Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: “Οι 3 πιο άμεσες προτεραιότητες για την Αθήνα”

Spread the love

Μιλάω με τους συμπολίτες μου κάθε μέρα που βγαίνουμε έξω στο δρόμο. Τρία πράγματα μου λένε κυρίως. Το πρώτο είναι «αισθάνομαι φόβο». Το αίσθημα του φόβου δηλαδή έρχεται πάντα πρώτο στις συζητήσεις. Επίσης υπάρχει μια αίσθηση εγκατάλειψης στην κάθε γειτονιά, ενώ μεγάλο θέμα είναι και η γραφειοκρατία που οδηγεί τα πράγματα στον Δήμο να καθυστερούν και να μην ανταποκρίνεται τελικά αρκετά γρήγορα στις ανάγκες των δημοτών. Εάν ασχοληθούμε μ’ αυτά τα τρία, πιστεύω ότι η πόλη μας θα αλλάξει, οι γειτονιές μας θ’ αλλάξουν. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει τη δουλειά που θα κάνουμε, να την κάνουμε όλοι μαζί και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο που σήμερα νοιάζεται για τη γειτονιά του και θέλει να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συνεργασία για το καλό της Αθήνας

Ο Δήμος με την απλή αναλογική αλλάζει, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζει εντελώς και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι υποψήφιοι -και εννοώ και τους υποψήφιους Δημάρχους αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους ή τους διαμερισματικούς συμβούλους. Από εδώ και πέρα ο Δήμος θέλει συνεργασίες. Άρα από όποια θέση κι αν είσαι, έχεις τη δυνατότητα να συμβάλεις στον Δήμο σου. Εκεί θα δούμε ποιοι πραγματικά νοιάζονται για την Αθήνα και ποιοι όχι. Όσοι μείνουν μέσα και συνεχίζουν να παλεύουν από όποια θέση κι αν έχει αποφασίσει ο αθηναϊκός λαός να υπηρετήσουν, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονταν για την Αθήνα και θέλουν να δουλεύουν. Να πω όμως και κάτι ακόμα: Οφείλουμε όλοι όσοι βάζουμε υποψηφιότητα σήμερα, να διεκδικήσουμε την ψήφο των Αθηναίων άλλη μια φορά. Θα παρατηρήσετε ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει περάσει και από τη δημαρχία Καρπενησίου και από την Περιφέρεια χωρίς να ξαναδιεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Άρα το έργο του ουσιαστικά δεν έχει κριθεί ποτέ από τους ψηφοφόρους. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε εκλεγεί Δήμαρχος πρέπει να κριθεί τουλάχιστον άλλη μια φορά από τους δημότες της Αθήνας.

Το θέμα της ανασφάλειας των δημοτών αντιμετωπίζεται μόνο με συνεργασία

Κάποιοι πιστεύουν ότι η ανασφάλεια μπορεί ν’ αντιμετωπισθεί μόνο με την καταστολή. Αυτό εγώ δεν πιστεύω ότι είναι αλήθεια. Αυτό που χρειάζεσαι όταν θέλεις ν’ αντιμετωπίσεις το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει σε μια γειτονιά, είναι να φέρεις μαζί πρώτα τους κατοίκους για να καταλάβεις ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα και μετά όλους τους φορείς που μπορούν να παίξουν ρόλο. Βεβαίως εκεί η Αστυνομία έχει το ρόλο της να παίξει. Όταν ξεκινάς όμως ανάποδα και θεωρείς ότι μόνο η Αστυνομία φτάνει, κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί ακόμα κι αν μπει η Αστυνομία μέσα σε μια γειτονιά και την “καθαρίσει” για ένα χρονικό διάστημα, μόλις φύγει, η γειτονιά θα γυρίσει στο ίδιο σημείο. Το βλέπουμε αυτό οπουδήποτε γίνονται έφοδοι από την Αστυνομία, ένα μέρος καθαρίζει για λίγο και μετά έχουμε ξανά τα ίδια. Θέλει μια πολύ πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση το θέμα της ασφάλειας κι εκεί τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι κάτοικοι και πάνω σε κοινά αποδεκτές δράσεις να λειτουργήσουμε.

Για τον Γιώργο Καμίνη

Έχω πει από την αρχή ότι ο κ. Καμίνης ανέλαβε τον Δήμο στη χειρότερή του κατάσταση, είχε 300 εκατομμύρια δάνεια, είχε ένα έλλειμμα περίπου 50 εκατομμύρια κάθε χρόνο, ήταν πραγματικά εξαθλιωμένος οικονομικά. Έθεσε λοιπόν προτεραιότητα, πρώτον να εξυγιάνει τα οικονομικά και δεύτερον, να μπορέσει η Αθήνα να σταθεί στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας λόγω και της κρίσης, πράγμα το οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Από κει και πέρα κι ο ίδιος ο κ. Καμίνης κάνει την αυτοκριτική του και λέει ότι δίνοντας έμφαση σ’ αυτά, άφησε πίσω πολύ κομβικά ζητήματα όπως το θέμα της ασφάλειας και το θέμα της αίσθησης εγκατάλειψης που υπάρχει στην πόλη.

Ποιους θέλουμε μαζί μας

Οι άνθρωποι που ήδη είναι ενεργοί, οι άνθρωποι που ήδη νοιάζονται, οι άνθρωποι που παίρνουν και ξαναπαίρνουν το 1595 του Δήμου και λένε “θέλουμε να μας αλλάξεις αυτό, θέλουμε να λύσεις εκείνο το πρόβλημα” αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να τους κινητοποιήσουμε, έτσι ώστε να τους οργανώσουμε μ’ έναν τρόπο που το νοιάξιμο που έχουν για τη γειτονιά τους να φτάνει στο Δήμο κι ο Δήμος ν’ ανταποκρίνεται. Και γι’ αυτό φτιάξαμε τα Συμβούλια Γειτονιάς, στα οποία καλούμε αυτούς τους πολίτες να ενταχθούν.

SHARE
RELATED POSTS
potami.jpg
21 θέσεις και 11 “πιστεύω” του Σταύρου Θεοδωράκη-Ένα βήμα πριν τον επικεφαλής της Κεντροαριστεράς
Δεν είναι όλα σινεμά, της Τζίνας Δαβιλά
“Η…Δαντέλα”!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.