* Η Κική Τσακίρη είναι οικονομολόγος
και πάσχει από τη Νόσο ALS ή του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση
Φίλος είχε την τύχη να ξενυχτίσει με άτομο που πονούσε συνέχεια. Τόσοι ήταν οι πόνοι σ’ όλο το κορμί από την δίμηνη ακινησία, που τον ταρακούνησε ψυχικά και τον έκανε να συνειδητοποιησει, πόσο τυχερός ήταν. Ένα χρόνο βασανιζόταν από ίντριγκες σε βάρος του άθλιες συμπεριφορές συγγενικών προσώπων, οικονομικά προβλήματα. Βούλιαζε σιγά σιγά στην κατάθλιψη και γέμιζε από αισθήματα και σκέψεις εκδίκησης. Έχανε σιγά σιγά την χαρά του για όσα του πρόσφερε η ζωή.
Προπαντων υγιη παιδια.
Μου’ πε την μαγική φράση “μονο να μην ποναω”.
Ελπίζω το ξύπνημα αληθινής ζωής να διαρκέσει. Έτυχε να με επισκέπτονται άγνωστοι, άλλοι ξεσπούν σε κλάματα, άλλοι μου λεν πόσο ευλογημένοι είναι, συγκρίνοντας την ζωή τους με την δική μου.
Όταν κατέχεις την συναισθηματικη νοημοσύνη, να μπεις στα παπούτσια του άλλου, μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Υπάρχει έλλειψη συναισθηματικης νοημοσύνης από τους περισσοτερους που ασκούν καθήκοντα και έχουν θέσεις ευθύνης που επηρεάζουν τις ζωές των άλλων.
Αν το ατομο που πονούσε ήταν σ’ενα ευρωπαϊκό σύστημα υγείας, δεν θα’ φτανε να ουρλιάζει από τους πόνους, στο παραμικρό άγγιγμα, και να’χει πληγές παντού.
Ατομα που δεν έχουν την ικανότητα να μπαίνουν στα παπούτσια του άλλου, μου θυμίζουν την μαρια αντουανετα, βασίλισσα της Γαλλίας, που της είπαν ότι ο λαός πεινάει, δεν εχει ψωμί, κι αυτή απάντησε “γιατί δεν τρώνε παντεσπανι;”.
Οι Μάριες Αντουανέτες αυξάνονται και πληθύνονται στην ελλαδα. Τις συναντάς στο δημόσιο, στις τράπεζες, στην βουλή, στις επιχειρησεις που προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξίγκι.
Παραδείγματα πολλά.
Το μπλοκάρισμα της επένδυσης του ελληνικού από τις Μάριες αντουανετες της αρχαιολογιας και δασαρχείου. Τις σιγοντάρουν οι όμοιες τους στην κυβέρνηση, αντί να προωθούν τάχιστα την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αλοίμονο μόνο σ’αυτους που υποφέρουν και δεν έχουν πόδια να φύγουν.