Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού καταναλώνοντας φρούτα της εποχής.
Πορτοκάλι. Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Η βιταμίνη C είναι πολύτιμη για την απορρόφηση του σιδήρου και τη σύνθεση κυττάρων του αίματος. Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και β-καροτίνη που προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου και καρδιακά νοσήματα. Οι ίνες του μειώνουν τη χοληστερίνη.
Ακτινίδιo. Με περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο αλλά και κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ιχνοστοιχεία. Προσφέρει αντιμικροβιακή προστασία ενώ οι φυτικές του ίνες συμβάλουν στην καλύτερη πέψη και λειτουργία του εντέρου.
Μανταρίνι. Εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Α, πλούσιο σε καροτινοειδή και κάλιο – που μειώνει την αρτηριακή πίεση- ενώ περιέχει άλατα βρωμίου που δικαιολογούν την ηρεμιστική του δράση. Η φλούδα μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες ενώ αποξηραμένη χρησιμοποιείται σε αφεψήματα και αρώματα.
Μήλο. Τα μεταλλικά στοιχεία του ενισχύουν τα οστά και προστατεύουν από την οστεοπόρωση. Μειώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL) και συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Πηγή βιταμινών Α & C και άλλων αντιοξειδωτικών (κυρίως φλαβονοειδή) που προσφέρουν αντιγηραντική, αγχολυτική και αντιπυρετική προστασία. Ευεργετεί όσους πάσχουν από διαβήτη και βοηθά στην καλή λειτουργία των εντέρων.