Ανοιχτή πόρτα

Στο μυαλό του Κυρ. Μητσοτάκη θρόνιασε η Μεγάλη Παρασκευή, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Καταπονημένος ο Πρωθυπουργός μετά και από την πρόσφατη «περιπέτεια» υγείας όπου μήνες τον ταλαιπωρεί σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, και αυτό έγκειται στην σπονδυλική του στήλη, πρόβλημα για το οποίο απευθύνθηκε σε Αμερικανική Κλινική  για δυο ημέρες 20 & 21 Φεβρουαρίου 2025, εμφανίστηκε στις 26/2/2025 στο Υπουργικό Συμβούλιο, ομιλώντας για τις εξελίξεις που «τρέχουν» σχετικώς με την υπόθεση των Τεμπών, όπου αντί να είναι απολογητικός, νηφάλιος και εγκρατής στις δηλώσεις του, άρχισε να παραδίδει «μαθήματα» ευθύνης προς τους πολίτες, να ενσπείρει κλίμα φοβίας προς τις επερχόμενες ανά την Επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, αναλογιζόμενος –προφανώς – πέρα από την έκταση που αυτές θα λάβουν και τον αντίκτυπο που θα έχουν για την Κυβέρνησή του διεθνώς.

Αντί να είναι συναινετικός κατά την ενημέρωση που έκανε, μπήκε κατευθείαν στο «ψητό», σε εκείνο δηλαδή που τον «πονά», τον προβληματίζει και τον φοβίζει μπροστά στα συγκεντρωμένα πλήθη που θα θωρεί πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου, μη τολμώντας να πει έως και σήμερα ένα «συγγνώμη» πρώτα στους χαροκαμένους της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και προς όλον τον Ελληνικό λαό με τις ακολουθούμενες πολιτικές του όπου απερίσπαστος και παρά την καθίζηση της κοινωνίας και των προβλημάτων που καθημερινώς την βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά, επιμένει να ακολουθεί, μη αλλάζοντας ρότα στις κυβερνητικές του «δεσμεύσεις» που έχει υποσχεθεί στους στηρίζοντες αυτόν και το «Επιτελικό του Κράτος», για να μη ξεχνιόμαστε.

Αφού έκανε έναν μίνι «απολογισμό» κατά την σημερινή του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, έθεσε εαυτόν και προ των «ευθυνών» του με το αναμασημένο του και προσφιλές σε αυτόν «αφήγημα» και σε ύφος περίλυπο, λέγοντας:  «Λάθη, καθυστερήσεις, χρόνιες ανεπάρκειες και κακοδαιμονίες του Κρατικού Μηχανισμού που αναπτύχτηκαν δυστυχώς εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, μπορεί να υπήρξαν». Μάλιστα Κύριε Μητσοτάκη, μας διαφωτίσατε επαρκέστατα, μας πείσατε. Ευθύνη όμως δεν αναλάβατε καμία και ποτέ. Παραδίδεσθε πλέον ως λευκή περιστερά στον κριτή λαό, αφού ως Πρωθυπουργός εξαντλήσατε ό, τι περνούσε από το χέρι σας σχετικά με το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα με τα ντουζίνες θύματα, και αφήνετε απερίσπαστη την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το χρέος της, μας λέτε δηλαδή. Την Δικαιοσύνη δηλαδή που εσείς και η εκάστοτε κυβερνώσα παράταξη διορίζει για να ελέγχει. Δεν σταματάτε, λέω εγώ, αυτό το παραμύθι το χιλιοειπωμένο που δεν πείθει πλέον; Θεωρείτε μήπως και εσείς Κύριε Μητσοτάκη, αφελές το ποσοστό του 70%  όπως οι μετρήσεις δίνουν, που δεν εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη ή είναι τάχα «κατευθυνόμενο», «συγκυριακό» και «όχλος», όπως στελέχη σας ανερυθρίαστα από τηλεοράσεως ωρύονται νυχθημερόν;

Επιτρέπετε Κύριε Μητσοτάκη σε πρωτοκλασάτα σας στελέχη να έχουν ξαμοληθεί στα ΜΜΕ και να διασπείρουν τον φόβο προς τους πολίτες με το να λένε ότι  «κάποιοι αναζητούν κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης μετατρέποντας ένα συλλογικό πένθος σε ευκαιρία εθνικού διχασμού»;  Είσθε τόσο ανίκανος Κύριε Μητσοτάκη, όπου αυτά τα ανθρωπάρια να τα αφήνετε να εκστομίζουν τέτοια ζεματιστά λόγια και εσείς να πορεύεσθε με το κεφάλι ψηλά λες και δεν ακούτε τίποτα; Επιτρέπετε Κύριε Μητσοτάκη να αφήνετε ανεμπόδιστους κάποιους Γεωργιάδηδες να επικοινωνούν μέσω τηλεοράσεως: «Να απαντούν με οργή οι Νεοδημοκράτες σε όσους ακούν να ομιλούν για συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών». Τι υπονοεί Κύριε Μητσοτάκη ο υπουργός σας δηλαδή; Ορμήστε επάνω σε κάθε έναν που δεν του είναι αρεστός και δεν υπακούει στα κελεύσματα του «ποιητή» Αδώνιδος, θέλει να μας πει;  Πού οδηγεί την κατάσταση Κύριε Μητσοτάκη ο έτερός σας «μέγιστος» από το Δεξί «ψαλτήρι» κ. Βορίδης όταν σε όλους τους τόνους τονίζει: «Σε σχάση με την αλλαγή του πλανήτη τα αίτια ενός δυστυχήματος φυσικά έχουν την αξία τους αλλά όχι τόσο ώστε να σταματήσουμε και να συζητάμε επί 20 μέρες αυτό».

Κύριε Μητσοτάκη, διαμήνυσε σε παρακαλώ τόσο στους δυο σου υπουργούς και σε όποιον άλλο της κυβέρνησής σου μετέρχεται παραπλήσιους τσαμπουκάδες και αποπροσανατολισμούς, αφού πρώτα φροντίσεις να τους δέσεις το σχοινί που έχουν κόψει από το μαντρί της ΝΔ, εκτός πια και τους τρέμεις. Όσον αφορά για το πόσες ημέρες θα συζητούμε για τα Τέμπη, σε πληροφορώ Κύριε Μητσοτάκη ότι θα εξαρτηθεί από εσένα. Εκ μέρους μου σου λέω πάντως ότι θα συζητούμε τόσες ημέρες όσες θα απαιτηθούν μέχρι και ο τελευταίος υπεύθυνος περάσει τα κάγκελα των φυλακών. Αυτή είναι και η δικαίωση (και όχι η τιμωρία) της κοινωνίας που θα βροντοφωνάξει την Παρασκευή στις 28 Φεβρουαρίου 2025, αρκεί να είσαι Κύριε Πρωθυπουργέ με ανοιχτές τις πόρτες σου και παραμερισμένες τις κουρτίνες σου στο Μαξίμου εκείνη την ημέρα, διότι ποτέ δεν υπεστήριξα ότι στις σκέψεις σου «φλερτάρει» και η περίπτωση της παραγραφής των αδικημάτων, όπως μερικοί ανεγκέφαλοι και αυτοαποκαλούμενοι «Συνταγματολόγοι» σε τηλεοπτικά παραθύρια «αναλύουν» και συζητούν μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικά λεπτά τηλεθέασης.

Στους γονείς, στους φίλους και στους συγγενείς των  57 χαμένων ψυχών,  όπου μόνο με μια φωτογραφία αγκαλιά των αδικοχαμένων τους κοιμούνται, ξυπνούν, πορεύονται και ελπίζουν, το τραγούδι αφιερωμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=klwDhHdhlIQ

SHARE
RELATED POSTS
Sub specie aeternitatis (από τη σκοπιά της αιωνιότητας), του Γιάννη Πανούση
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: το βλέμμα σου…, της Τζίνας Δαβιλά
Κώστας Ε.Σκανδαλίδης, ο μελετητής της ποιήτριας Ήριννας [εικόνες], του Δημήτρη Γάκη [Βουλευτής Δωδ/σου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.