Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Τα νησιά μας μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, της Κατερίνας Διακογεωργίου

Spread the love

Η Διακογεωργίου Κατερίνα είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και Υποψήφιο Περιφερειάρχη το κο Μανώλη Γλυνό. Διαβάστε εδω το βιογραφικό της.

 

Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια η εξέλιξη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και οι προεκτάσεις της σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας αναφέρεται ως επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας μας.

Τι είναι, όμως, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και ποιους αφορά;

Η Βιομηχανία 4ης γενιάς βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη διαφοροποιώντας δραστικά την οικονομία, τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας και ευρύτερα των επιχειρήσεων ακόμα και των κυβερνήσεων, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας και αναζήτησης των τρόπων βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Πρώτο παράδειγμα αποτελούν το διαδίκτυο και τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), τα οποία ανέτρεψαν τους παραδοσιακούς κανόνες κοινωνικοποίησης, με αποτελεσματικότερη και ευκολότερη τη διάδοση σκέψεων και ιδεών, διευρύνοντας εν μέρει το πεδίο της δημοκρατίας. Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στον ρόλο που διαδραμάτισαν τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης σε µείζονα πολιτικά γεγονότα και εξελίξεις, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη τους δύναμη και επιρροή στον κόσμο.

Δεύτερο παράδειγμα αποτελούν οι ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες επιδρούν καταλυτικά πλέον στη ζωή μας σε όλους τους τομείς της απασχόλησης και επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Το γεγονός αυτό παρατηρείται τόσο σε απλά καθημερινά ζητήματα των πολιτών όπως είναι η ηλεκτρονική παραγγελία για την απόκτηση ενός προϊόντος, μέχρι και την προσκόμιση ενός κρατικού έγγραφου από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του φορέα που επιθυμούμαι.

Η κατανόηση των αλλαγών που αφορούν την κοινωνίας μας είναι προϋπόθεση για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ώστε να αποβεί επωφελής για τους εργαζόμενους, τις εταιρίες και τη χώρα μας. Επομένως, ο «άνθρωπος» αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία και ρόλο στον προσδιορισμό του επιπέδου της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Θα πρέπει επομένως να υπάρχει στην αγορά ικανοποιητική προσφορά ανθρώπινου δυναμικού, τόσο ποιοτικά όσο και αριθμητικά.

Ως επακόλουθο, η απασχόληση έχει διαχρονικά ανθρώπινο χαρακτήρα ακόμα και αν οδηγούμαστε σταδιακά σε ένα μέλλον συνύπαρξης με τις ηλεκτρονικές μηχανές. Άρα, οι όποιες αλλαγές συμβαίνουν στην απασχόληση μέσω της τεχνολογίας δεν προκαλούνται μεμονωμένα από τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά συμμετοχικά, με στόχο να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο από μια περιφέρεια χειμέριας νάρκης σε μια περιφέρεια 4 εποχών.

Βασική προτεραιότητα της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου είναι η Σύσταση Γραφείου Νεολαίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με στόχο να προλάβουμε το τρένο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες του Διαδικτύου για να διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με:

α) μείωση της γραφειοκρατίας με την παροχή υπηρεσιών της περιφέρειας μέσω διαδικτύου (e-Περιφέρεια) και την επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς μέσω ενός ανάπτυξης ενός συστήματος αντίστοιχου του «Ερμής»,

β) δημιουργία υποδομών για τη λειτουργία τηλε-αμφιθεάτρων για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση σεμιναρίων και προ-/μεταπτυχιακών μαθημάτων μέσω διαδικτύου,

γ) ένταξη της Περιφέρειας στον Ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη 5G (όπως έχουν ενταχθεί πιλοτικά άλλες πόλεις της χώρας),

δ) χρηματοδότηση για προγράμματα που θα αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο για νέους,

ε) ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας (moodle) της υπηρεσίας e-Learning που παρέχει η Περιφέρεια

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Όλοι δουλεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάννη Σιδέρη
White Porscha-Kalogritsas 1-0 & Άδειες Άδειες! (αρχείο 2016), του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Δ.Γάκης: Με κυνισμό και εκτός διεθνούς νομιμότητας η Κυβέρνηση για το προσφυγικό

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.