Πόρτα στη Ψυχολογία

Σεξ στο νερό, της Μαρίνας Μόσχα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Η Μαρίνα Μόσχα είναι Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

[www.askitis.gr]  

 

 

 

 

sex-in-water-needs-lube2-50.jpg

 

 

Όλοι έχουμε δει σε ταινίες, ένα ζευγάρι να πέφτει στα βρώμικα νερά μιας πισίνας, ενός τζακούζι ή μιας όχι και τόσο καθαρής θάλασσας και να φαίνεται “καυτό” και σέξι. Μπορεί φαντασιωσικά να παίζει πολύ στο μυαλό μας μία τέτοια εικόνα, όπου το ζευγάρι κυλιέται στην εξωτική αμμουδιά, συνεχίζει τα σφιχταγκαλιάσματά του μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά ή στη γοητευτική πισίνα ή τζακούζι του ξενοδοχείου για ακόμα μεγαλύτερες νυχτερινές απολαύσεις και ηδονογόνα ερεθίσματα…

 

Μακριά όμως από τις ταινίες, πίσω στην πραγματική ζωή, όταν βρίσκεστε στο νερό, ημίγυμνοι και βρεγμένοι, ίσως να θέλετε να επανεξετάσετε που θα “βουτήξετε”, που θα κάνετε σεξ, καλύτερα να προσέξετε και όχι όπου να ‘ναι.

 

Μάλιστα, οι κίνδυνοι μόλυνσης για τη γυναίκα κυρίως, είναι αρκετά μεγάλοι αν δεν προσέξει. Παρόλα αυτά, με την κατάλληλη προσοχή αλλά και γνώση, τότε μπορεί και η γυναίκα αλλά και ο άνδρας να χαρούν το καλοκαίρι αλλά και το σεξ ακόμα και στο νερό.

 

Ακολουθούν μερικοί από τους κινδύνους που πρέπει να γνωρίζετε, δεδομένου ότι η γνώση είναι δύναμη!

 

Πισίνες, τζακούζι και Βακτήρια: Πρώτα απ’ όλα, οι δημόσιοι χώροι, όπως είναι πισίνες, υδρομασάζ-τζακούζι, αν δεν έχουν σωστή χλωρίωση είναι εστίες βακτηρίων, που περνούν στο σώμα σας και μολύνεστε. Με την διείσδυση του πέους στον κόλπο μπαίνει και νερό που περιέχει βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς. Μην παρασύρεστε από τις φυσαλίδες! Πρόσφατη έκθεση από το CDC (USA) αναφέρει μάλιστα πως όταν τα επίπεδα pH του νερού δεν είναι σωστά, τότε ακόμα και τα απολυμαντικά δεν λειτουργούν τόσο σωστά. Έτσι, βρίσκεστε σε κίνδυνο για ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις καντιντίασης τα βακτήρια και οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν “μικρο-δάκρυα” αυξάνοντας τον κίνδυνο λοίμωξης. Επίσης, ακόμα και αν η χλωρίωση είναι σωστή, όλες αυτές οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού, επηρεάζουν το pH των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνουν βακτήρια που χρησιμεύουν στην προστασία από τις λοιμώξεις. Έτσι και πάλι ο κίνδυνος για μολύνσεις είναι υπαρκτός.

 

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Δεν παρέχεται προστασία επειδή το νερό “καθαρίζεται” με τα χημικά. Το χλώριο και οι υπόλοιπες χημικές ουσίες καταπολεμούν μικρόβια και όχι ιούς του AIDS, της ηπατίτιδας, των κονδυλωμάτων και των άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

 

Νερό και Τριβή: Μπορεί να πιστεύετε πως όταν βρίσκεστε μέσα στο νερό, ο κόλπος σας είναι ακόμα πιο υγρός εφόσον “εμπλουτίζεται “και από τα υγρά της κολπικής εφύγρανσης, αλλά δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς. Το νερό ξεπλένει το σώμα σας, ακόμη και τα “κολπικά υγρά” που εκκρίνονται φυσικά κατά τη διάρκεια του σεξ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη τριβή κατά τη σεξουαλική πράξη μέσα στο νερό, που με τη σειρά της σημαίνει περισσότερα επίσης “μικρο-δάκρυα”, άρα και μόλυνση. Επίσης, στο θαλασσινό νερό με τη χαμηλή θερμοκρασία, αλλάζει το pH του κόλπου, που σε συνδυασμό και με το “ξέπλυμα” των κολπικών υγρών, η γυναίκα νιώθει δυσάρεστα μετά από λίγο. Το νερό λοιπόν εξουδετερώνει τη φυσική λίπανση των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας τις τριβές και τον κίνδυνο ερεθισμών.

 

Νερό και Αποτυχία του προφυλακτικού: Τα προφυλακτικά δεν είναι τόσο αξιόπιστα όταν χρησιμοποιούνται μέσα στο νερό, καθώς μπορεί να βγουν πιο εύκολα ή να μειωθεί η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στις χημικές ουσίες. Ναι, στις πισίνες ή στα τζακούζι, όπου χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες για χλωρίωση και απολύμανση, είναι γεγονός πως τα προφυλακτικά είναι αναποτελεσματικά. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι μειώνεται η αξιοπιστία τους, ούτε και η χρήση τους. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή εγκυμοσύνης. Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί όμως πως θα βάλεις το προφυλακτικό μέσα στη θάλασσα;

 

Σεξ στη παραλία και Βακτήρια: Σίγουρα η καλοκαιρινή διάθεση δεν έχει και τόση σκέψη μέσα, καθώς όλοι μας έχουμε φανταστεί σεξ σε υπέροχες χρυσαφένιες παραλίες. Προσοχή όμως, καθώς έρευνα στο περιοδικό Environmental Science and Technology, ανέφερε πως ακόμα και στις πιο καθαρές παραλίες υπάρχουν μερικά πολύ επικίνδυνα μικρόβια. Επίσης, το βακτήριο του εντερόκοκκου βρέθηκε στο 91% των παραλιών που εξετάστηκαν. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο βακτήριο που εκτός από την ουρολοίμωξη μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μηνιγγίτιδα και ενδοκαρδίτιδα.

 

Εγκυμοσύνη και σεξ στο νερό: Αν και είναι πιο δύσκολο, λόγω της δράσης του θαλασσινού νερού στο σπέρμα, δεν σημαίνει πως είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εγκυμοσύνης που έχουν αναφερθεί.

 

Από τη στιγμή λοιπόν που πρόκειται να περάσετε το καλοκαίρι σας κοντά στη θάλασσα, σε λίμνες ή και ποτάμια, καλό είναι να είστε περισσότερο προσεκτικοί και ενήμεροι για τους κινδύνους λοιμώξεων.

 

Αν θέλετε όμως οπωσδήποτε να κάνετε σεξ στο νερό για την εμπειρία, μπορείτε να το κάνετε στη μπανιέρα ή στο ντους, όπου δεν υπάρχει νερό με βακτήρια να εισχωρήσει στο κόλπο σας, ούτε και να ξεπλύνει τα κολπικά υγρά και μπορείτε να βάλετε εύκολα στο σύντροφό σας το προφυλακτικό. Προσοχή μόνο μην γλιστρήσετε…

 

SHARE
RELATED POSTS
Tα μεγαλύτερα αδέλφια είναι και τα πιο έξυπνα και αναζητείται το γιατί…
Ημερίδα από τον Δήμο Ρόδου στις 25.11.2018 με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Γυναίκα και Παιδί»
Ο πυρήνας της ζωής, της Στέλλας Κουτρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.