Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Agenda 2020: Παγκόσμιες απειλές, αιφνίδιες απειλές & η πολυαστρία στον Αιγόκερω, του Κώστα Λεφάκη

Spread the love

Ο κ.Κώστας Λεφάκης είναι Αστρολόγος. Προηγήθηκαν σπουδές στη Φιλοσοφία, Ψυχολογία, στα Γαλλικά και Αγγλικά. Το 1973 συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αστρολογία στη Mayo School of Astrology.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ          

 

Αιφνίδιες απειλές

Το 2020 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για την πορεία του κόσμου ολόκληρου. Αλλάζει η πορεία της παγκοσμιοποίησης καθώς έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και γενικότερα, η παγκόσμια οικονομία θα πάρει σταδιακά καινούρια γραμμή πλεύσης.

Το μεγάλο αστρολογικό φαινόμενο της χρονιάς αυτής είναι η πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω, που θα σχηματιστεί από τα μέσα Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η πολυαστρία αυτή, έρχεται σε τετράγωνη όψη με την ίδια αντίστοιχη που είχε σχηματιστεί το Φθινόπωρο του 1981 στο ζώδιο του Ζυγού. Σαράντα χρόνια περίπου αργότερα, οι συνήθειες, οι νόμοι και το γενικότερο κλίμα που αναπτύχθηκε τότε και διήρκησε εξελισσόμενο μέχρι σήμερα, έρχεται τώρα να δοκιμαστεί και να αλλάξει. Αυτό δεν θα γίνει από την μία ημέρα στην άλλη, αλλά είναι βέβαιο ότι στην πορεία των πρώτων χρόνων της τρίτης δεκαετίας, του αιώνα που διανύουμε θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στη διακυβέρνηση του κόσμου, στα σύνορα των κρατών και στις ισορροπίες, ή στις αντιθέσεις των μεγάλων δυνάμεων μεταξύ τους.

Το 2020 επίσης, θα έχουμε φανερές και κρυφές εμπλοκές μεταξύ κρατών, όπως επίσης και καινούριους έκδηλους, ή υπόγειους πολέμους συμφερόντων. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι να κλείσει ο κύκλος της χρονιάς αυτής θα έχουμε περάσει σε ένα καινούριο κύκλο κοινωνικο-οικονομικής εξέλιξης, πολύ διαφορετικής εκείνης της δεκαετίας του ’80.

Είναι πολύ πιθανόν να δούμε συγκρούσεις, είτε εντός των χωρών του δυτικού, κυρίως κόσμου, αλλά και της Κίνας και της Ρωσίας. Τα ζητήματα που θα είναι φλέγοντα θα έχουν να κάνουν με τη φορολογική πολιτική γενικότερα και κυρίως με ότι αφορά την χρήση της γης. Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς θα φανεί για το πόση «δημοκρατία» είναι ανεκτή από το κυβερνών σύστημα, ειδικά και όσον αφορά στο Μεταναστευτικό και τις συνέπειές του.

Τόσο οι χώρες που έχουν εκμετάλλευση πόρων, πχ πετρέλαιο, όσο και εκείνες που έχουν θέματα προστατευτισμού των εθνικών τους οικονομιών θα έχουν κάποια αντιπαράθεση ή διαφωνία μεταξύ τους.

Η συμμετοχή του Ποσειδώνα στην πολυαστρία του Αιγόκερω θα κάνει και θέματα θρησκείας να παίξουν σημαντικό ρόλο στις αντιπαλότητες των κρατών μεταξύ τους.

Με δυο λόγια λοιπόν, το ξεκίνημα και η πορεία των πρώτων μηνών του 2020 θα παρατηρηθεί ένα γενικότερο ξεκαθάρισμα παντού, το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και πολεμικό. Οι μεγαλύτερες όμως εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, θα παρατηρηθούν μετά την έκλειψη του Ιουνίου, στη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου αυτής της χρονιάς.

Τον Μάρτιο του 2020 έχουμε την μέγιστη στενή προσέγγιση Πλούτωνα, Κρόνου, Δία και Άρη στον Αιγόκερω που θυμίζει την αφύπνιση των τεσσάρων ιπποτών της Αποκάλυψης. Ίσως είναι το πιο κομβικό σημείο αυτής της χρονιάς και κάτω από αυτήν την ενεργειακή δύναμη, τα πάντα είναι πιθανόν να συμβούν. Μετά το πέρασμα αυτού του μήνα, όλα θα κυλήσουν και θα εξελιχθούν διαφορετικά, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο Κρόνος εκπροσωπεί την παγκόσμια εξουσία, ο Πλούτωνας σχετίζεται με την οικονομία και τα ενεργειακά αποθέματα, ο Δίας έρχεται να δώσει έμφαση στο καλό και στο κακό ταυτόχρονα και ο Άρης, που θα μείνει μαζί του 45 περίπου ημέρες, θα πυροδοτήσει κάθε είδους έκρηξη, αιφνιδιασμό ή και απειλή, αλλάζοντας συνθήκες και καταστάσεις. Στο μεταξύ ο Ουρανός που εκπροσωπεί την ιεραρχία και την ανακατάταξη, συνεχίζει να διατρέχει το ζώδιο του Ταύρου, ενώ ο Ποσειδώνας, της ουτοπίας και του ιδεαλισμού παραμένει στους Ιχθύες.

Διαβάστε, επίσης: Ωροσκόπιο Κορωνοϊού και Ελληνοτουρκικά: η τύχη της Ανθρωπότητας στέρεψε;, του Κώστα Λεφάκη

 

Η πολυαστρία (stellium) στον Αιγόκερω του 2020 θέτει σε δοκιμασία την πολυαστρία στον Ζυγό του 1981 -1982

 Η πολυαστρία του Μαρτίου του 2020 μας μιλάει για ένα τεράστιο έργο κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού (παγκοσμιοποίηση) που έχει κρυφή ατζέντα και που προχωράει αργά στην υλοποίησή του. Μεταξύ των άλλων στοχεύει στην αποστέρηση των μαζών από τα δικαιώματά τους για τα οποία δούλεψαν μια ζωή ολόκληρη.  Φαίνεται πως έχει ξεφύγει ή και έχει φτάσει σε αδιέξοδο και πέρα τις τεράστιες απώλειες που προκαλεί σε ανθρώπινες ζωές, είναι έκδηλο πως εμπεριέχει μεταξύ των άλλων και το στοιχείο της μανίας αυτοκαταστροφής από την πλευρά τόσο των εμπνευστών της, όσο και εκείνων που τη διαχειρίζονται.

Γυρίζοντας πίσω στο παρελθόν, η πολυαστρία Πλούτωνα, Κρόνου και Δία στον Ζυγό το 1982, έφερε την απελευθέρωση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιοποίηση του αποθησαυρισμένου πλούτου για επενδύσεις με γνώμονα το κέρδος. Διαμόρφωσε εργασιακές συνθήκες και συνθήκες παραγωγικής αξιοποίησης των παγκόσμιων πόρων που εξυπηρετούσαν αυτόν τον στόχο. Και επειδή η πολυαστρία αυτή του 1981 -1982 σε σχέση με τις πλανητικές θέσεις της τρέχουσας πολιτισμικής εποχής (1891), προκάλεσε μια μεγάλη αναστάτωση σε σχέδια που αφορούν πολύ σημαντικές δραστηριότητες και έφερε μια αντιπαλότητα, ή αντίθεση μεταξύ των ομάδων των επικυρίαρχων που είχαν να κάνουν με τον έλεγχο της παγκόσμιας εξουσίας.  Έρχεται τώρα ξανά να δοκιμαστεί.

Είχε προηγηθεί η έναρξη του κύκλου Κρόνου και Δία στον Ζυγό σε δυσαρμονία με τον Άρη στον Καρκίνο, τον Ιούλιο του 1981. Αυτή η όψη μας είπε πως η ανθρωπότητα μπήκε σε μια περίοδο 39 ετών που χαρακτηρίστηκε από «διαμόρφωση ενός πλαισίου παγκόσμιας συνεργασίας και κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό στόχευσε στην αναδιάρθρωση της παγκόσμιας αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής και στην εμπορευματοποίηση της γης. Η συνέπεια όλου αυτού του κλίματος έφερε τον περιορισμό του πλούτου  και του διαθέσιμου εισοδήματος των λαών εξ αιτίας της αδυναμίας προστασίας των εθνικών κεκτημένων, λόγω της επιβολής ενός συστήματος μη εθνικά ελεγχόμενης χρηματοδότησης των αναγκών».

Σαράντα χρόνια περίπου αργότερα, ο νέος κύκλος που αρχίζει το 2020 έρχεται να επανεξετάσει την επιβολή ενός συστήματος παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών,  των τραπεζών και του απάτριδος κεφαλαίου.  Μην ξεχνάμε την εποχή Ρίγκαν και Θάτσερ, αντίστοιχα ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, την απελευθέρωση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, αλλά και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών. Το σκηνικό αυτό της δεκαετίας του ’80, επισημοποίησε και ξεκαθάρισε αργότερα, το 1990, ο μπαμπάς Μπους, που λίγο πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι η μέχρι τότε ήταν μια μεσοβέζικη οικονομική πολιτική. Από το 1990 και μετά, έχουμε την κατάργηση του εθνικού προστατευτισμού και την επιβολή της ασυδοσίας του διεθνούς, μεγάλου κεφαλαίου.  Την δεκαετία αυτή, κατέληξε να κλείσουν μεγάλες παραγωγικές μονάδες που δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με το σκηνικό της παγκοσμιοποίησης.  Παράλληλα κλήθηκαν να πληρώσουν μέσω νέας φορολογίας που αναπτύχθηκε τα καμώματα και τις ζημιές στους εθνικούς παραγωγικούς ιστούς του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου.  Την ίδια χρονική περίοδο το διεθνές μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες άρχισαν να αυξάνουν τα κέρδη τους. Προκειμένου να αποκοιμίσουν τους λαούς τους, τόσο ο Ρήγκαν, όσο και η Θάτσερ, είδαν «εξωτερικές απειλές», ο μεν πρώτος στη Γρανάδα και στη Μέση Ανατολή, η δε δεύτερη, στην Αργεντινή και στα Φώκλαντ. Και ας μην ξεχνάμε και τον περίφημο πόλεμο των άστρων του Ρήγκαν! Το ίδιο έκανε αργότερα και ο πατέρας Μπους με τον πόλεμο της ερήμου.

Σήμερα, η πολυαστρία στον Αιγόκερω

Σε δυσαρμονία όπως είπαμε με την όψη του 1981, μας λέει πως το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης των τραπεζών, των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου έχει φτάσει σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο. Και η λύση σε τέτοια αδιέξοδα επιβάλλεται μόνο με πολέμους, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορεί να είναι παγκόσμιοι όπως οι δύο πρώτοι, γιατί αυτό θα εσήμανε την εξάλειψη της ανθρωπότητας. Η αμέσως επόμενη λύση είναι οι μεγάλοι περιφερειακοί πόλεμοι που κατά πάσα πιθανότητα, οδηγούμαστε εκεί. Μπορεί όμως ακόμα οι πόλεμοι αυτοί θα είναι παράλληλα και χρηματοοικονομικοί!  Φαίνεται ότι το σκηνικό του 1981 χάλασε τα σχέδια κάποιας ομάδας επικυρίαρχων που θα τους ονόμαζα φεουδάρχες ή γαιοκτήμονες, εξυπηρετώντας τα σχέδια κάποιας άλλης ομάδας που λέγονται τραπεζίτες, βοηθούμενοι από τις αγορές των οποίων αποστολή είναι να φροντίζουν για το ξέπλυμα χρημάτων για λογαριασμό και των δύο αντιμαχομένων ομάδων. Το αντάλλαγμα που ζητούν οι αγορές και από τις δύο διαφορετικές ομάδες είαι η δυνατότητα παγιοποίησης των άνευ αξίας τίτλων (χρήμα) που κατέχουν. Πχ αγορά ολόκληρων χωρών!

Η σύγκρουση ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες των επικυρίαρχων, έχει ήδη δρομολογηθεί από το 2016. Μην ξεχνάμε ότι ο Ρότσιλντ σε μια συνέντευξή του το 2017 είπε ότι η παγκόσμια οικονομία άρχισε να πλέει σε αχαρτογράφητα νερά. Με αυτήν την δήλωση, ο τραπεζίτης αυτός έδειξε ότι αφαιρείται από τις αγορές η διαχείριση του έργου της παγκοσμιοποίησης και ότι το τεράστιο χρέος που έχει δημιουργηθεί, γίνεται πλέον απαιτητό.  Επομένως, οι φεουδάρχες που ελέγχουν παραδοσιακά τον παραγωγικό μηχανισμό και τα κράτη που έχουν μπει στον κυκεώνα του χρέους οφείλουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και αυτά δεν διαγράφονται.

Ήρθε λοιπόν το 2020 η κομβική αυτή χρονιά, όπου οι δύο ομάδες, φεουδάρχες και τραπεζίτες, θα συγκρουστούν με την μια ομάδα να λειτουργεί στην λογική της χρήσης του χρήματος για απαλλοτροίωση  πραγματικών αξιών και την άλλη ομάδα να λειτουργεί στη λογική της δικτατορικής επιβολής περιορισμού δικαιωμάτων των μαζών.

Με δυο λόγια γυρίζουμε στο επίπεδο του συστήματος της φεουδαρχίας  του Μεσαίωνα. Υπόψη ότι και οι δυο ομάδες, όσο και αν είναι αντίθετες μεταξύ τους, στοχεύουν το ίδιο δυναμικά στη διάλυση του εθνικού κοινωνικού ιστού μέσα από τον έλεγχο του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος. Αυτό εν κατακλείδι είναι το μήνυμα της πολυαστρίας στο ζώδιο του Αιγόκερω τον Μάρτιο του 2020 το οποίο θα έχει ισχύ και θα περάσει πολλές φάσεις εξέλιξης κατά την τρίτη δεκαετία, που η χρονιά αυτή εγκαινιάζει.

(συνεχίζεται αύριο…)

SHARE
RELATED POSTS
“Πρόοδος στην Πράξη”. Η διέξοδος από τα αδιέξοδα. Το Ινστιτούτο που αξίζει να μάθεις
Η αθέατη αναδιάρθρωση του συστήματος, του Ηλία Καραβόλια
Βασίλης Τσαγγάρης: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την συνέχεια του έντιμου και μετρήσιμου έργου του”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.