Ανοιχτή πόρτα

Είχε πτυχίο ο Πλάτων;, του Χρήστου Μαγγούτα

Xristos Magoutas
Spread the love

Xristos Magoutas

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

 

graduation_image_cropped.jpg

 

 

 

 

13340847_10209416220507920_161293668_o.jpg

 

 

 

 

 

Κύριοι δικαστές,

 

Θα θέσω απ΄ ευθείας το ερώτημα: είχε πτυχίο ο Πλάτων; Ο εν Αθήνησι Δήμος μας ανέφερε ότι βάσει των αρχείων του ο εν λόγω δημότης ουδέποτε απέκτησε πτυχίο, πιθανώς δε ούτε απολυτήριο λυκείου. Παρά ταύτα όμως ο ως άνω πολίτης ίδρυσε την Ακαδημία Πλάτωνος που ήταν πολύ πιο σοβαρή από την σημερινή Ακαδημία Αθηνών που έχει μαζέψει όλους του άχρηστους πτυχιούχους, αλλά κανέναν μεγάλο. Τα πτυχία καταστρέφουν το μυαλό και εμποδίζουν τη σωστή αξιοκρατία. (Με την ευκαιρία ζητήσαμε από 1024 άτομα να μας πουν τι σημαίνει η λέξη αξιοκρατία. Το 33% δήλωσε ότι αξιοκρατία είναι να προσλαμβάνεσαι στο δημόσιο βάσει των αφισοκολλήσεών σου. Το 33% τη μπέρδευε με την Τουρκοκρατία ή την Τροϊκοκρατία, ανάμεσά τους και μια υπουργός, ενώ το 33% κούνησε απλά το κεφάλι του).
Ναι η έλλειψη πτυχίου ήταν πάντα παράνομη, αλλά στην Ελλάδα το παράνομο θεωρείται απολύτως νόμιμο, βάσει εθιμικού δικαίου, που ως γνωστό έχει ισχύ νόμου, π.χ. τα αυθαίρετα που νομιμοποιούνται. Δεν έχει επίσημα θεωρηθεί νόμιμο και αναμένουμε να αποφασίσει επ΄ αυτού το Συμβούλιο Επικρατείας σε μερικά τέρμινα. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε το όφελος στην οικονομία αν νομιμοποιήσουμε τους παράνομους, ήδη ξεκινήσαμε από τους βουλευτές, δηλαδή αν καταργήσουμε δια νόμου την εγκληματικότητα.

 

Αλλά ας συνεχίσουμε με τους αρχαίους. Ρωτήσαμε τη Γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής αν ο Ηρόδοτος και ο Θουκυδίδης είχαν πτυχία και απάντησαν κατηγορηματικά όχι, δεν τα χρειάζονταν όπως και τώρα άλλωστε, όπου ο σύζυγος πάμπλουτης καθηγήτριας έλαβε ως προίκα μια έδρα.

 

Ακόμα και αν ήταν ποινικώς κολάσιμες οι πράξεις των αρχαίων, τώρα θα είχαν παραγραφεί, καίτοι δεν ήταν … (δε μιλάω σε σένα, Καίτη) βουλευτές της Εκκλησίας του Δήμου. Τα ίδια μας είπαν και για τον Όμηρο και υπονόησαν ότι η φήμη του οφείλεται στο ότι ήταν καλλιτεχνικός συνεργάτης του Μέγα που τότε το κατηύθυνε η Αμερική, καίτοι (όχι βρε Καιτούλα, δε μιλάω σε σένα είπα) δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα. Μα δεν είχε ανακαλυφθεί, θα πείτε. Ε γι’ αυτό αξίζει το επιχείρημά μου. Σημειωτέον ότι στα αρχαία Μέγα σήμαινε Μικρό, γιατί οι πρόγονοί μας δεν είχαν σπουδάσει Grenglish και τα μπέρδευαν: σκεφθείτε ότι το γρήγορο καράβι το έλεγαν Αργώ και αντί να το ναυπηγήσουν στο Άργος το έφτιαξαν στο Βόλο.

 

Εκείνη που είναι αυστηρή στην εφαρμογή του νόμου είναι η Πολεοδομία. Μας είπαν ότι ο Παρθενώνας είναι αυθαίρετο κτίσμα γιατί δεν είχαν πάρει πτυχίο δικό της και δεν κατέβαλαν τα δίδακτρα υποκάτω της τραπέζης του γραφείου, ήτοι ενφιακελλωμένα. Ακόμα και τα αγάλματα είναι παράνομα γιατί δε βρήκαν πουθενά στο ΜΠΕΚΑΤΣΑ εγκεκριμένο πτυχίο του Πραξιτέλους. Ως εκ τούτου θα του έστελναν τον Τειρεσία για να τον οδηγήσει, καίτοι τυφλός (βαρέθηκε και έφυγε η Καίτη και ευτυχώς δε θα ακούσει παρακάτω, ότι δηλαδή) θα τον έστελναν στους 77 Εφόρους, αλλά τον έσωσε μια πόρνη (όχι Καίτη, δε φώναξα εσένα), η Φρύνη, που τον είχε ερωτευθεί γιατί ο έρωτας έρχεται «μια φορά στα 1000 χρόνια», όπως λέει ο Ελύτης, και από εκεί που δεν τον περιμένεις. Θα μάθουμε περισσότερα από την Πολεοδομία της Πλάκας και θα σας ενημερώσουμε.

 

Αν συνεχίσουμε με τους αρχαίους, δεν θα τελειώσουμε ποτέ και ο σύμβουλός μας κάνει μια απότομη οριζόντια κίνηση με την παλάμη στο λαιμό που στη γλώσσα τους ως και των υπουργών σημαίνει «κόφτης».

 

Στη Νέα Ελλάδα, που την είχαν ονομάσει νέα μήπως βρει κανέναν ξένο και καλοπαντρευτεί, κλασικό παράδειγμα είναι ο Κολοκοτρώνης: χωρίς κανένα πτυχίο από Στρατιωτική Ακαδημία ξεκίνησε ένοπλο αγώνα που ήταν βέβαια παράνομος, γι’ αυτό ο Ερτογάν ετοιμαζόταν να ζητήσει ακύρωση της Επανάστασης, αλλά κατέβηκε ο Μόσκοβος, που πλην του βέτο, θα μας δώσει και την Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Ο Θοδωρής μίλησε και με την Παναγία, το οποίο θεωρείται αντιποίηση εξουσίας, επειδή μόνο ιερωμένοι που της ζητούν να παρέμβει για να μην πληρώνουν φόρους έχουν δικαίωμα, καθώς και πολιτικοί, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, και μόνο αν υποσχεθούν ότι θα δώσουν συγχωροχάρτι στους κληρικούς.

 

Σωστός ήταν ο Μάρκος Μπότσαρης όταν είπε ότι «τα πτυχία τα παίρνεις στη μάχη». Γιατί να σπουδάσουμε πριν από τη μάχη που μπορεί και να μη γίνει ποτέ και συνεπώς να χάνουμε πολύτιμο χρόνο από τις παραλίες και τα καφενεία;

 

Κλείνοντας θα αναφερθούμε στο Βενιζέλο τον Παλιό. Ο Ελευθέριος δεν είχε βέβαια διδακτορικό από το Χάρβαρντ ή έστω την Οξφόρδη, δεν είχε δουλέψει στην παγκόσμια τράπεζα, δηλαδή ήταν εντελώς παράνομος πρωθυπουργός και είχε το θράσος να θέλει να τετραπλασιάσει την Ελλάδα. Η Εκκλησία, πολύ σωστά, τον αφόρισε γιατί η Ελλάδα δεν είναι αμοιβάδα να πολλαπλασιάζεται. Το έγκλημα του δεν παραγράφεται γιατί η Εκκλησία φρόντισε να μη λειώσει η παραγραφή.

 

Αυτή είναι όλη η αλήθεια που πηγάζει από την ιστορία της νεοελληνικής κυρίως περιόδου. Ο νόμος είναι και αντισυνταγματικός γιατί ενώ το σύνταγμα ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσιοι, εδώ γίνεται απαράδεκτη μεροληψία σε βάρος των μη πτυχιούχων. Προσβάλουμε τα ιερά και όσια όταν ζητούμε να απολυθούν άνθρωποι που σε τίποτα δεν έβλαψαν στη χώρα (γιατί ήταν απολύτως άχρηστοι –πλην κονομισιάς). Θα κλάψει κόσμος με τις απολύσεις. Οι πτυχιούχοι που έμειναν έξω έχουν τουλάχιστο συνηθίσει στο κλάμα.

 

Κύριοι δικαστές, η μόνη λύση είναι η γενική νομιμοποίηση της παρανομίας, αλλιώς οι μισοί Έλληνες θα μπουν φυλακή, ενώ στη Βουλή θα μείνει μόνο το πορτραίτο της Μελίνας, όπως έγραφε πρώην συνεργάτης γνωστής ιστοσελίδας. Κι αυτό θα είναι το άκρον άωτον της παρανομίας. Οι πελάτες μου διορίστηκαν μεν παράνομα, αλλά από κυβερνήσεις που είχαν εκλεγεί νόμιμα, συνεπώς πρόκειται για νόμιμο παράνομο. Αυτούς χρειάζεται τώρα η πατρίς, επειδή είναι άχρηστοι, και όχι δοσίλογους που δεν αφήνουν να ξεπουληθεί για το καλό της. Σε αυτό οι πολιτικοί υπερέβησαν κάθε προσδοκία: της έκαναν ευθανασία για να μην βασανίζεται και θα φανέρωναν ότι ήδη έχει πεθάνει, αν ήταν να μη χάσουν το μισθό τους.

 

Χ.Μ.

(Μετά πτυχίου δυστυχώς)

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The articleexpresses the views of the author

iPorta.gr

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Περί Βαλεντίνου και έρωτος, του Nίκου Βασιλειάδη
16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg
Φαύλος κύκλος, της Κικής Τσακίρη
“Lights Out” for Paris! – Η μέρα που έσβησαν τα φώτα στο Παρίσι!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.