Editorial

Υπερασπίσου το παιδί… για την ελπίδα…, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Τα μάθατε; Θα τα μάθατε… στο τέλος του άρθρου η σαφής χυδαιότητα δημοσιογράφου εναντίον της αυτονόητης υπεράσπισης των νεκρών θυμάτων της υπόθεσης Τεμπών, διότι τα Τέμπη δεν είναι απλώς ένα δυστύχημα, είναι ξεκάθαρα η σοβαρότατη στα χρονικά υπόθεση έρευνας της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Ή θα έπρεπε να είναι γιατί, ειρήσθω εν παρόδω, συνέβη στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Σαράφογλου έλεγε το εξής: “αν θέλει ο Θεός να σε παιδέψει, θα σου δώσει ένα οικόπεδο στην Ελλάδα”. Η κυρία Καρυστιανού τα είπε όπως έπρεπε, εκεί που έπρεπε για να τα ακούσουν και αυτοί που πρέπει. Μα δεν ακούνε διότι δεν υπάρχουν σοβαροί αποδέκτες. Με αυτιά και μάτια ανοιχτά. Με καρδιά και πνεύμα ανοιχτό. Εγκλωβισμένοι στην βλακώδη νοοτροπία των γνωριμιών με πρωθυπουργούς, υπουργούς και πολιτευτές, με διευθυντές και αρχηγούς, με δημοφιλείς και διάσημους, χάνεται η ελευθερία των επιλογών και της αξιοπρέπειας. Τυχαιότατα, γνώρισα πατέρα θύματος της τραγωδίας των Τεμπών και αφού άκουσα με προσοχή αυτά που είπε και δεν λένε στις ειδήσεις, παραπονέθηκε- άκουσον-άκουσον, διάβασον-διάβασον!- γιατί ηγείται της προσπαθείας δικαίωσης  η Καρυστιανού και αποφασίζει μόνη της. Τον ρώτησα αν είναι εύκολο να παρθούν συλλογικά οι αποφάσεις 57 οικογενειών όταν μάλιστα κάποιοι είναι ταγμένοι υπέρ του πρωθυπουργού και η απάντησή του ήταν “α … εγω στηρίζω την ΝΔ και στην κηδεία του παιδιού μου ήρθαν ο Μητσοτάκης και άλλοι υπουργοί. Μας τίμησαν. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν”. Όλα για την εικόνα; Όλα για μία πένθιμη χειραψία; Ακατανόητη η λογική κάποιων ανθρώπων και δη των προσκυνημένων.

Κι εσύ, άνθρωπέ μου, που τρέχεις στο Άγιο Όρος για να μεριμνήσεις τα θέματα του Περιβολιού της Παναγιάς… άσε τους φωτογράφους έξω όταν ανάβεις το κεράκι σου. Οι ένθεοι δεν έχουν ανάγκη να βλέπουν φωτογραφίες, πράξεις θέλουν ταπεινότητας και ησυχίας. Και σεβασμού. Πράξεις ακύρωσης του “εγώ”. Εννοείς, ό,τι εννοώ;…

Μετά τις σκληρές απώλειες του καλοκαιριού και δη του μηνός Αυγούστου – να λέμε και μη χειρότερα; μάλλον – μετά τούτο το αποπνικτικό καλοκαίρι της υγρασίας και των υψηλότατων θερμοκρασιών, αναχώρησε και ο Χρήστος Γιανναράς, πλήρης ημερών και πλήρως  διακριτός για την επαγγελματική του πορεία και τις φιλοσοφικές τοποθετήσεις του. Πάντα πολύ διαθέσιμος σε συζητήσεις και συνεντεύξεις, δεν τον προσέγγισα ποτέ, καθώς διάβαζα στην διάρκεια των ραδιοφωνικών μου εκπομπών ανελλιπώς τις επιφυλλίδες του στην Καθημερινή σχολιάζοντας τον ρεαλισμό τους. Δεν τον τίμησε, αν δεν κάνω λάθος, ποτέ η Ακαδημία Αθηνών για το έργο του εντός και εκτός Ελλάδας. Οι θέσεις του και τα βιβλία του είναι άξια ανάγνωσης και εμβριθούς ανάλυσης, οι θεολογικές του τοποθετήσεις είναι ιδιαζόντως ενδιαφέρουσες. Αξίζει να παρακολουθήσετε την συνέντευξή του στην εκπομπή “Η ζωή είναι αλλού”, της κυρίας Εύης Κυριακοπούλου, μιας αληθινής κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας, που δίνει μαθήματα σεμνότητας, σεβασμού, μελέτης, αξιοπιστίας. Κρίμα που δεν έχει πλέον εκπομπή. Έκλεισαν προφανώς οι θέσεις από τους προσκυνημένους του πρωθυπουργού που ανεβοκατεβάζει ευρωβουλευτές και φωτογραφίες με τις ορδές-ουρές των ψηφοφόρων του. Συνεπώς, σοβαρές εκπομπές πολιτισμού και διανόησης έμειναν εκτός γιατί δεν ήταν του κόμματος, κύριε Γκρούεζα… Η Ελλάδα της ντροπής; Ναι. Τελεία και παύλα. Ο Γιανναράς καυτηρίαζε άφοβα την κατρακύλα της χώρας και της δημοσιογραφίας. Τελικά, από τότε που πάψαμε οι λίγοι μη προσκυνημένοι να ασχολούμαστε με τα τεκταινόμενα, ο πάτος δεν έχει πάτο! Είναι ανύπαρκτος. Τι να πει κανείς; Η υλιστική εποχή θριαμβεύει. Και η δυστυχία επίσης.

Σεπτέμβριος, ο μήνας των σχολείων. “Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα”. Ας τα ακούσουμε, ας τα κρατήσουμε ανόθευτα από την ύλη και τον εγωισμό, ας υιοθετήσουμε την αγνότητα και την καλοσύνη τους. Ας μην τα δηλητηριάζουμε με πρέπει και κουτάκια κοινωνικού καθωσπρεπισμού. Ας κρατήσουμε μόνο την ευγένεια ως τρόπο διαπαιδαγώγησης. Για να υπάρξει ελπίδα.

Καλό Φθινόπωρο, υγιές, ήρεμο, ήσυχο, εκλεκτές και εκλεκτοί μου.

Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά

31 Αυγούστου 2024.

Ακολουθεί η ανάρτηση της κ. Καρυστιανού ως απάντηση στο δημοσίευμα του Γ.Πρετεντέρη

Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος τραγωδίας Τεμπών, 28 Φεβρ-1η Μαρτίου 2023 προς άρθρο Γ. Πρετεντέρη

Μαθήματα λογικής και ηθικής προς τους συγγενείς του εγκλήματος των Τεμπών….

Ενάμιση χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και χθες διαβάσαμε μια νεα τοποθέτηση σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε !

Ένας «δημοσιογραφος» αναφέρθηκε σε εμάς, τους γονείς που θάψαμε , οχι ότι απέμεινε από το παιδί μας ,αλλά ότι μας παραδώσανε άρον άρον και ενώ το μπάζωμα ήταν σε εξέλιξη και διερωτάται αν είναι πρέπον να εκφέρουμε δημόσια την γνώμη μας για τον πρωθυπουργό – ενορχηστρωτή της υπόθεσης και υποστηρικτή του πρωην Υπουργού Μεταφορών , παρακάμπτοντας την «δικαιοσύνη» που έχει αναλάβει το γνωστό της έργο.

Ο πρωθυπουργός που στο πρώτο 24ωρο απεφάνθη ως ειδικός , ότι όλα οφείλονταν σε ανθρώπινο λάθος.

Που μέσα στις πρώτες κιόλας ώρες βρήκε την ευκαιρία , να δώσει την απάνθρωπη διαταγή μπαζώματος και να πετάξει τα οστά των παιδιών μας σε όλη την γύρω περιοχή της Λάρισας.

-Ύβρις προς τους νεκρούς! και οχι μόνο – διεπράχθη μέσα στις πρώτες 24 ώρες!

Που έδωσε εντολή στη Περιφέρεια να αναλάβει το μακάβριο έργο της μετακίνησης και διασκόρπισης των χωμάτων και των σωρών ενώ εκείνος τριγύριζε δήθεν θλιμμένος και στεναχωρημένος……και μας μιλούσε για άπλετο φως στην υπόθεση….

600.000 εκταμιεύτηκαν αμέσως… Η πιο γρήγορη πράξη Δημοσίου στην ιστορία

Που γύριζε μαζί με τον πρωην Υπουργό Μεταφορών σε προεκλογικές εκδηλώσεις , δηλώνοντας τη στήριξη προς το πρόσωπο του και την ώρα που εμείς φωνάζαμε για το μπάζωμα , εκείνος μιλούσε για εργαλειοποίηση του πόνου μας.

2 μήνες μετά των θάνατο των παιδιών μας!!!

Αχρειότητα είναι πολύ σεμνή λέξη για κάποιες πράξεις.

Αλήθεια , εσείς που ήσασταν τότε;;;

Που μέσω υπουργού του , ανέθεσε σε 2 υπαλλήλους της …..Περιφέρειας(!!) να συντάξουν την τεχνική μελέτη και με την εντολή να μην γίνει έρευνα για την έκρηξη .

Αυτό , δεν σχολιάστηκε ούτε προβλημάτισε την «δικαιοσύνη» που τόσο θερμά υποστηρίζετε.

Εσάς μήπως έπρεπε να σας έχει προβληματίσει;

Εντολές για μοντάζ στα ηχητικά

και πλήρης φίμωση των ΜΜΕ τα οποία ταΐζει πλουσιοπάροχα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να κρύβουν επιμελώς την αλήθεια και να βαυκαλίζουν όλες τις αποτυχημένες ενέργειες του ιδίου και των υπουργών του.

Πως λοιπόν να μην είστε ευχαριστημένος από το σύστημα αφού ανήκετε στους καλοταισμένους.

Αλίμονο για τους υπόλοιπους .

Αλήθεια που βρίσκετε την ομοιότητα με το δυστύχημα στην Γαλλία και την συμπεριφορά του Μακρόν? Στο δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους από υπερβολική ταχύτητα;

Αυτά που συνέβησαν εδώ είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος . Για όποιον έχει στοιχειώδη συνείδηση και αξιοπρέπεια . Έχει δηλαδή εξελιχθεί.

Τι σας λέω τώρα…..

Δεν σας ενόχλησε όμως τίποτα από όλα αυτά!

Δεν μας εκπλήσσει.

Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για την λογική , την «δικαιοσύνη», την ηθική αλλά και για την «δημοκρατία».

Η δική σας οπτική γωνία είναι απ’ την πλευρά των βολεμένων , η δίκη μας είναι από την πλευρά του δικαίου και της αλήθειας.

Στην χώρα όπου κανένα μα κανένα έγκλημα , ανεξάρτητα αν υπάρχουν νεκροί και πόσοι , δεν αποδίδονται οι ευθύνες στους υπεύθυνους και εσείς θα έπρεπε να είχατε προβληματιστεί και αντιδράσει.

Θεωρείτε εντελώς τυχαίο να υπάρχει πλήρης ατιμωρησία και οι μισοί υπεύθυνοι να αθωώνονται ενώ οι υπόλοιποι να εξελίσσονται επαγγελματικά.

Τίποτα δεν συμβαίνει όμως τυχαία στα εγκλήματα. Διαφθορά ονομάζεται

Γνωρίζετε ότι είμαστε η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης;

Αυτό γιατί δεν σας έχει εξοργίσει όπως εμάς;; Όπως κάθε Έλληνα;

Δεν γνωρίζετε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την «δημοκρατία» όταν η Ανώτατη η Δικαστική εξουσία διορίζεται από την κυβέρνηση;

Στην Ελλάδα απο το νούμερο 17 στην ιεραρχία, η κα Αδειλινη εκτοξεύτηκε ως πρώτη επιλογή.

Προφανώς στην «δικαιοσύνη» που εσείς αναφέρεστε δεν μετράνε η ηθικότητα, οι γνώσεις, η εμπειρία αλλά η διάθεση για τυφλή υπακοή , οι περιορισμένες ικανότητες , ο χαμηλός ουδός ηθικής και ενσυναίσθησης σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φιλοδοξία .

Μετά λοιπόν το χθεσινό μάθημα προς εμάς, μάθετε και εσείς τούτο.

Έχει αποκαλυφθεί πλήρως η ανεπάρκεια της «δικαιοσύνης» και του συστήματος που υπηρετείτε και εκπροσωπείτε.

Η ανεπάρκεια των πολιτικών εν γένει αλλά και όλων των δήθεν δημοκρατικών μηχανισμών που ισχύουν όπως αυτός της εξεταστικής επιτροπής.

Μιας επιτροπής που εμπιστεύονται μόνο οι ένοχοι καθώς αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να ξελασπώσουν …

Αρκετά. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε παραπλανητικά αφηγήματα από εντεταλμένους «δημοσιογράφους»

Η προάσπιση των αξιών που διέπουν ένα Κράτος Δικαιου θα έπρεπε να είναι ο πυρήνας της ενασχόλησης σας και να είστε διπλα στα θύματα .

Αντ’αυτού καθοδηγούμενοι απο το συστημα χαρακτηρίζετε τα θέματα δικαιοσύνης για τα οποία διαμαρτυρόμαστε ως κινήσεις

αντιπολίτευσης για να βοηθήσετε την κυβέρνηση να κρυφτεί από τις ευθύνες της και να μειώσετε την σημασία των όσων τραγικών συμβαίνουν γύρω μας.

Πλέον η ανοχή μας τερμάτισε για οποιοδήποτε τολμάει να τα βάζει με τα θύματα – ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ –

Οι λέξεις ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και αντιπολίτευση στην ίδια πρόταση όπως πρώτοειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό προεκλογικά , αποδεικνύει την χαμηλή ηθική σας και την δουλοπρέπεια που σας διακατέχει .

Εν κατακλείδι ,μαθήματα λογικής, νομικής και ηθικής από έναν δημοσιογράφο πού σταθερά υπερασπίζεται συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι άκυρα επειδή στερούνται της απαραίτητης δημοσιογραφικής αμεροληψίας.

Χάρισμα που δεν είχατε και ούτε θα αποκτήσετε.

SHARE
RELATED POSTS
Η γαλιάντρα και ο Αντώνης Σαμαράκης, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Ρίξου στη φωτιά, της Τζίνας Δαβιλά
Φθινόπωρο, η ΝΑSΑ και ηχηρές απώλειες, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.