Ανοιχτή πόρτα

Μικρότερο κι από την αμυχή το κακό, φίλε μου, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε ποιες διαδικασίες έχουμε μπει κύριε Δημήτρη, αυτές τις μέρες που αναμένουμε στο πού θα ‘καθίσουν’ οι τιμές ρεύματος αναλόγως του χρώματος τιμολογίου που έχουμε επιλέξει, εν όψει ανακοινώσεώς των εκ μέρους των παρόχων…», μου γράφει αναγνώστης από την Πυλαία Θεσσαλονίκης.

 Δεν υπάρχει λόγος ν’ αγχώνεστε, αγαπητέ μου Σωτήρη, αυτό είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να σας απασχολεί (αφήστε πρώτα να κατασταλάξουν οι τιμές βάσει των διεθνών συμφερόντων κι ύστερα το συζητούμε αγαπητέ μου, είναι η απάντησή μου. Μικρό έως αμελητέο το άγχος σας, εμπρός σ’ εκείνο που αντιμετώπισε έτερος αναγνώστης μας από την Αθήνα, ο οποίος για επέμβαση καταρράκτη στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών– στις μικρές επεμβάσεις υπάγεται η ιατρική πράξη – για την οποία κι ενώ καθ’ όλον τον εργασιακό του βίο κατέβαλε πλήρως τις εισφορές του κι ως ο νόμος όριζε, εκλήθη να καταβάλει το ποσόν των 300 ευρώ προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η όρασή του, στα απογευματινά χειρουργεία,« χρήματα τα οποία δανείστηκε για να κάνει την δουλειά του, διαφορετικά θα τυφλωνόταν». Και σαν να μη έφθανε αυτό, σε ένα μήνα (όπως μου γράφει) μετά την επέμβαση χρήζει απλής ιατρικής εξετάσεως προκειμένου ν’ αποφανθεί ο χειρουργός ιατρός του εάν αλλαχθούν οι φακοί στα ήδη έως σήμερα χρησιμοποιούμενα γυαλιά του παραπέμποντάς τον σε απογευματινό ραντεβού έναντι του ποσού των 60 ευρώ, κύριε Σωτήρη, διότι εάν επέμενε για πρωινό ραντεβού, θα έπρεπε να αναμένει έως τον Οκτώβριο, μπορεί και Νοέμβριο μήνα ενεστώτος έτους.

Οπότε, μη χολοσκάτε σε ποίες τιμές θα διαμορφωθούν τα «Πράσινα», τα «Κίτρινα», τα «Μπλε» ή τα «Πορτοκαλί» πεσκέσια. Εξ άλλου, όπως πληροφορούμαι, έχετε το δικαίωμα της εξοφλήσεώς των σε δόσεις,  όσες αντέχει η τσέπη σας, εφόσον πρώτα αρχίζετε να εξασφαλίζετε τα έξοδα που απαιτούνται για το κιβούρι σας, μιας και διανύετε το 88ο έτος της ηλικίας σας και «Τον θάνατο διόλου δεν τον λογαριάζετε», όπως μου γράφετε. 

Αρχές Ιουνίου, με τις ευχές προς όλους σας για ένα καρπερό σε καρπούζια Καλοκαίρι, διότι – όπως πληροφορούμαι – ο Πύργος Ηλείας έχει αρχίσει να στεγνώνει για φέτος, ελλείψει βροχών και ουχί μόνον.

    

SHARE
RELATED POSTS
Η ποίηση μετά μουσικής, του Γιώργου Αρκουλή
Kostis A. Makris
Οι “Υπνόσακοι της Σωτήριας Εξουσίας”-Σαράντα τρία χρόνια μετά την 24η Ιουλίου 1974, του Κωστή Α. Μακρή
Θέλω να του πω “σκάσε”…, του Σπύρου Ντασιώτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.