Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις
Μια ματιά στα δεδομένα του Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου Johns Hopkins αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό (SARS-Cov-2), δημιουργεί κάποιες εύλογες απορίες. Διαβάζοντας για τις χώρες στις οποίες έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού δεν θα βρούμε καμμία αναφορά για κρούσματα από την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία και την Βουλγαρία. Παράξενο αν λάβουμε υπόψη πως η Τουρκία για παράδειγμα έχει σύνορα με το Ιράν στο οποίο ο αριθμός των νεκρών, σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουσμάτων, είναι ο υψηλότερος σε σχέση με κάθε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, από όπου και ξεκίνησε η επιδημία, και επίσης αν λάβουμε υπόψη πως η Κωνσταντινούπολη διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, ικανό να εξυπηρετεί 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
Θα έλεγε κανείς πως λογικά η Τουρκία είναι στις πιο “φιλικές” χώρες για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού!
Τι συμβαίνει λοιπόν με την Τουρκία; Γιατί η Τουρκία δεν έχει κρούσματα; Η εξήγηση που δίνεται είναι πως το καθεστώς Ερντογάν έχει αποφασίσει να μην ελέγχει κανέναν! Ή για να ‘μαστε πιο ακριβείς ελέγχει με μια δική του “συγκεντρωτική μέθοδο” που του επιτρέπει να μην ανακοινώνει τίποτα. Τα νοσοκομεία της σε περίπτωση που κάποιος ελεγχθεί, αναφέρουν το περιστατικό σε μια “κεντρική μονάδα ελέγχου” η οποία ελέγχεται πλήρως από τον Ερντογάν που με το μυαλό στην οικονομική κρίση φροντίζει να αποσιωπεί τα πάντα ώστε να “εξαφανιστεί” ο ιός για να μην πληγεί ο τουρισμός της.
Κάπως έτσι η Τουρκία αμφισβητώντας όλες τις Διεθνείς συμβάσεις και γράφοντας στα παλιά της τα πασουμάκια τα Διεθνή Φόρα, γίνεται παγκοσμίως η πρώτη χώρα που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον νέο κορωνοϊό. Και γιατί άλλωστε; Mήπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απαίτησε από την Τουρκία να δώσει στοιχεία για τον Κορωνοϊό ως ώφειλε ; Γιατί δεν ακούσαμε τίποτε τέτοιο να γίνεται. Όταν η πολιτική και το χρήμα μπλέκονται με την δημόσια Υγεία τότε ωθούν τις Κυβερνήσεις και τους “δήθεν ανεξάρτητους” Φορείς σε “παραπτώματα” . Οπότε η συζήτηση περί ηθικής και ατομικής ευθύνης στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης θα προδίδει ευχερώς την αναλγησία ενός κόσμου που βυθίζεται στον βούρκο του νεοφιλελευθερισμού.
* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author
iPorta.gr