσαι, τόσο εκείνη σε πλακώνει και σε εγκλωβίζει.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
pane_di_capo_2.JPG
Πού αποδίδουν οι γυναίκες την αδυναμία τους να φτάσουν σε οργασμό
Για τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα: πώς το διαχειριζόμαστε, της Μαρίνας Μόσχα
Κερδίστε την αυτοπεποίθησή σας σε 30 ημέρες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.