Η Φωτογραφία της Ημέρας

Η καλή τεκίλα θέλει το σκουλήκι της!

1896761_10200898162053913_600066917342670439_n.jpg
Spread the love

 

 

1896761_10200898162053913_600066917342670439_n.jpg

 

* Ο Διαμαντής Βουλής είναι φοιτητής 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία: Διαμαντής Βουλής

12421396_10200932098302298_702066395_n.jpg

 

 

Ένα μικρό σκουλήκι από το Μεξικό.

 

Το φυτό Αγαύη είναι ο γνωστός μας Αθάνατος, αυτό το επιβλητικό παχύφυτο που φυτρώνει σε βραχώδεις περιοχές. Αν και έχει αρχαίο ελληνικό όνομα η

Αγαύη στην πραγματικότητα κατάγεται από το Μεξικό. Στο Μεξικό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά και χρησιμεύει στην παρασκευή πολλών φαγητών

αλλά και ποτών όπως της περίφημης Τεκίλας. Ένα περιβόητο είδος τεκίλας είναι το “mezcal”, το ποτό με το σκουλήκι. 

 

Ποιο είναι λοιπόν αυτό το “πόσιμο” σκουλήκι; Το σκουλήκι Hipopta Agavis, γνωστό επίσης και σαν “κόκκινο σκουλήκι”, είναι απλά μια προνύμφη που

βρίσκεται και αναπτύσσεται μέσα στο φυτό της Αγαύης. Καθώς οι Μεξικανοί χρησιμοποιούν την Αγαύη για φαγητό θέλοντας και μη αναγκάστηκαν να

γευτούν τέτοια σκουλήκια καθώς παρά το καθάρισμα των φυτών πάντα παρέμεναν σ’ αυτά κάποια υπολείμματα. Έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι τα σκουλήκια

αυτά όχι μόνο είχαν ευχάριστη γεύση αλλά πρόσθεταν και ένα ιδιαίτερο άρωμα στο φαγητό. Κάποιος έξυπνος επιχειρηματίας της δεκαετίας του ’40

σκέφθηκε να χρησιμοποιήσει το σκουλήκι και στην ποτοποιία. Έτσι γεννήθηκε το σκουληκοποτό. Βέβαια η μεξικάνικη κουζίνα δεν πήγε πίσω και σήμερα

μπορεί να απολαύσει κανείς τα γνωστά tortillas με σκουλήκι, ή την σκουληκοσάλτσα.

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Χωρίς λόγια…
Νέα Υόρκη τώρα: ο κύκνος, του Γιώργου Σαράφογλου
Ηλιακός φαλλός, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.