Υγεία

Ποιες τροφές «θρέφουν» τα μαλλιά; της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Η ενυδάτωση του οργανισμού και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή καταπολεμούν την τριχόπτωση αν αυτή δεν οφείλεται σε παθολογικούς παράγοντες. Καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1,5lt νερού ενώ η διατροφή μας να είναι επαρκής σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και σίδηρο. Η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, γι’ αυτό είναι απαραίτητες πηγές πρωτεϊνών, όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια. Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται κυρίως στο συκώτι και στα ψάρια, ωφελεί το επιθήλιο της τρίχας, ενώ η έλλειψή της έχει συνδεθεί με εύθραυστα και αδύναμα μαλλιά. Ευεργετική επίδραση στην υγεία των μαλλιών έχουν ακόμη ο σίδηρος, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος, που περιέχονται σε ξηρούς καρπούς, όσπρια, θαλασσινά, μανιτάρια. Η μαγιά της μπύρας, η οποία περιέχει βιταμίνη Β1, Β2, ΡΡ, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο είναι ευεργετεί την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά.

Σύμφωνα με τις στατιστικές το 90% όσων εμφανίζουν τριχόπτωση καταναλώνουν λιγότερο από 1,5 φρούτο την ημέρα, ελάχιστες σαλάτες, λίγο νερό και παραλείπουν το πρωινό ή ένα γεύμα την ημέρα. Την υγεία των μαλλιών βοηθούν και βότανα όπως το μαύρο πιπέρι, η γύρη από τις μέλισσες, , τα φύλλα δάφνης, όπως και το δαφνέλαιο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο.

SHARE
RELATED POSTS
Τροφές σύμμαχοι στις ανοιξιάτικες αλλεργίες της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τροφές υπεράνω υποψίας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Στα…χαρακώματα για τη χοληστερίνη!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.