Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: Οι κ.κ Τσίπρας και Μητσοτάκης επιδιώκουν να στήσουν μια γιορτή για δύο

Spread the love

 

Να πάρουν θέση για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και “για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης για την αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες, τους πρόσφυγες απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, για την ανεργία, για την παραγωγή και για το περιβάλλον”, προκάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα μεγάλα κόμματα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικούς δημοσιογράφους στα Γιάννενα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τους κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη πως επιδιώκουν να στήσουν «μια γιορτή για δύο», ώστε και ο ΣΥΡΙΖΑ να διασωθεί με ένα χαμηλό αλλά ασφαλές ποσοστό ήττας που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης να φανεί ως ο μοναδικός ηγέτης της επόμενης μέρας. “Για να πολώσουν τον κόσμο, λένε πράγματα μόνο από την δική τους πλευρά και όχι από την πλευρά της κοινωνίας, προσπαθώντας να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κομματικά οφέλη”, τόνισε και υπογράμμισε πως “τα προβλήματα της Ευρώπης και της Ελλάδας δεν λύνονται ούτε με κραυγές, ούτε με μικρές συνεχείς εμφύλιες συρράξεις στην Αθήνα”.

Αμφισβήτησε το φιλοευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθούν να χτίσουν οι ηγέτες των κομμάτων εξουσίας, καθώς “ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ότι είναι με την Ευρώπη την στιγμή μόνο που τον συμφέρει” ακολουθώντας μία αλλοπρόσαλλη αριστερίστικη πολιτική στα διεθνή θέματα, ενώ την ίδια στιγμή, “ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα αγκαλιά με τον κ. Βέμπερ, ο οποίος δεν αποτελεί παράδειγμα Ευρωπαίου ηγέτη, έχοντας εκφράσει ακραίες απόψεις και για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”. Και κατέληξε πως με την ατζέντα Βέμπερ “οι ανισότητες βορρά – νότου, οι ανισότητες φτωχών –πλουσίων θα ενταθούν”.

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψή του στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού αναγνώρισε πως μετά από τόσες καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες οι υλικοτεχνικές υποδομές έχουν διορθωθεί, τόνισε: “Δεν υπάρχει μία κυβερνητική πολιτική για τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Μετακυλίονται οι ευθύνες σε επιμέρους υπηρεσίες και δεν έχει χαραχθεί μία κεντρική πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες”. Στην παντελή έλλειψη πολιτικής στρατηγικής, ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιπρότεινε “ενιαίους κανόνες ασύλου, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και ο διαμοιρασμός των προσφύγων και των μεταναστών να γίνεται με κεντρική απόφαση της Ε.Ε. με χαρακτηριστικά αλληλεγγύης”.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν στην περιοδεία του στα Γιάννενα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κωνσταντινίδης και Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου.

Σε δήλωση τους στα τοπικά Μέσα είπαν:

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στάθηκε σε δύο θέματα: “Το ένα θέμα είναι η πολική προστασία απέναντι σε φυσικούς κινδύνους και άλλες ανθρωπιστικές κρίσεις, με την Ε.Ε να είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλο τον κόσμο και ζητάμε να έχει και πιο έντονο πολιτικό παρεμβατικό χαρακτήρα ώστε να απομακρύνονται αυτές οι ανθρωπιστικές κρίσεις. Το δεύτερο είναι η πολύ σημαντική απόφαση την οποία πήρε η Ε.Ε πριν από λίγες ημέρες, να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την καινοτομία για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2028 με το κολοσσιαίο ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει πολύ μεγάλη αξία για την Ελλάδα για την ανάσχεση του Brain Drain”.

Η Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου είπε: “Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να πούμε το μεγάλο «ναι» σε μια Ευρώπη συνεργασίας λαών και το μεγάλο «όχι» στον άκρατο εθνικισμό. Πρέπει να ψηφίσουμε γιατί δεν θέλουμε να έχουν άλλοι λόγο για το μέλλον μας. Πρέπει να ψηφίσουμε για εμάς για μια Ευρώπη που θα είναι ανοιχτή σε εμάς στο να σπουδάζουμε, να δουλέψουμε, να ταξιδέψουμε και πάνω απ’ όλα για τους επόμενους. Γιατί αυτή την Ευρώπη την έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας”.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης δήλωσε: “Διάλεξα το Ποτάμι γιατί ακριβώς αισθάνομαι ότι η εκλογική ζήτηση είναι για ένα κόμμα που έχει διαφορετική νοοτροπία, είναι συνεπές και ειλικρινές και για ένα κόμμα που συνδυάζει πολιτικές της εξέλιξης. Πολιτικές οι οποίες εξελίσσουν την κοινωνία και αυτό θα πει ατομικές ελευθερίες, ατομικά δικαιώματα, δικαιώματα για τον καθένα, ταυτόχρονα όμως και πολιτικές πους εξελίσσουν την οικονομία και εξέλιξη της οικονομίας σημαίνει απεγκλωβίζω την αγορά, τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, τη διάθεση να παράγω”.

Δείτε εδώ φωτογραφίες

http://topotami.gr/oi-k-k-tsipras-kai-mitsotakis-epidiokoun-na-stisoun-mia-giorti-gia-dyo/

SHARE
RELATED POSTS
Ισορροπίες, του Γιώργου Αρκουλή
Ποιος θυμάται τον Κίτσο Μαλτέζο;, του Χρήστου Χωμενίδη
Όταν νομίζεις ότι γράφεις Ιστορία, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.