Υγεία

Σκέψεις για μια καλύτερη ζωή, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Πολλές φορές η πιεστική καθημερινότητα δεν αφήνει το περιθώριο να βρεθούμε μόνοι με τον εαυτό μας και να κάνουμε κάποιες χρήσιμες σκέψεις που θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τα θέλω και τους στόχους μας. Το καλύτερο δώρο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε σε μας τους ίδιους είναι χρόνος όπου απερίσπαστοι θα αφουγκραστούμε την ψυχή μας.

Και να κάποιες σκέψεις και αποφάσεις που… ανέξοδα μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

 Πρώτη φροντίδα μας πρέπει να είναι ο «ναός» της ψυχής μας, το σώμα μας. Η πρόληψη είναι το κλειδί. Καθορίζουμε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα κάνουμε πάντα το ετήσιο τσεκ απ και όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται ανάλογα με το προσωπικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό μας.

 Υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι δεν θα τον ταΐσουμε άλλα… σκουπίδια.. Αντί να καταφύγουμε στα τρανς λιπαρά του κυλικείου, έχουμε καθημερινά στην τσάντα μας ένα μικρό γεύμα και φρούτα. Μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο και όχι με βούτυρο, βάζουμε στη ζωή μας τα λαχανικά και τα απολαμβάνουμε ωμά ή βαστά.

 Αναμφίβολα η οικονομική συγκυρία δημιουργεί προβλήματα. Μήπως όμως και εμείς είχαμε εξαρτήσει υπερβολικά τον εαυτό μας από τα υλικά αγαθά;

 Η γενναιοδωρία δημιουργεί ψυχική ευφορία. Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι (μοναχικοί, ηλικιωμένοι, αδύναμοι) που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Μπορούμε να δώσουμε νόημα στη ζωή μας μέσα από τον εθελοντισμό, με προσωπική δράση ή συντεταγμένα μέσα από έναν φορέα.

 Σε πόλεις και χωριά υπάρχουν διαδρομές που μας καλούν για έναν περίπατο, που μπορεί να εξελιχθεί σε καθημερινή συνήθεια που θα τονώσει τον οργανισμό μας.

 Αν δεν είμαστε ήρεμοι και ξεκούραστοι δεν μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας. Η υπερδραστηριότητα εις βάρος του ύπνου μας, δεν βγάζει σε καλό.

 Έστω και μία ώρα «αποσύνδεσης» από το περιβάλλον μέσα στην ημέρα, είναι απαραίτητη. Ενδοσκοπούμε, και δεν επιτρέπουμε κανέναν «εισβολέα» να μας διακόψει. Εννοείται ότι κλείνουμε το κινητό!

SHARE
RELATED POSTS
Δρ Στέλιος Παπαδόπουλος: το Alzheimer, η νόσος του 21ου αιώνα και η προσφορά του Fondation Santé στους Έλληνες ερευνητές [ηχητικό αρχείο 32′]
Είναι απειλητική η ιλαρά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Υπάρχουν και λιπαρά που είναι φίλοι μας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.