Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Agenda 2020: Συρία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και η ολική ηλιακή έκλειψη στις 14.12.2020 , του Κώστα Λεφάκη

Spread the love

Ο κ.Κώστας Λεφάκης είναι Αστρολόγος. Προηγήθηκαν σπουδές στη Φιλοσοφία, Ψυχολογία, στα Γαλλικά και Αγγλικά. Το 1973 συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αστρολογία στη Mayo School of Astrology.

 

ΣΥΡΙΑ

Η περιπέτεια της χώρας οδηγεί σε λύση η οποία  όμως δεν είναι της αρεσκείας των ίδιων των Σύρων για τρεις διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος γιατί οι Παγκοσμιοποιητές χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά τη διάσπαση της χώρας και δεν θα επιτρέψουν στο λαό της να χαρεί το αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια. Ο δεύτερος γιατί οι Παγκοσμιοποιητές προωθούν μια διάσπαση που δημιουργεί πρόβλημα στον εθνικό ιστό της, μια και ο διαχωρισμός δεν γίνεται με βάση τις εθνότητες, αλλά με τα συμφέροντα  που σχετίζονται με τα ενεργειακά αποθέματα και τους αγωγούς Φυσικού Αερίου. Ο τρίτος λόγος είναι ότι οι Παγκοσμιοποιητές, θέτουν σαν όρο λύσης, την απομάκρυνση του Άσσαντ  από την εξουσία. Τα συμβαίνοντα στην Συρία σχετίζονται και με τον ρόλο της Ρωσίας που είναι η δύναμη που στηρίζει τον Άσσαντ. Είναι πιθανόν λοιπόν να προκληθεί ένα ξαφνικό, προβοκατόρικο γεγονός, το οποίο θα γενικεύσει την σύρραξη και θα στοχεύει στη μείωση της Ρωσικής επιρροής. Με την Τουρκία, που θέλει να ελέγχει τη μεθόριο με την Συρία, το πρόβλημα θα είναι επιτακτικό και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών. Το Ισραήλ θα παραμείνει παρατηρητής των δρώμενων αλλά πάντα ετοιμοπόλεμο σε περίπτωση που θίγονται τα δικά του συμφέροντα.

 ΙΡΑΝ

Οικονομικοί λόγοι θα βάλουν σε περιπέτειες τον λαό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, όπως διαφαίνεται από τον αστρολογικό  χάρτη της χώρας (1.4.1979, 15.00, Τεχεράνη). Το 2020 προβλέπεται να προκαλείται ύφεση στην παραγωγική δραστηριότητα της χώρας, καθώς προβάλλει έντονα η πιθανότητα επιβολής κυρώσεων από ξένες δυνάμεις. Η ανάγνωση αυτού του χάρτη δείχνει την απουσία πολέμου με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ προβάλλει έντονο το ενδεχόμενο χαλάρωσης της καθεστωτικής διακυβέρνησης. Στον χάρτη όμως ανάληψης της εξουσίας από τον Χομεϊνί (1/2/1979), προβάλλει το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης στα τέλη του 2020, εξ αιτίας της παρουσίας των Ιρανών στα εδάφη της Συρίας.

Με την Ρωσία, το Ιράν θα έχει μια αναγκαστική συμπόρευση, αλλά οι αντιθέσεις και οι διαφωνίες θα ενταθούν την Άνοιξη, το Φθινόπωρο του 2020 αλλά και στις αρχές του 2021, εξ αιτίας της επιρροής του στάσιμου και ανάδρομου Άρη εκείνες τις περιόδους. Πάντως, εκτός από επι μέρους  συμφωνίες, προβλέπω ότι η σχέση του Ιράν με την Ρωσία, δεν πρόκειται να ευοδωθεί. Με το Ισραήλ και παρά τις ενδείξεις για μια σύρραξη των δύο χωρών, αυτή δεν πρόκειται να συμβεί το 2020 και οι σχέσεις θα παραμείνουν τόσο τεταμένες, όσο και το 2019.

Με την Σαουδική Αραβία, δεν ανιχνεύεται σύγκρουση  στον χάρτη της Ιρανικής Δημοκρατίας, ενώ υπάρχουν εστίες συγκρούσεων στην ανάλυση του χάρτη του Χομεϊνί. Και πάλι όμως αυτή δεν προβλέπεται πριν τις αμερικανικές εκλογές του 2020, αλλά εντοπίζεται κυρίως στις αρχές του 2021. 

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Η Σαουδική Αραβία φαίνεται να έχει κάποιου είδους εμπλοκή με τους γείτονές της, την Υεμένη και το Ιράν. Οι δυο χάρτες της χώρας, (1902, 1934) δείχνουν ότι το θέμα της Υεμένης παραμένει ανοιχτό, ενώ προς το τέλος του 2020 και αρχές του 2021, μπορεί να υπάρξει πολεμική εμπλοκή με το Ιράν (χάρτης Χομεϊνί), ενώ την ίδια περίοδο επιδεινώνονται οι σχέσεις με το Ισραήλ. Οι χάρτες επίσης δείχνουν ότι τελείωσε η εποχή που το χρήμα έρεε άφθονο, με αποτέλεσμα την ανάγκη προσαρμογής των κατοίκων της σε νέα δεδομένα. Επίσης θεωρείται πολύ πιθανή η επιβολή της έμμεσης φορολόγησης για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες της χώρας. Ωστόσο, δεν διαφαίνεται πολιτειακό πρόβλημα, τουλάχιστον όχι πριν το 2050 όπου αυτό θα οφείλεται κυρίως στο στέρεμα των πετρελαιοπηγών της.

Η ολική ηλιακή έκλειψη 14.12.2020

Η έκλειψη του Δεκεμβρίου του 2020  φαίνεται πως μπορεί να ενεργοποιήσει μια σειρά από καταστροφές μεγάλης κλίμακας, που αφορούν οικονομικά και παραγωγικά κέντρα, που με τη σειρά τους θα καταδείξουν τις επίκτητες αδυναμίες του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης του Πλανήτη. Η έκλειψη αυτή, στον άξονα Δίδυμοι – Τοξότης, θα φέρει στο προσκήνιο τα λάθη του μεταναστευτικού και θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων και όλα τα είδη των μεταφορών. Σαφώς θα παρενοχλήσει το έργο των Επικυρίαρχων και θα κάνει ζημιά σε κάποια από τα βασικά τους σχέδια. Μας δίνει μια πρόγευση του πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο Μεγάλο Διεθνές Κεφάλαιο τα επόμενα δέκα χρόνια και περισσότερο. Θα αποκαλύψει τις αδυναμίες των κυβερνώντων και θα εμποδίσει την εφαρμογή κάποιων σεναρίων τους. Θρησκευτικοί ηγέτες που θέλουν να έχουν και πολιτική εξουσία θα παρεμποδιστούν στις επιδιώξεις τους, από το φαινόμενο αυτής της έκλειψης. Θα διαταραχθεί επίσης ο έλεγχος του λαθρεμπορίου σε μεγάλη κλίμακα και θα φανεί η αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το ωροσκόπιο της έκλειψης μας λέει πως οι Επικυρίαρχοι θα θελήσουν να αντιμετωπίσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα με την καταπίεση που μπορεί να επιβληθεί μέσω κατάλληλης νομοθεσίας. Δεν θα μπορέσουν όμως να τιθασεύσουν την τρομοκρατία, ούτε να αποφύγουν αιματηρούς πολέμους. Και αυτό γιατί το κυρίαρχο στοιχείο στις αποφάσεις τους, θα είναι η άρνηση να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη, αν προηγουμένως δεν απαλλοτριώσουν τον πλούτο των υποκείμενων χωρών. Οι χώρες αυτές, είτε εξ αιτίας φυσικών καταστροφών, είτε εξ αιτίας του χρέους θα αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις άμεσες ανάγκες τους και πολύ περισσότερο την αποκατάσταση των ισορροπιών στις χώρες τους.

(συνεχίζεται αύριο…)

SHARE
RELATED POSTS
Μοναξιά, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Διεθνείς απάτες μέσω internet, του Δρ Πάνου Καπώνη
Σκέψεις και Προβληματισμοί για το Μακεδονικό και την εμπλοκή της μαθητιώσας νεολαίας, του Κων/νου Καραγιαννόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.