Υγεία

Φυσική ασπίδα κατά της χοληστερίνης, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης είναι από τις μάστιγες της εποχής. Κι όμως μία προσεκτική και ισορροπημένη διατροφή, εμπλουτισμένη με

τις κατάλληλες τροφές, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Οι τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

 Ψάρια και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: μειώνουν την αρτηριακή πίεση και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων στο αίμα. Τα

υψηλότερα επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων υπάρχουν σε: σκουμπρί, πέστροφα λίμνη, ρέγγα, σαρδέλες, τόνο και σολομό.

 Ξηροί καρποί: καρύδια, αμύγδαλα και όχι μόνο είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και διατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία σε καλή

κατάσταση. Αρκεί οι ξηροί καρποί να μην είναι αλατισμένοι ή επικαλυμμένοι με ζάχαρη.

 Ελαιόλαδο: περιέχει ισχυρό μείγμα αντιοξειδωτικών που μπορούν να μειώσουν την «κακή» χοληστερόλη και ταυτόχρονα αφήνουν την

«καλή» (HDL) χοληστερόλη ανέπαφη.

 Πλιγούρι βρώμης, πίτουρο βρώμης και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες Το πλιγούρι περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν

την “κακή” χοληστερόλη. Φασόλια, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα και κριθάρι περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες που μπορούν να μειώσουν την

απορρόφηση της χοληστερόλης στο αίμα.

SHARE
RELATED POSTS
Υπογονιμότητα, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη
Αυτοάνοσα και διατροφή, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τροφές σύμμαχοι στις ανοιξιάτικες αλλεργίες της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.