Στην Πελοπόννησο είναι το γλυκό της χαράς που, εκτός από τα Χριστούγεννα, προσφέρεται σε αρραβώνες, γάμους και βαπτίσεις.
Για την παρασκευή:
10 αυγά
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (κοφτό)
λίγο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας νερό για να λιώσουμε τη σόδα
κανέλα για το πασπάλισμα
καρύδια τριμμένα – τουλάχιστον ένα φλιτζάνι του τσαγιού
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και τη σόδα και ζυμώνουμε καλά. Τέλος, ανοίγουμε το φύλλο – χρειαζόμαστε πλάστη – σε λεπτές λωρίδες.
Σε κατσαρόλα με λάδι που έχει κάψει βάζουμε τις δίπλες στο σχήμα που τους έχουμε δώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις βγάζουμε από το λάδι μόλις ροδίσουν. Τις περνάμε από το σιρόπι – προτιμότερο είναι μία προς μία για να μην απορροφήσουν πολύ σιρόπι και σπάσουν – και εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε ταψί, όπου τους προσθέτουμε κανέλα και το τριμμένο καρύδι!
Καλή επιτυχία!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Betty Bo προτείνει: Καθημερινή Περιποίηση
ΗBetty Bο είναι Σύμβουλος Ομορφιάς Παλαιάς Σχολής
Η Betty Bo προτείνει: H Τέχνη του πώς να ενδύεσθε
ΗBetty Bo είναι Σύμβουλος Ομορφιάς Παλαιάς Σχολής
Η Betty Bu προτείνει: η Τέχνη να είσθε Γοητευτική
Η Betty Bu είναι Σύμβουλος Ομορφιάς Παλαιάς Σχολής
Η Betty Bu προτείνει: Η Τέχνη δια να γίνετε Ωραία!
Η Betty Bu είναι Σύμβουλος Ομορφιάς Παλαιάς Σχολής