Editorial

Το καλοκαίρι ήρθε, ας είναι ήρεμο, γαλήνιο, φωτεινό, γελαστό, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Πίνακας: Brent Heighton

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι σωματικό και ψυχολογικό μαρτύριο για μαθητές, γονείς και φροντιστές. Το σύστημα θεωρείται αδιάβλητο – και μάλλον είναι η μοναδική αδιάβλητη διαδικασία της Ελλάδας – χρειάζεται μεθοδική προεργασία τουλάχιστον τριών χρόνων και δικαιώνει τους υποψηφίους που επιλέγουν τα ελληνικά πανεπιστήμια έναντι άλλων του εξωτερικού όπου μοιράζονται πτυχία σε χαμηλές τιμές. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά πανεπιστήμια αρκεί να θέλει ο φοιτητής να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει. Ακόμη κι αν η επιλογή της σχολής δεν επιτευχθεί, αξίζει να αφήσουμε την ζωή να μας δείξει τον δρόμο. Το “αλλού γι’αλλού ξεκίνησα” το ζούμε πολλοί και πρώτη και “καλύτερη” η γράφουσα. Ωστόσο το “αν” το ιδανικό που είχαμε κατά νου, κανείς δεν μπορει να επιβεβαιώσει ότι θα μας έδινε καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Συνεπώς, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω να αφουγκραστούμε την ζωή. Η νέα φουρνιά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα εμπεριέχει άλλα θέματα που δεν είναι του παρόντος. Συνήθως δεν τα θέλουν όσοι δεν θέλουν να χάσουν τα πρωτεία και τα φώτα των δημόσιων ΑΕΙ. Πάντως η αξιολόγηση των μεν και των δε πρέπει να θεωρείται δεδομένη τόσο αδιαβλήτως πολιτειακά, όσο και ιδιωτικώς από φοιτητές-καθηγητές.

Επιτυχία για να κερδίσετε το καλύτερο της ζωής σας, υποψήφια φοιτητές μας! Διπλή επιτυχία από καρδιάς στους  φοιτητές που έμαθαν να σκέπτονται αδούλωτα, στα ελεύθερα μυαλά με το καθαρό βλέμμα στα γεγονότα! Οι κόποι σας να πιάσουν τόπο.


Το Άγιο Φως! Έλαμψε έτσι κι αλλιώς, είτε καίει εκ θαύματος, είτε εξ αναπτήρος. Πολύς ντόρος για πολύ λεπτα ζητήματα που άπτονται της Πίστεως και όχι των ιερέων και του ποιμνίου. Άλλο Ορθοδοξία, άλλο Χριστιανισμός, άλλο πίστη, άλλο κοσμική εκκλησία και κοσμικότητα γενικώς. Και δικαιώθηκε ο δημοσιογράφος από τον Άρειο Πάγο ότι καλώς ισχυρίζεται ότι οι αγιοταφίτες ομολόγησαν ότι οι ίδιοι ανάβουν με αναπτήρα το καντηλάκι του Παναγίου Τάφου. Σε όλα είμαστε καχύποπτοι ως λαός. Άραγε εδώ όλοι είναι καλοπροαίρετοι; Αποκλείεται κάποιοι να ήταν βαλτοί; Εσκεμμένα να έδρασαν όπως έδρασαν; Δημοσιογράφοι, Αγιοταφίτες μοναχοί και λοιποί εκμεταλλευτές της Ορθοδοξίας; Διότι η Ορθοδοξία δεν ταυτίζεται πάντα με τον Χριστιανισμό. Και η βάση της Ορθοδοξίας είναι η Πίστη. Με το ρήμα πιστευω ξεκινά το ΄Σύμβολο της Πίστεως” το οποίο διαφοροποίησε τους χριστιανούς της Ανατολής και της Δύσης. Η Πίστη είναι βιωματικό γεγονός και δεν κρεμιέται στα μανταλάκια των εφημερίδων. “Καὶ ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ· Ὁ Κύριός μου καὶ ὁ Θεός μου. 29 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ὅτι ἑώρακάς με, πεπίστευκας· μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες.” λέει η περικοπή του Ευαγγελίου του Ιωάννη, του αγαπημένου μαθητή του Χριστού που διαβάζεται την Κυριακή του Θωμά. Διότι η Πίστη των μη ιδόντων είναι ανόθευτη. Και αυτή οδηγεί στα κανονικά θαύματα όσων έχουν ανοιχτά μάτια, αυτιά, καρδιά, διάθεση. Τα θαύματα απευθύνονται σε σοβαρούς αποδέκτες. Δηλαδή καλοπροαίρετους, τους αυθάδεις, είρωνες, χλευαστές τους αφήνει στον κόσμο τους, διότι ο Χριστός δεν είναι στο κακό, δεν απαντά με κακία στο κακό και δεν γίνεται υποχείριο κανενός χλευαστή. Όχι πια.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γυαλιά

“Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι την ανθρώπινη κακία, η καταστροφή που προκαλείται σε κάποιον για ένα καπρίτσιο”
Κώστας Συνολάκης, Ακαδημαϊκός φιλοξενούμενος στο στο studio 4. Δυστυχώς, οι σκοτεινές προσωπικότητες είναι περισσότερες απ’όσο πιστεύαμε και αρέσκονται στην καταστροφή των άλλων. Συχνά από ανόητα κίνητρα και απεριόριστη εγωπάθεια. “Και να σκοτώσω αυτο το άγριο φίδι που λένε εγωισμό”. Οι στίχοι της αγαπημένης μου Λίνας Δημοπούλου γράφουν ιστορία με την μοναδική ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου. Μουσική Στέργιος Γαργάλας.


Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναΐκός! Και του λιμανιού και του σαλονιού και των δυτικών συνοικιών και των αστικών προαστίων. Και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και του ΆΡΗ και όλων των ομάδων μπασκετικών και ποδοσφαιρικών που έχουν φιλάθλους με αυτοσεβασμό, ήθος και οπαδικό πολιτισμό. Το θέμα της οπαδικής βίας όπως και της γυναικοκτονίας είναι ζήτημα πολιτικό. Και κανείς από τους υποψηφίους και τα κόμματά τους δεν έχουν στην αντζέντα τους. Η αντζέντα είναι τα λεφτά. Μάλιστα! Παρακολούθησα την διαφήμιση σχετικά με την δυναμική των ευρωεκλογών, την γενική διαφήμιση που αναφέρεται στην αξία της δημοκρατίας, στην σημαντικότητα της διατήρησής της. Όταν δίδασκα έκθεση σε υποψήφιους φοιτητές, είχαμε φτιάξει ένα σχήμα τριών κύκλων με ένα κοινό σημείο όπου τέμνονται και οι τρεις κύκλοι. Ο κάθε κύκλος αντιπροσώπευε την Παιδεία, την Δημοκρατία και τον Ανθρωπισμό και το τεμνόμενο σημείο των τριών κύκλων αντιπροσώπευε τον αυτοσεβασμό, την βάση δηλαδή για την ύπαρξη των τριών κύκλων. Χωρίς Αυτοσεβασμό τα πάντα καταστρέφονται, με Αυτοσεβασμό όλα διορθώνονται.  Καλή επιτυχία στους υποψηφίους ευρωβουλευτές που θα σηκώσουν τα μανίκια για δουλειά. Ας πάνε στην Ευρωβουλή όσοι αξίζουν.

Καλό καλοκαίρι, καλό καλοκαίρι, φίλες και φίλοι!

Με υγεία, γέλια και χαρές!

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά,

30 Μαΐου 2024

SHARE
RELATED POSTS
Φθινόπωρο, η ΝΑSΑ και ηχηρές απώλειες, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Τι τραγούδι να σου στείλω για την 1η του Σεπτέμβρη;, της Τζίνας Δαβιλά
Πρόσκληση…Θα έρθεις;, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.