Το γιορτινό γλύκισμα της Μανούλας:
Φλογέρες χριστουγεννιάτικες – υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό καρυδοαμυγδαλόψιχα (μισό και μισό)
9 κρόκους αυγών
9 κουταλιές βούτυρο
9 κουταλιές ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλλα
το ξύσμα 2 λεμονιών
φύλλο-κρούστα για γλυκό το οποίο χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες προκειμένου να τυλίξουμε το μίγμα
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά, τα πλάθομε χαρωπά- χαρωπά και εν συνεχεία λαμβάνουμε ποσότητα ενός κουταλιού και την τοποθετούμε στην άκρη της μονής λωρίδας φύλλου κρούστας, το οποίο τυλίγουμε κυλώντας ως μικρό-μικρό βαρελάκι.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα, σφιχτή – σφιχτή ωσάν χιονούλα ζηλευτή.
Παίρνουμε τα βαρελάκια και τα περνάμε από την μαρέγκα μόνο από τη μία πλευρά .
Εν συνεχεία τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 – 200°C χρησιμοποιώντας μόνο τον κάτω φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Περιλούουμε με το σιρόπιον.
Καλή Επιτυχία, Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά!
* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author
iPorta.gr