Ανοιχτή πόρτα

Οι χοχλιοί του Μητσοτάκη, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Έπρεπε να παρέλθει ένας μήνας από την επίσκεψη στην Άγκυρα του Έλληνος Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη προκειμένου να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν συζητώντας μαζί του για τις διμερείς μας σχέσεις, με σκοπό να επικρατήσει μια μόνιμη ηρεμία στο Αιγαίο, αλλά ουδείς γνωρίζει πέραν αυτού τι άλλο συνεζητήθη πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού του Σουλτάνου. 

Πάντως, εκ των αποτελεσμάτων αυτής του της συνάντησης, ένα- ένα αρχίζουν να διαφαίνονται τα αποτελέσματα της μυστικής του διπλωματίας, τα οποία μπορεί μεν να  θεωρούνται ήσσονος σημασίας, δεν παύουν όμως να αποτελούν «αγκάθι» για τους Έλληνες διαβιούντες σε βραχονησίδες του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα επί της Σύρνας, ευρισκόμενη στην Νοτιοανατολική πλευρά της νήσου Αστυπάλαιας, εκεί δηλαδή όπου οι εναπομείναντες αιγοβοσκοί εκτρέφουν τα κοπάδια τους.

 Σ’ αυτήν την βραχονησίδα διαβιοί και ένα είδος σαλιγκαριού για το οποίο – ως έκρινε ομάδα οικολόγων – καταστρέφεται η χλωρίδα, με αποτέλεσμα τα σαλιγκάρια να μένουν χωρίς τροφή και να οδηγούνται στον θάνατο. Προκειμένου αυτά να επιβιώσουν, εκρίθη αναγκαία η απομάκρυνση των αιγοπροβάτων με τα γνωστά για τους εκτροφείς τους αποτελέσματα.

Τούτο, έχει περιέλθει σε γνώση των κυβερνώντων ότι με την προβαλλόμενη δικαιολογία εκ μέρους των οικολόγων αφανίζεται ο ζωικός πλούτος των απασχολουμένων με τα ερίφια και τα πρόβατα, ή είναι κι αυτό μια εκ των μυστικών συμφωνιών που υπεγράφη μεταξύ του Έλληνος Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, να μη μείνει ουδείς επί Ελληνικών Βραχονησίδων; Όπως και να έχει πάντως, το πρόβλημα υφίσταται και επιζητεί λύση εδώ και τώρα.    

SHARE
RELATED POSTS
10392588_641221322646411_639374329633812692_n.jpg
Μ’ ετοιμοθάνατους• επακολουθούν σκοτεινά έτη…, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου
«Ο Κα…ραγκιόζης Σταθμάρχης»!, του Γιώργου Σαράφογλου
Στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο και το Ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.