Υγεία

Ο ύπνος είναι φάρμακο! Προστατεύει την υγεία και σμιλεύει τη σιλουέτα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» Το φωτογραφικό λεύκωμα “ΑνθίΖΩ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες περίπου ένα οκτάωρο ύπνου το 24ωρο χαρίζει μακροζωία και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε σοβαρές ασθένειες γιατί συμβάλλει στην ανάπλαση, την αναζωογόνηση και την ορμονική ισορροπία του οργανισμού.

Έχει πλέον αποδειχθεί ότι ο ύπνος βελτιώνει τη μνήμη και «γεννά» καλές ιδέες, καθώς σε ένα συγκεκριμένο στάδιο του, ο εγκέφαλος επεξεργάζεται καλύτερα τα δεδομένα τα οποία με τα οποία τον έχουμε τροφοδοτήσει λίγο πριν κοιμηθούμε.

Όσο κι αν φαντάζει απίθανο ο ύπνος καταπολεμά και την παχυσαρκία καθώς οι ορμόνες που οξύνουν την πείνα και ρυθμίζουν τον μεταβολισμό τροποποιούνται από τη διαδικασία του ύπνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο έχουν, κατά μέσον όρο, πιο υψηλό δείκτη μάζας σώματος. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους παράγοντες που συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία στην ηλικία των τριών ετών είναι και ο λιγοστός ύπνος, μαζί με την πολύωρη παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Και στους ενήλικες όμως, η έλλειψη ύπνου παχαίνει τουλάχιστον κατά ένα κιλό τον χρόνο. Για εξαιρετικά αποτελέσματα, εντάξτε στο πρόγραμμα σας ένα σύντομο διάλειμμα ξεκούρασης το μεσημέρι και δεν θα χάσετε!

SHARE
RELATED POSTS
Υγιεινή και τα νοσήματα του στόματος και του φάρυγγα από την ΑΚΟΣ, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Προσοχή σε κάθε ελιά!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τί μάς γερνά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.