Υγεία

Τα «μυστικά» του αντηλιακού, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love
“ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Η επιλογή και η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού είναι καθοριστικά για την προστασία μας την περίοδο με αυξημένη ηλιοφάνεια.

Σωστή εφαρμογή. Περίπου μισή ώρα πριν εκτεθούμε στις ακτίνες του ήλιου. Προσοχή σε ευαίσθητες περιοχές: αυτιά, μύτη, χείλια (sticks), πέλματα, παλάμες, V του λαιμού, αγκώνες και στην ανδρική φαλάκρα!

Ανανέωση. Κάθε δύο ώρες, ακόμα και στο τέλος της ημέρας. Κολύμπι, αέρας και  εφίδρωση, αφαιρούν την κρέμα γρηγορότερα από το δέρμα. Μετά τον ήλιο,  καθαρίζουμε καλά το δέρμα για ν’ απομακρύνουμε το αντηλιακό μαζί με τους ρύπους  και τον ιδρώτα για ν’ αναπνέει το δέρμα.

Αλλεργική αντίδραση. Αν εμφανίσετε κοκκινίλα, ξύσιμο ή τσούξιμο στο δέρμα, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε κι επισκεφτείτε δερματολόγο. Μπορεί τα συστατικά του αντηλιακού που χρησιμοποιούμε να φράζουν τους πόρους του δέρματος και να προκαλούν ακμή, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε αντηλιακά με ελαιώδη/λιπαρή σύσταση.

Για βρέφη και παιδιά. Χρησιμοποιείτε αντηλιακά σε βρέφη άνω των 6 μηνών και εκπαιδεύστε τα παιδιά στη χρήση αντηλιακών.

Κατάλληλη αποθήκευση. Σε δροσερό μέρος -όχι στο ψυγείο-  ενώ στην παραλία προφυλάξτε το στη σκιά. Μην αφήνετε την τσάντα θαλάσσης  στο αυτοκίνητο: η  υπερβολική ζέστη αλλοιώνει τα αντηλιακά φίλτρα.

SHARE
RELATED POSTS
“Νερό: Ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας”, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Όχι στις διατροφικές αμαρτίες μετά τη νηστεία!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πότε είναι επικίνδυνος ο στομαχόπονος;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.